loading

S.S. Yurtkent Ankara Villaları Konut Yapı Kooperatifi

 
                                                                                                          08 TEMMUZ 2021
 
Sayın Üyelerimiz,     
                                                                  
Kooperatifimizin 2019 ve 2020 Hesap Yıllarını kapsayan olağan Genel Kurul Toplantısını 02 Temmuz 2021 tarihinde yapılmıştır. Toplantının icrası ve alınan kararlara ilişkin açıklamalar aşağıdadır.
 
Gündemin 1.maddesi gereği; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu.
 
Gündemin 2.maddesi gereği; Divan Başkanlığına üyelerimizden Sn. Faruk Bildirici,  Divan üyeliklerine ise Sn. Emin Varol ve Sn. Günseli Önal oy birliği ile seçildi. Divan Heyetine Genel Kurul toplantı tutanaklarını imzalama yetkisi oy birliği ile verildi.
 
Gündemin 3. maddesi gereği; 2019 ve 2020 hesap yıllarına ait faaliyet raporları, bilanço ve gelir gider farkı hesapları ile denetim kurulu raporları tüm üyelere daha önce yazılı olarak gönderilmiş olması nedeniyle bunların aynen okunmasına gerek olmadığı, ancak Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu tarafından raporlar hakkında özet bilgi sunulması konusunda verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.
2019 ve 2020 Hesap Yılları Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço ve Gelir/Gider Tablosu ile ilgili olarak Yönetim Kurulu Başkanı tarafından özet açıklamalar yapıldı. Ayrıca 2019 ve 2020 yılları bütçelerinin uygulama durumu da izah edildi.
 
Denetim Kurulu raporu ise denetçi Bülent Erdoğan tarafından izah edildi.
Raporların görüşülmesine geçildi.
 
Erol Ünvar Kooperatif çalışanlarından Turgut hariç diğerlerinin çalışmadığını, Ceyhan Kardeş ise tasarruf yapıldığı söylenmesine rağmen tasarruf yapılmadığını Kooperatif yönetimine binaya ihtiyaç olmadığını bu binanın kiraya verilerek gelir elde edilmesini önerdi.
 
Aydan Bakkal, Faruk Yücesan, Halis Erdal Gürel, Necmettin Şimşek, İbrahim Saraçoğlu, Doğan Akyaz, Turgay Bakkal, Murat Derin ve Funda Karlıtağ söz alarak; personelin çalışmadığını belirtmenin haksızlık olduğu, tüm personelin özveriyle çalıştıklarının görüldüğü, Sitemizin tertemiz ve bakımlı olmasının bunun kanıtı olduğunu, Yönetimin faaliyetlerinin uygun olduğunu, Yönetim binasının mevcut kooperatif yapısı olarak hukuken kiraya verilemeyeceğini, Kooperatifin bir merkezi olması mecburiyeti olduğunu belirttiler.
 
Yönetim Kurulu Başkanı, Kooperatif yönetim binasının çok amaçlı olduğunu, Kooperatifin bütün geçmiş evraklarının burada olduğunu, üyelerin gerektiğinde bu binadan istifade ettiğini, yönetim ofisine gelerek ödeme yaptığını, Kooperatife gelen giden herkesin bu binayı kullandığını, ayrıca bu binanın kütüphane ve sosyal tesis olduğunu, pandemi dolayısıyla etkin olarak kullanılamasa da bu binanın kooperatifin yegâne sosyal alanı olduğunu belirtti.
 
Gündemin 4. Maddesi gereği; Yönetim ve Denetim Kurulu raporları ile 2019 ve 2020 Hesap Yılarının Bilanço ve gelir gider hesaplarının ayrı ayrı ibrasına geçildi;
 
2019 hesap yılı Yönetim Kurulu faaliyetleri oya sunuldu, oy birliği ile ibra edildi.  (Kurul üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadılar) 2019 hesap yılı Denetim raporu oya sunuldu, oy birliği ile ibra edildi. (Kurul üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadılar) 2019 Hesap Yılı bilanço ve gelir gider tablosu oya sunuldu, oy birliği ile kabul edildi.
 
2020 hesap yılı Yönetim Kurulu faaliyetleri oya sunuldu, oy birliği ile ibra edildi.  (Kurul üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadılar) 2020 hesap yılı Denetim raporu oya sunuldu, oy birliği ile ibra edildi. (Kurul üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadılar) 2020 Hesap Yılı bilanço ve gelir gider tablosu oya sunuldu, oy birliği ile kabul edildi.
 
