loading

S.S. Yurtkent Ankara Villaları Konut Yapı Kooperatifi

 
                                                                                                          04.04.2022
 
Sayın Üyelerimiz,     
                                                                  
Kooperatifimizin 2021 Hesap Yılı olağan Genel Kurul Toplantısı 27 Mart 2022 tarihinde yapılmıştır. Toplantının icrası ve alınan kararlara ilişkin açıklamalar aşağıdadır.
 
Gündemin 1.maddesi; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.
 
Gündemin 2.maddesi; Divan Başkanlığına üyelerimizden Sn. Faruk Bildirici,  Divan üyeliklerine ise Sn. Serkan Çelik ve Sn. Yücel Ünver oy birliği ile seçildi. Divan Heyetine Genel Kurul toplantı tutanaklarını imzalama yetkisi oy birliği ile verildi.
 
Gündemin 3. maddesi; 2021 Hesap Yılına ait faaliyet raporu, bilanço ve gelir gider farkı hesapları ile denetim kurulu raporları tüm üyelere daha önce yazılı olarak gönderilmiş olması nedeniyle bunların aynen okunmasına gerek olmadığı, ancak Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu tarafından raporlar hakkında özet bilgi sunulması konusunda verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.
2021 yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço ve Gelir/Gider tabloları Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Fikret S. Tolungüç tarafından özet olarak açıklandı. Önceki genel kurulda kabul edilmiş olan faaliyet planına göre son Genel kuruldan bugüne kadar Yönetim tarafından yapılmış olan faaliyetler ile bunların dışında kooperatifte yapılan diğer hususlar ve özellikle güvenlik ile kuyu suyu konularında bilgi verildi.
 
 Ayrıca 2021 yılına ait bütçenin uygulama durumu da kalem kalem ayrıntılı olarak izah edildi.
 
Denetim Kurulu raporu ise denetçi Cafer Oğuz tarafından izah edildi.
 
Raporların görüşülmesine geçildi. Ancak söz alan olmadı
 
 
Gündemin 4. Maddesi; Yönetim ve Denetim Kurulu raporları ile 2021 hesap yılı bilanço ve gelir gider hesaplarının ayrı ayrı ibrasına geçildi;
2021 hesap yılı Yönetim Kurulu faaliyetleri oya sunuldu, oy birliği ile ibra edildi.  (Kurul üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadılar) 2021 hesap yılı Denetim raporu oya sunuldu, oy birliği ile ibra edildi. (Kurul üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadılar) 2021 Hesap Yılı bilanço ve gelir gider tablosu oya sunuldu, oy birliği ile kabul edildi.
 
 
Gündemin 5. Maddesi; 2022 yılı tahmini bütçesi ile yapılacak faaliyetlerin görüşülmesine ve 2022 yılı aylık aidat bedellerinin belirlenmesinin görüşülmesine geçildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Salih Tolungüç tarafından 2022 dönemi için yıllık faaliyet planı açıklandı.
 
2022
YILLIK FAALİYET PLANLAMASI
 
1. Mümkün olan azami tasarrufa devam edilmesi,
2.Yolların asfalt onarımlarının yaptırılması,
3. Site Yönetimine geçiş çalışmalarına devam edilmesi,
4. Kuyu suyu hatları, motorları ve depoların işler vaziyette, faal olmasının sağlanması,
5. Yeni açılan su kuyusunun bağlantılarının yapılması,
6. Çevre Bakımı ve Düzenlemesi,
            - Yol ve kaldırımların temiz bulundurulması,
            - Ağaçların Bakımı ve budanması,
            - Parkların bakım ve geliştirilmesi,
            - Kuruyan ağaçların yerlerine ve yeni alanlara ağaç dikimi,
            - Kaldırımların onarımının yaptırılması çalışmaları,
- Dikilen ağaçların sulamaları ve bakımlarının yaptırılması, kuruyanların yerine yenilerinin diktirilmesi,
- Bölgemizde ve kullanılmayan evlerde ve boş alanlarda otla mücadele yapılması,
- Yeşil alan ve ağaçlandırma alanlarının geliştirilmesi,
6.  Güvenlik Sisteminin sürekli olarak gözlenmesi ve etkinleştirilmesi,
7. Üyelerin sık sık bilgilendirmeye devam edilmesi,
8 Üyelerimizin ortak mülkiyetinde bulunun tüm ortak alanların bakım, onarım, geliştirme ve güzelleştirilmesinin yapılması,
9. Bölgemizdeki kamuya ait parklar dâhil, yeşil alanların asgari maliyetle, üyelerimize aidat dışında ek bir mali yük getirmemek kaydı ile bakım, onarım, geliştirme ve güzelleştirilmesinin yapılması,
10. Sosyal Tesis alanının geliştirilmesi.
 
Yapılacak faaliyetler ve harcamalar dikkate alınarak hazırlanmış olan 2022 yılı tahmini bütçesi genel kurula açıklandı.
 
Bütçe konusunda görüşler alındı. Söz alan üyelerden;
 
Divan Başkanı Faruk Bildirici bütçe konusunda tasarruf yapılacak kalemler olup olmadığı konusunda görüşlerini bildirdi. Su konusunda Ilgın Sitesinin yeni kuyu masrafına katıldı mı? Diye sordu.
 
Başkan; güvenlik konusunda aslında en az %20’den fazla tasarruf yapıldığını, 2 güvenlik noktasında normalde dörderden 8 güvenlikçi olması gerekirken ( 3 kişi vardiya, 1 kişi izin, tatil, bayram, rapor vb. zamanlar için yedek) Şirketle varılan mutabakat çerçevesinde her nokta için üçerden toplamda 6 güvenlikçi çalıştırıldığını, bu şekilde 8 güvenlikçi yerine 6 güvenlikçi parası ödenmekte olduğunu, Güvenlik firması ile protokol yapılarak normalde aylık kirası 5000-6000 TL olması gereken güvenlik aracının gece devriyelerinin dışında mesai saatlerinde tüm kooperatif faaliyetlerinde kullanmak için aylık 200 TL gibi sembolik bir bedelle kiralandığını, kullanım nedeniyle aracın harcadığı yakıtın dahi üçte birinin ödendiğini, bu sitenin en önemli özelliğinin etkin ve caydırıcı bir güvenlik sistemi olduğunu, mevcut güvenliğin asgari şartları ancak karşıladığını bu konuda daha fazla  tasarrufun güvenliği zafiyete uğratabileceğini, kamera ile güvenliğin çok anlamlı ve caydırıcı olmadığını sitemizde geçmişte sadece kameralara güvenildiği için yaşanmış acı örneklerin olduğunu, Mevcut standarttan daha düşük bir güvenlik hizmetinin caydırıcılığını kaybedeceğini, diğer tüm alanlarda ise azami tasarrufa dikkat edilmeye çalışıldığını, bundan sonra da tasarruf uygulamalarının mümkün olan azami seviyede yapılacağını ifade etti.  
 
Ilgın Sitesine verilmekte olan kuyu suyu ile ilgili olarak ise; 2001 ve 2003 yıllarında o dönemdeki Ilgın Kooperatifi ile Yurtkent Kooperatifi arasında yapılmış olan ve daha sonra da yenilenen protokoller gereğince Ilgın Kooperatifinin Yurtkent Kooperatifi tarafından imalatı yapılmış olan kanalizasyon, atık su, içme suyu, su deposu, elektrik gibi tüm alt yapılara hissesi oranında eşit olarak katılmış olduğu, bugüne kadar da kuyu suyu ile ilgili elektrik sarfiyatları, bakım onarım, malzeme alımı dahil tüm harcamalara hissesine düşen oranda tamamen katıldığı, hatta şu anda ruhsatlı olarak açılan yeni kuyuya dahi katılımını gerçekleştirdiği, Ilgın Kooperatifine su verilmesinin nedenlerinin her genbel kurulda izah edilmesine rağmen tekrar tekrar gündeme getirilmesinin anlaşılamadığını, u konunun hukuki bir konu olduğunu,  hukuka uygun hareket ettiklerini izah etti.
 