Gündemin 5. Maddesi gereği; 2021 yılı tahmini bütçesi ile yapılacak faaliyetlerin görüşülmesine ve 2021 yılı aylık aidat bedellerinin belirlenmesinin görüşülmesine geçildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Salih Tolungüç tarafından 2021-2022 dönemi için yıllık faaliyet planı açıklandı.
 
2021-2022
YILLIK FAALİYET PLANLAMASI
 
1. Mümkün olan azami tasarrufa devam edilmesi,
2.Yolların asfalt onarımlarının yaptırılması
3. Site Yönetimine geçiş çalışmalarına devam edilmesi
4. Kuyu suyu hatları, motorları ve depoların işler vaziyette, faal olmasının sağlanması,
5. Yeni bir su kuyusu açtırılması
6. Çevre Bakımı ve Düzenlemesi,
            -  Yol ve kaldırımların temiz bulundurulması,
            -  Ağaçların Bakımı ve budanması,
            -  Parkların bakım ve geliştirilmesi
            -  Kuruyan ağaçların yerlerine ve yeni alanlara ağaç dikimi,
            -  Kaldırımların onarımının yaptırılması
- Dikilen ağaçların sulamaları ve bakımlarının yaptırılması, Kuruyanların yerine     yenilerinin diktirilmesi
-  Bölgemizde ve kullanılmayan evlerde ve boş alanlarda otla mücadele yapılması,
-  Yeni yeşil alan ve ağaçlandırma alanları yapılması
7.  Güvenlik Sisteminin sürekli olarak gözlenmesi ve etkinleştirilmesi
8. Üyelerin sık sık bilgilendirmeye devam edilmesi
9. Bölgemizdeki kamuya ait parklar dâhil, yeşil alanların asgari maliyetle, üyelerimize aidat dışında ek bir mali yük getirmemek kaydı ile bakım, onarım, geliştirme ve güzelleştirilmesinin yapılması.
10. Danışma Kurulları ile istişareye devam edilerek ortak akıl üretilmesi ve Kooperatifimizin geliştirilmeye devam edilmesi
11. Sosyal ve Kültürel Tesis alanının geliştirilmesi.
 
Yapılacak faaliyetler ve harcamalar dikkate alınarak hazırlanmış olan 2021 yılı tahmini bütçesi genel kurula açıklandı.
 
Aylık aidatın asgari 475 TL olması önerildi. Verilen başka bir önerge ile aidatın 500 TL olması, diğer bir önerge ile ise aidatın 450 TL + bir aidat tutarı ara ödeme olması yönünde sözlü önerge verildi
 
Yapılan oylamada 2021 yılı için 1 Ağustos 2021 tarihinde başlamak üzere, bir sonraki genel kurula kadar geçerli olacak şekilde veya bir sonraki Genel Kurulda alınacak karara kadar aylık aidatın 500 TL – (Beş yüz Türk Lirası) olması 54 kabul oyu ile oyçokluğu ile kabul edildi.
(475 TL Teklifi 12 kabul oyu, 450 TL + Bir aidat teklifi 1 kabul oyu aldığından oyçokluğu ile reddedildi.)
 
Buna göre sunulan faaliyet planı ve tahmini bütçenin onaylanması, ayrıca yönetim kuruluna bütçe kalemleri arasında kaynak aktarma yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
Yanlışlıkların ve farklı algılamaların önüne geçmek için, kooperatif aidat ödemelerinin aidat hangi aya aitse o ayın 1nci günü ile son günü arasında yapılması, bu zaman diliminden sonra yapılacak ödemelerde gecikme cezası tahakkuk ettirilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
Aidat ödeme yükümlülüğünü zamanında yerine getirmeyen ortaklara 01Ağustos 2021 tarihinden başlamak üzere; 6098 Sayılı Borçlar Kanunu 120. maddesine uygun olarak aylık yasal faizin iki katı oranında gecikme cezası uygulanması ve borçların tahsilinde aynı kanunun 100. Maddesi esaslarının uygulanması oy birliği ile kabul edildi.
 