Ayrıca, elektriğin sabit kalemler içinde personel giderlerinden sonra en yüksek gider kalemi olduğunu, su motorlarının çok elektrik harcadığını, son dönemde elektriğe yapılan zamlar ve önümüzdeki dönem içinde yapılacak zamların bütçeyi en çok zorlayan kalem olacağını, buna çare aradıklarını belirtti.
 
Daha sonra Kooperatif aidatının ne kadar olması gerektiği üzerinde görüşme yapıldı.
 
Kooperatif yönetiminin ayrıntılı olarak taslak bütçe ve bu bütçenin uygulanabilmesi için aidat ihtiyacını belirtmesinin ardından
 
Söz alan üyelerin bir kısmı aidatın 600 TL yi geçmemesi yönünde görüşlerini bildirdiler, diğer bazı üyeler ise bütçe taslağı ve aidat ihtiyacını dikkate alarak aidatın 800 TL olması yönünde görüşlerini bildirdiler.
 
Görüşmelerin sonunda aidatların aylık 800 TL ve 600 TL olması yönünde iki adet önerge verildi.
Yapılan oylama sonucunda birinci önerge aidatların aylık 800 TL olması 77 kabul oyu, ikinci önerge aidatların 600 TL olması 23 kabul oyu aldı. Bu durumda;
 
2022 yılı için 1 Nisan 2022 tarihinde başlamak üzere bir sonraki Genel Kurulda alınacak karara kadar aylık aidatın 800.00 TL (Sekiz yüz Türk Lirası) olması 77 kabul oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Buna göre sunulan faaliyet planı ve tahmini bütçenin onaylanması, ayrıca yönetim kuruluna bütçe kalemleri arasında kaynak aktarma yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
Yanlışlıkların ve farklı algılamaların önüne geçmek için, kooperatif aidat ödemelerinin aidat hangi aya aitse o ayın 1nci günü ile son günü arasında yapılması, bu zaman diliminden sonra yapılacak ödemelerde gecikme cezası tahakkuk ettirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
Aidat ödeme yükümlülüğünü zamanında yerine getirmeyen ortaklara 01Nisan 2022 tarihinden başlamak üzere; 6098 Sayılı Borçlar Kanunu 120. maddesine uygun olarak aylık yasal faizin iki katı oranında gecikme cezası uygulanması ve borçların tahsilinde aynı kanunun 100. Maddesi esaslarının uygulanması oy birliği ile kabul edildi.
 
Kooperatif Yönetim ve Denetim Kurulu Huzur hakları ödemelerinden, 2022 Nisan ayından başlamak üzere Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerine aidat kadar aylık net 800,00 TL (sekiz yüz Türk Lirası) huzur hakkı ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
Gündemin 6. maddesi gereği; Yönetim Kuruluna verilecek yetkilerin ve varsa diğer önergelerin görüşülmesine geçildi.
  4 Ada 1 Parsel, 6 Ada 2 Parsel, 10 Ada 10 Parsel, 14 Ada 1 Parsel, 17 Ada 1 Parsel, 19 Ada 1 Parsel, 33 Ada 1 Parsel, 34 Ada 2-3 Parsel, 37 Ada 1 Parsel, 38 Ada 1 Parsel, 40 Ada 1 Parsel, 41 Ada 1 Parsel, 42 Ada 1 Parsel, 43 Ada 1 Parsel de yer alan gayrimenkuller ile  Kooperatifin üzerine kayıtlı bulunun ortak arazilerin 2022 Yılı ve devam eden yıllara ait emlak vergilerinin tek elden kooperatif tarafından bütçe kaynaklarından ödenmesi ile ilgili olarak Yönetim Kuruluna yetki verilmesi konusunda verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.
Kooperatifimizde kayıtlı ve ruhsatlı kuyular vasıtası ile çıkarılmakta olan kuyu suyunun ASKİ hatlarının dışında ikinci bir su hattı ile üyelerimizin evlerine ulaştırıldığı, kuyu suyu hattından verilen suyun sadece bahçe sulama maksatlı olduğu, evlerde içme veya kullanma suyu veya havuz suyu maksatlı kullanıma hijyen açısından uygun olmadığı, böyle bir kullanımdan doğacak tüm zararlardan kullanan üyelerin şahsen sorumlu olacağı, söz konusu su hattını ev içindeki su sistemine bağlayan üyelerimizin tesisatlarında oluşabilecek arızalara karşı da tüm tedbirlerini kendi sorumluluklarında sürekli olarak almak durumunda olduğu, uygun olmayan su kullanımlarına yönelik olarak gerekli tedbirleri almaya Yönetim Kurulu yetkili olduğu, tüm üyelerimizin bu esaslara göre hareket etmesi gerektiği oybirliği ile kabul edildi.
 
Site Yönetimine geçilmesi nedeniyle site adına, tüm maliklerin aynı zamanda kooperatif ortağı olması sebebiyle ayrıca maliklerden para toplanmasına gerek duyulmadan yapılacak işlerin masraflarının kooperatif gelirlerinden karşılanması, bunun için de kooperatif yönetimine, site yönetim hesabına para aktarma ve gerektiğinde alacaklarını temlik etme yetkisi verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
Kooperatifimizin henüz hukuki varlığını devam ettirdiği, evlerimizin mesken (konut) olarak inşa edildiği, iskân ve tapuların bu esasa göre alındığı, her ne kadar evlerinin tapuları üyelerimiz tarafından alınmış olsa da tapu sicil kütüğünde mesken olarak tescil edilmiş olan villaların mevcut mevzuat çerçevesinde ticari faaliyetler için kullanılması veya bu maksatla kiraya verilmesinin mümkün olmadığı, böyle bir uygulamaya Genel Kurul tarafından muvafakat edilmediği ve bu konunun takibinin üyeler adına Yönetim Kurulunca yapılması oybirliği ile kabul edildi.
 
Üyelerimizin çimenlerini biçtiklerinde çıkan çimenleri boş parsellere veya konteynerlerin içerisine dökmemeleri mutlaka torbalayarak çöp konteynerlerinin yanına torbaların ağzı kapalı şekilde bırakmaları, bahçeden çıkan budama dalları, yapraklar v.b. malzemenin de aynı şekilde torbalanarak ve istiflenerek çöp konteynerlerinin yanına bırakılması, bunların dışındaki evsel çöplerin tamamının konteynerlerin içerisine konulması, konusunda verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.
 
İnşaat yapacak üyelerimizin EK-1 listede yer alan kurallara uymaları oybirliği ile kabul edildi.
 
Spor tesislerini kullanacak üyelerimizin, sakinlerimizin ve yakınlarının EK-2’de yer alan kurallara uyarak hareket etmeleri oybirliği ile kabul edildi.
 
Ankara İli, Etimesgut İlçesi, Aşağı Yurtçu Mahallesi hudutları içerisinde bulunan Yurtkent Ankara Villaları Konut Yapı Kooperatifi Ortaklarının 2, 3, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36 Adalarda yer alan konutlarının Numarataj bilgilerinin öğrenilmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi, güncellenmesi gibi hususlarda Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimlerine müracaat edilmesi ve takibi konularında Kooperatif Yönetim Kuruluna yetki verilmesi konusunda verilen önerge oybirliği ile kabul edildi.
 
ÖNGÜN İnşaat, Taahhüt ve Ticaret, Elektrik, Üretim A.Ş. İflas idaresinin 07.03.2022 tarih ve 2018 / 42 sayılı karar yazısı gereğince ve söz konusu Şirketin aidat borçlarını dört yıldan uzun süredir ödememiş olması dikkate alınarak 517, 518 ve 519 sayılı ortaklıklarının 01.01.2022 tarihi itibariyle Kooperatif Yönetim Kurulu tarafından 11.03.2022 tarihinde alınmış olan kararla sonlandırılması işleminin onaylanması konusunda verilen önerge oy birliği ile kabul edilmiştir.
 