Kooperatif Yönetim ve Denetim Kurulu Huzur hakları ödemelerinden, 2021 Ağustos ayından başlamak üzere Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerine aidat kadar aylık net 500 TL – (Beş yüz Türk Lirası) huzur hakkı ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
Gündemin 6. maddesi gereği; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 30.04.2020 tarihli yazısında belirtilen 3 konunun görüşülmesine geçildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 30.04.2020 tarih ve 23262224 – 663.05-E.95263 sayılı yazısında geçen, 4.2.1. maddesi aynen okundu ve tartışıldı. Verilen bir önerge ile; 2004 yılında Şekerbank’tan Kooperatif adına alınmış olan ara ödemelerle ilgili kredi kapsamında henüz tahsilatı sağlanamadığı belirtilen 2 ortaktan birincisi olan; Zehra Aydan Yılmazlar’ın 336,50 TL olan borcunu 30.09.2020 tarihinde Kooperatif hesabına yatırdığının tespit edildiği,
 
Borçlu diğer ortak olan Özer Tarhan’ın 6726,93 TL borcu olduğu tespit edilmişse de bu borcun tahsilatı için başlatılan Ankara 26’ncı İcra Müdürlüğü 2016/2461 no.lu icra takip dosyasında borçlunun vefat ettiği, mirasçıların ise mirası reddettiklerine ilişkin mahkeme kararı sunulmuş olduğundan tahsili mümkün olmayan borcun takibinin sonlandırılmasına oybirliği ile karar verildi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 30.04.2020 tarih ve 23262224 – 663.05-E.95263 sayılı yazısında geçen, 4.2.2. maddesi aynen okundu ve tartışıldı. Verilen önerge ile;
 
Kooperatif aidat borçları ve gecikme cezaları hesaplanırken muhasebeci tarafından excell programı kullanıldığı, borç dökümleri bir sonraki aya ve/veya yıla aktarılırken bazı hesaplarda teknik bir hata meydana geldiği ve aidat borç ana paraları tamamen doğru hesaplanmışken aidatını zamanında yatırmayanların gecikme cezası hesaplamalarında bazı eksiklikler meydana geldiği tespit edilmiştir.
 
Kooperatif borçlarında zaman aşımının 5 (beş) yıl olması nedeniyle bu süre dikkate alınarak üzerinden 5 yıldan fazla zaman geçmiş olan ve zaman aşımına uğramış dönem için tahsil edilmemiş olan gecikme cezalarının takibinin yapılmamasına,
 
Zaman aşımına uğramamış olan dönem için doğan gecikme cezaları içinde bu borçların tahsili için yapılacak masraflar ve itiraz durumunda yargılama giderleri dikkate alındığında bir defaya mahsus olmak üzere bu gecikme cezalarının da takibinin yapılmamasına,
 
Bundan sonra aidat borçları ve gecikme cezalarının profesyonel muhasebe programları temin edilerek hesaplanmasına ve tespit edilen aidat borcu ana para ve gecikme cezalarının titizlikle takip edilerek tahsil edilmesine oybirliği ile karar verildi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 30.04.2020 tarih ve 23262224 – 663.05-E.95263 sayılı yazısında geçen, 4.2.3. maddesi aynen okundu ve tartışıldı. Verilen önerge ile;
 
2013 yılında Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce yapılan incelemede Kooperatif çalışanlarının fazla çalışma ve genel tatil çalışmaları ile ilgili ve ücretlerinin banka üzerinden ödenmemesi gibi nedenlerle idari para cezası yazılmış olup itiraz süreçleri ve mahkeme kararları neticesinde toplam 18.335,00 TL cezanın Kooperatif bütçesinden yatırıldığının tespit edildiği,
 
Bu uygulamanın Kooperatif kaynaklarının korunması maksadıyla yapılmış olduğu değerlendirildiğinden; ödenen bu cezanın Kooperatif bütçesinden ödenmiş olmasının onaylanmasına ayrıca bu ödeme için o dönem yöneticileri hakkında herhangi hukuki bir işlem yapılmasına gerek olmadığına,
 
Bundan sonra Kooperatif Yöneticilerinin hatalarından kaynaklı resmi cezaların ödenme şekline Genel Kurulun karar vermesi oybirliği ile kabul edildi.
 
Gündemin 7. maddesi gereği; Yönetim Kuruluna verilecek yetkilerin ve varsa diğer önergelerin görüşülmesine geçildi.
4 Ada 1 Parsel, 6 Ada 2 parsel, 10 Ada 10 Parsel, 14 Ada 1 Parsel, 17 Ada 1 Parsel, 19 Ada 1 Parsel, 33 Ada 1 Parsel, 34 Ada 2-3 Parsel, 37 Ada 1 Parsel, 38 Ada 1 Parsel, 40 Ada 1 Parsel, 41 Ada 1 Parsel, 42 Ada 1 Parsel, 43 Ada 1 Parsel de yer alan gayrimenkuller ile Kooperatifin üzerine kayıtlı bulunun ortak arazilerin 2020 Yılı ve devam eden yıllara ait emlak vergilerinin tek elden kooperatif tarafından bütçe kaynaklarından ödenmesi hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi konusunda verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.
 