  Yönetim Kuruluna; daha önce verilen yetkilerin aynen devamı ile, elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon v.s. altyapı ve üst yapı konularında iş ve işlemler tesis edilmesi, gerektiğinde mevcut gayrimenkuller üzerinde ipotek tesisi ve fek’i, harcama kalemleri arasında aktarma yapmak, gerekli görülen eskimiş demirbaşların ve malzemelerin satımı, gerektiğinde yenilerinin alımı, Site Yönetimine geçiş çalışmalarının yürütülmesi, Site Yönetim Planı hazırlanması, Site Yönetim Planının tapuya tescili ile kooperatif menfaatine olmak üzere mevcut ve doğabilecek konularda sulh ve ibra konularında yetki verilmesi konusunda verilen önerge oybirliği ile kabul edildi.
 
Gündemin 7. maddesi gereği; hukuki konuların görüşülmesine geçildi.
Halen devam etmekte olan davalarımız hakkında Kooperatif Avukatı Yılmaz İÇÖZ bilgi verdi.
 
Eski yöneticilere ilişkin 20 yıldan fazla süredir devam eden Hukuki alacak ve ceza davalarının devam ettiğini,
 
İflas eden Öngün şirketi hakkında bu firmanın açtığı Kesin Hesap davasına karşın kooperatif adına açılmış olan Ayıplı İmalat davasının da halen devam ettiğini,
 
Öngün şirketi adına mevcut 3 kooperatif üyeliğin İflas İdaresinin 7 Mart 2022 tarihli kararı ile sona erdirildiği için üyelik ilişkisinin kalmadığını,
 
İcra yolu ile satılan bu evleri alanların kooperatif üyeliklerinin yapıldığını,
 
Öngün firmasından eski dönemden 2019 yılı sonuna kadar olan toplam 59.961,58 TL. aidat alacağının iflas masasınca reddedilmesine karşın Kooperatif adına açılan davada mahkemece bu alacağın sıra cetveline yazılmasına karar verildiğini,
 
Öngün firmasının 2020-2021 yıllarına ilişkin toplam 32.276,25 TL. aidat alacağının da İflas İdaresine bildirildiğini, bu alacağın da sıra cetveline alınmasının 07.03.2022 tarihli karar ile reddedildiğini, bunun içinde kooperatif adına dava açılacağını,
 
Bunlar dışında üyelik aidatı için takip yapılan toplam 2 üye olduğunu ve gereken hukuki işlemlerin bunlar içinde sürdürüldüğünü açıkladı.
 
Gündemin 8. maddesi gereği; Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Salih Tolungüç;
 
Evlerini satacak olan üyelerimizin mutlaka Yönetime bilgi vererek gerekli işlemleri yapmasını aksi takdirde hukuki sorumluluklarının devam edeceği ve ileride problemlerle karşılaşabileceklerini,
 
Kooperatif Yönetim Merkezinin çeşitli toplantılar yapılabilecek bir sosyal tesis hüviyetine kavuştuğu üyelerimizin arzu ettikleri her zaman bu tesisten istifade edebileceklerini,
 
Özellikle yeni ev alan üyelerimizin evlerini yaparak taşınma arzusunda olmalarını görmekten mutlu olduklarını, ancak inşaata başlamadan ve inşaat esnasında Yönetime danışmalarının ve teknik konularda bugüne kadar ki tecrübelerden istifade etmelerinin kendi menfaatlerine olacağını,
 
Çimenlerin günde bir defa sabah erken saatlerde sulanmasının doğru ve uygun olduğu, fazla sulanması durumunda bahçelerde mantar yapacağı, sulama miktarının da fıskiyelerin durumuna göre 5 – 8 dakikayı geçmemesi gerektiği,
 
Sitemizde oturumun artması ve hayvan severlerin çoğalması memnuniyet verici olduğu. Bununla beraber köpek gezdiren sakinlerimiz ve ev halkının çevre temizliği, hijyen ve komşularımıza saygı bakımından köpeklerimizin tuvaletlerini yapacakları yerlere dikkat etmeleri ve köpek pisliklerini torba ile alarak çöp konteynerlerine atmalarının çevremize ve birbirimize duyduğumuz saygı gereği uygun olacağını,
 
Bazı sahipli köpeklerin huyları nedeniyle sert karakterli olabildiği özellikle böyle köpekler olmak üzere köpeklerin mutlaka tasmayla gezdirilmesi gerektiği, en ufak saldırganlık gösterme ihtimali olan köpeklerin mutlaka ağızlık takılarak gezdirilmesini, bir üyemizin köpeğinin başka birisine vermiş olduğu çok ufak bir zarardan dolayı 6 ay hapis cezası aldığının unutulmamasını,
 
Kuyu sularını mutlaka tasarruflu kullanmamız gerektiği, bu konuda hepimizin sorumluluk içinde hareket etmesinin önemli olduğunu aksi durumda ciddi su sıkıntısı çekebileceğimizi anlattı.
 
Başka görüşülecek bir husus kalmaması üzerine Divan başkanı tarafından saat 17:10 da genel kurul toplantısına son verildi. Tutanaklar toplantı mahallinde 4 nüsha olarak düzenlenip, ortaklara okutulup ve itiraz eden ortağın olmadığı görülerek imza altına alındı.
 
 
EK-1: Evinde İnşaat Yaptıracak Olan Üyelerimizin
           Dikkat Etmesi Gereken Hususlar      
EK-2: Spor tesislerini kullanım kuralları
 
 
 
 
 
 
 
Sayın Üyelerimiz,
 
Ekonomik koşulların hepimizi olumsuz yönde etkilediğinin farkındayız. Ancak; 300 dönüme yakın arazi üzerinde, 228 ev, 60 dönüm yeşil alan, 15 dönüm çimen alanı, 8 km. yol, 7 adet su motoru, 10 km den fazla su hattı, 200 tonluk bir adet su deposu, 6000 adedi yönetimimiz tarafından dikilmiş 10.000 in üzerinde ağaç, güvenlikler dahil 11 çalışanı olan ve yerleşim yerlerinin dışında olmanın yaratacağı sorunların farkında olarak Kooperatifimizi en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz.
 
Bu koşullar altında en önemli hedeflerimiz güvenlikte caydırıcılığı en yüksek seviyede tutabilmek, Üyelerimize bakımlı ve temiz bir yaşam ortamı sağlayabilirken çıkan aksaklıklara anında müdahale ederek en kısa zamanda çözüm üretmek hususunda azami gayret göstermektir.
 
Her konuda olduğu gibi bu standartlara ulaşmak ve bu seviyeyi muhafaza etmek yoğun uğraş gerektirmektedir.  Bu faaliyetlerin tamamının kontrol, takip ve uğraşı gerektirdiğinin ve daha birçok zorlukları olduğunun farkındayız. Bu konuda en büyük yardım ve desteğin de her zaman olduğu gibi siz ortaklarımızdan geleceğine inanıyoruz.
 
Üyelerimize Kooperatifimizle ilgili başta mali konular olmak üzere arzu ettikleri her konuda çok daha ayrıntılı bilgiler vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha bildirmek isteriz. Bunun için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.
 
Tüm üyelerimize sağlık ve esenlikler dileriz.
 
Saygılarımızla.
 