Kooperatifimizde kuyular vasıtası ile çıkarılmakta olan kuyu suyu, ASKİ hatlarının dışında ikinci bir su hattı ile üyelerimizin evlerine ulaştırıldığı, kuyu suyu hattından verilen suyun sadece bahçe sulama maksatlı olduğu, evlerde içme veya kullanma suyu veya havuz suyu maksatlı kullanıma hijyen açısından uygun olmadığı böyle bir kullanımdan doğacak tüm zararlardan kullanan üyelerin şahsen sorumlu olacağı, söz konusu su hattını ev içindeki su sistemine bağlayan üyelerimizin tesisatlarında oluşabilecek arızalara karşı da tüm tedbirlerini kendi sorumluluklarında sürekli olarak almak durumunda olduğu, uygun olmayan su kullanımlarına yönelik olarak gerekli tedbirleri almaya Yönetim Kurulu yetkili olduğu, tüm üyelerimizin bu esaslara göre hareket etmesi gerektiği oybirliği ile kabul edildi.
 
Site Yönetimine geçilmesi nedeniyle site adına, tüm maliklerin aynı zamanda kooperatif ortağı olması sebebiyle ayrıca maliklerden para toplanmasına gerek duyulmadan yapılacak işlerin masraflarının kooperatif gelirlerinden karşılanması, bunun için de kooperatif yönetimine, site yönetim hesabına para aktarma ve gerektiğinde alacaklarını temlik etme yetkisi verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
Kooperatifimizin henüz hukuki varlığını devam ettirdiği, evlerimizin mesken (konut) olarak inşa edildiği, iskân ve tapuların bu esasa göre alındığı, her ne kadar evlerinin tapuları üyelerimiz tarafından alınmış olsa da tapu sicil kütüğünde mesken olarak tescil edilmiş olan villaların mevcut mevzuat çerçevesinde ticari faaliyetler için kullanılması veya bu maksatla kiraya verilmesinin mümkün olmadığı, böyle bir uygulamaya Genel Kurul tarafından muvafakat edilmediği ve bu konunun takibinin üyeler adına Yönetim Kurulunca yapılması oybirliği ile kabul edildi.
 
Üyelerimizin çimenlerini biçtiklerinde çıkan çimenleri boş parsellere veya konteynerlerin içerisine dökmemeleri mutlaka torbalayarak çöp konteynerlerinin yanına torbaların ağzı kapalı şekilde bırakmaları, Bahçeden çıkan budama dalları, yapraklar v.b. malzemenin de aynı şekilde torbalanarak ve istiflenerek çöp konteynerlerinin yanına bırakılması, bunların dışındaki evsel çöplerin tamamının konteynerlerin içerisine konulması, konusunda verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.
 
İnşaat yapacak üyelerimizin EK-1 listede yer alan kurallara uymaları oybirliği ile kabul edildi.
 
Spor tesislerini kullanacak üyelerimizin, sakinlerimizin ve yakınlarının EK-2’de yer alan kurallara uyarak hareket etmeleri oybirliği ile kabul edildi.
 
  Yönetim Kuruluna; daha önce verilen yetkilerin aynen devamı ile, elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon v.s. altyapı ve üst yapı konularında iş ve işlemler tesis edilmesi, gerektiğinde mevcut gayrimenkuller üzerinde ipotek tesisi ve fek’i, harcama kalemleri arasında aktarma yapmak, gerekli görülen eskimiş demirbaşların ve malzemelerin satımı, gerektiğinde yenilerinin alımı, Site Yönetimine geçiş çalışmalarının yürütülmesi, Site Yönetim Planı hazırlanması, Site Yönetim Planının tapuya tescili ile kooperatif menfaatine olmak üzere mevcut ve doğabilecek konularda sulh ve ibra konularında yetki verilmesi konusunda verilen önerge oybirliği ile kabul edildi.
 
Spor merkezinin altında yer alan bölgede kış döneminde de kullanabilecek (ısıtmalı/açılır kapanır tavanlı olabilir) yüzme havuzu yapılmasına yönelik maliyet araştırılması yapılması hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesine ilişkin önerge oylamaya sunuldu oybirliği ile kabul edildi. 
 
Gündemin 8. maddesi gereği; hukuki konuların görüşülmesine geçildi.
Halen devam etmekte olan davalarımız hakkında Kooperatif Avukatı Yılmaz İÇÖZ aşağıdaki bilgileri verdi.
 