YÖNETİM KURULU
 
 
EK-1 S.S. YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ
EVİNDE İNŞAAT YAPTIRACAK OLAN ÜYELERİMİZİN
DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR
1. Evlerinizde yapacağınız inşaatları Yönetimle mutlaka koordine ederek başlatmak sizlerin menfaatine olacaktır. (Yer altı doğalgaz, su, elektrik, fiber optik ve 2nci su hattı, evin iç tesisatı gibi altyapıların nereden geçtiğini tam olarak öğrenmek, evlerinde yapılabilecek tadilatların sınırını belirlemek ve teknik destek konusunda bilgi alışverişinde bulunmak maksadıyla)
2. İnşaat öncesinde yağmursuyu ve kanalizasyon giderleri konusunda sizlerin menfaati için ve ileride çıkabilecek önemli alt yapı sorunlarıyla karşılaşmamak için, mutlaka Yönetim ile görüşmenizi tavsiye ederiz.
3. Parsel sınırlarını ilgili makamlarla koordine ederek tam olarak tespit etmek konusundaki tüm sorumluluk ev sahibine aittir. (Ev sahibi Kooperatif görevlisi teknik personelden ada / parsel sınırlarının krokisini alabilir, bu konuda sorumluluk ev sahibinde olarak teknik yardım alabilir.)
4. Ev sahibi inşaatında çalıştırdığı işçilerin etrafa rahatsızlık vermemesini sağlamakla yükümlüdür.
5. Ev sahibi inşaat malzemelerini bahçesinde uygun bir yere indirmelidir. Yollar ve kaldırımlar kısa süreli indirilmenin dışında trafik güvenliği ve emniyet bakımından işgal edilmemelidir. Kısa süreli de olsa yola malzeme konulması durumunda güvenlik açısından trafik ikaz işaretlemesi yapmak ev sahibinin sorumluluğundadır. (Belediyenin zabıta kanalıyla yol ve kaldırımlara malzeme indirenlere ceza yazacağı unutulmamalıdır.)
6. Hafriyat çıkarılması ve nakliye Belediye ile görüşülerek yasal şekilde icra edilmelidir. Paletli kepçe yerine tekerlekleri olanlar tercih edilmelidir. Mevcut yollarımızda kamyonlara 20 tonun üzerinde hafriyat yüklenilmemelidir. Kamyonlarda kasa yükseltme ilavesi bulunmamalıdır. (Bu tonajın üstünde yükleme yapılarak yollarımıza zarar verilmesine müsaade edilmeyecektir.)
7. İnşaat yapacak ev sahipleri yapacakları inşaat konusunda komşularını bilgilendirmeli ve mümkün olduğunca etrafı rahatsız edebilecek hususlardan kaçınmalıdırlar.
8. Hafta içinde 08.00 – 22.00 hafta sonları ve tatil günlerinde 10.00 – 21.00 saatleri dışında gürültü çıkaran inşaat faaliyetlerinde bulunulmamalıdır. (Matkap, delici, kırıcı aletler, kepçe, kamyon çalıştırmak, çatı çakmak vb. faaliyetler) Kışın hava kararınca, yazın 19.00 dan sonra inşaat onarım faaliyetleri yapılmamalıdır. Taşeron ve işçiler bu saatlerin dışında kooperatif alanını terk etmelidir.
9. Ev sahipleri, inşaatında çalıştıracağı taşeron ve işçilerin kimliklerini bilmekten ve güvenlik soruşturmalarından sorumludur.
10. Yollarda ve kaldırımda harç karımı yapılmamalı, böyle bir mecburiyet durumunda her akşam harç bol su ile yıkanarak yollar temizlenmelidir.
11. İnşaat yapılan evin yanındaki bahçelere çöp ve moloz atılmamalı, geçici olarak konulmak zorunda kalınan malzemeler en kısa zamanda, en geç inşaat bitiminde kaldırılarak bahçeler eski haline getirilmelidir.
12. İnşaat sırasında çimento torbası, naylon gibi her türlü çöp malzemesinin çevreye dağılması engellenmelidir. İnşaat ve taşınma sırasında ortaya çıkan atıklar uygun şekilde çöp konteynerlerine konulmalıdır.
13. İnşaattan çıkan molozun atılması taşeronlarla yapılacak sözleşmeye dahil edilmesi sizlerin menfaatine olacak önemli bir konudur. (Molozların çöp kutularına konulması Belediyece yasaklanmıştır.)
14. İnşaat çalışmalarına başlamadan önce yönetime müracaat edilerek su ve elektrik aboneliği ile ilgili evraklar alınmak suretiyle abonelikler yapılmalıdır.
YÖNETİM
EK-2
S.S. YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ
SPOR TESİSLERİ KULLANIM KURALLARI
1. Yurtkent Spor Tesisleri Yurtkent Ankara Villaları Konut Yapı Kooperatifi üyeleri (sakinleri) ve aileleri tarafından kullanılabilir.
2. Üyelerimizin misafirleri, üyelerimizin refakatinde olmak şartıyla tesisleri kullanabilir.
3. Spor tesislerini kullanacak olanlar önceden sağlık kontrolünden geçmiş kabul edilir. Özellikle kalp, tansiyon, şeker vb. hastalıkları olanlar doktor müsaadesi olmadan spor tesislerini kullanmamalıdır.
4. Spor tesislerini kullananlar her türlü kazaya karşı kendi kişisel güvenliğini sağlamaktan sorumludurlar.
5. Spor tesislerini kullananlar bu kullanım esnasında her türlü kaza, geçici ve sürekli sakatlanma, yaralanma ve rahatsızlık risklerini bilerek tesisleri kullanırlar. Böyle bir durumda idareyi sorumlu tutmayacaklarını kabul ve taahhüt ederler.
6. 18 yaşından küçükler spor tesislerini ebeveynlerinin nezaret ve sorumluluğunda kullanabilirler. 18 yaşından küçük çocukların yalnız başlarına spor tesislerini kullanmaları durumunda spor yaparken meydana gelebilecek kaza ve yaralanmalardan ebeveynler sorumlu olduklarını kabul ederler.
7. Spor tesislerini kullananlar, aşırı gürültü yapmaktan, yüksek sesle konuşmak ve uygunsuz sözler kullanmaktan kaçınırlar.
8. Spor tesisleri içerisine içme suyu dışında yiyecek ve içecek sokulmaz.
9. Spor tesisleri bölgesinde alkol ve sigara kullanılmaz.
10. Spor tesislerini kullananlar, uygun spor kıyafetiyle tesisi kullanırlar, kösele ayakkabı ve çivili krampon giyilmez, yürüme yolu ve spor alanlarında uygun spor ayakkabısı kullanılır.
11. Spor tesislerindeki pota, ağ, direk ve tellere tırmanmak tehlikeli ve yasaktır.
12. Spor sahasındaki ekipmanlara zarar verilmemelidir. Oluşabilecek hasarlar, hasara sebebiyet veren tarafından tazmin edilir.
13. Spor tesislerini kullananlar her türlü eşyalarından kendileri sorumludur. Spor tesisinde eşya bulanların, eşyayı güvenliğe veya Yönetim binasına bırakmaları rica olunur.
14. Spor tesisleri bölgesine başta köpek olmak üzere evcil hayvanlar sokulamaz.
15. Suni çim halıların üzerine çamurlu ayakkabı ile çıkılmamalıdır.
16. Spor tesisleri ve ekipmanlardaki arızalar derhal idareye bildirilmelidir.
17. Yürüme yolu ve spor sahalarında suni çim halı üzerinde bisiklete binilemez.
18. Suni çimin en büyük düşmanı ateş, kimyasallar ve çamurdur. Suni çimler bu üç zararlıdan korunmalıdır.
19. Spor tesisleri elektrik sistemi, 18 yaşından küçükler tarafından kullanılamaz. Elektrik şalter panosunun anahtarı Güvenliktedir. Kimlik bırakma karşılığında 18 yaşından büyük sakinler tarafından teslim alınabilir ve sadece kendileri tarafından ışıklar yakılıp söndürülebilir. Kullanım sonunda ışıklar söndürülerek pano kilitlenip anahtar güvenliğe teslim edilip kimlik geri alınır.
20. Spor sahalarını kullananlar sırada bekleyen yoksa istedikleri kadar, sırada bekleyen varsa en fazla 1 (bir) saat sahaları kullanabilirler.
21. Sahayı antrenman amacıyla kullananlar, takım halinde maç yapmaya gelenler olduğu taktirde antrenmanlarını maçtan sonraya bırakmak zorundadır.
22. Spor sahalarında takım halinde oynanan oyunlar gece saat 23.00’de bitirilmelidir
23. Saha kullanımında randevu almış olanlar önceliklidir. Randevu alma saat 10:00 – 17:00 saatleri arasındadır. Randevu için: Yönetim Ofisinden Oğuzhan SEVAL Tel: 0533 501 74 30
YÖNETİM