            Müteahhit firma olan Öngün A.Ş.’nin iflasına karar verilmiş olup, bundan sonraki borç ve alacaklarımızla ilgili iş ve işlemlerin temsil yetkisi tamamen İflas İdaresine geçmiştir.
 
Daha önce Öngün A.Ş. lehine sonuçlanan taş duvarlarla ilgili alacak davası faiz oranlarına itirazımız sonucu faiz oranları düşürüldüğü için tahmini borç yaklaşık 4 milyon liradan 2 milyon liraya inmiştir. Bu borç sebebiyle, geçmişte evler üstüne konulmuş olan tedbirler kaldırtılarak sadece birkaç ortak alana tedbir konulması sağlanmıştır. Bu sayede geçmişte üyelerimize tapuları sorunsuz olarak devredilebilmişti. Ancak, bu birkaç ortak alan üzerindeki haciz riskimiz halen devam etmektedir.
 
Öngün A.Ş. tarafından açılan kesin hesap davasında Öngün’ün 3,5 milyon lira alacak talebine karşın bilirkişi 530.000 TL. Öngün A.Ş. nin alacaklı bulunduğu şeklinde bir tespitte bulunmuştur.  Bu rapora itirazlarımız yapılmış olup, dava henüz devam etmektedir.
 
Kooperatifimiz adına yaklaşık 5 milyon Türk Lirası talebiyle Öngün A.Ş. aleyhine açmış olduğumuz altyapı ve taş duvar ayıplı mal davasında ise bilirkişi tespitine göre 1,3 milyon lira kooperatifimizin alacağı olduğu bildirilmiştir. Karşılıklı itirazlar şeklinde bu dava da devam etmektedir.
 
Ayrıca, Öngün A.Ş. nin sahip olduğu evler nedeniyle kooperatif olarak birikmiş aidat alacaklarımız için sıra cetveline alınma hususundaki davamız da devam etmektedir.
Sonuç olarak, Öngün A.Ş. ne (Öngün İflas İdaresine) bir miktar da olsa borçlu çıkma ihtimalimiz mevcut olup, kesin durum tüm davalar sonuçlandığında ortaya çıkacaktır.
Villalarımıza ilişkin tehdit kalmamasına rağmen, ortak alanlar üzerindeki haciz tehdidi halen sürmektedir. Bu davalar sonuçlanmadan ortak alanların kullanımı, kiralanması veya başka türden değerlendirilmesi şimdilik hukuken mümkün değildir. 
Bunların dışında aidat borçları nedeniyle bazı üyelerimizle ilgili icra davaları da devam etmektedir.
Tüm davalarımızın yönetimimizce titizlikle takip edildiğini bilmenizi isteriz.
Kooperatifimizle ilgili davalar dışında, 2014 yılından bugüne kadar bir iki üyenin geçmiş yönetimler de dahil olmak üzere Yönetimler hakkında yapmış olduğu tüm şikayetler ve bu şikayetlere yargı ve idari kurumların yapmış olduğu işlemler Yönetim Kurulu Başkanı tarafından ayrıntılı olarak izah edildi. Özellikle son dönemlerde bu şikayetlerin yalan, karalama ve iftira içerikli devam etmesi üzerine bu kişilerin kooperatifimizin huzurunu daha fazla bozmamaları için verilen bir önerge ile;
 
Birkaç Kooperatif ortağının, 2014 yılından bugüne kadar Yönetim Kurulları hakkında 4 defa Cumhuriyet Savcılıklarına çeşitli konularda şikayette bulunduğu ve her defasında Savcılıklarca yapılan incelemeler sonucunda Kovuşturmaya Yer olmadığı Kararı verildiği,
 
Bu ortakların çeşitli şikayetleri; bilirkişiler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü uzmanları, Emekli Sayıştay Denetçileri tarafından incelendiği ve şikayetlerle ilgili bir haklılık tespit edilmediği,
 
Kaymakamlık ve Belediyelere defalarca asılsız iddialarla şikayette bulundukları ancak şikayetlerinde haklı görülmedikleri,
 
Belediyenin sorumluluğu olan yolların açılmamış olması nedeniyle yaptıkları şikayetleri konusunda savcının hernasılsa açtığı davada iddianamedeki haksızlığı ve bu konunun Yönetimle hiçbir ilgisinin olmadığını yol açma sorumluluğunun tamamen Belediye de olduğunu derhal anlayan mahkeme heyeti tarafından yöneticiler hakkında ikinci celsede beraat kararı verildiği.
 
2012 yılında Belediyeye bazı üyelerimizin evlerindeki aykırı olduğunu iddia ettikleri imalatlar nedeniyle iskan verilmemesi konusunda dilekçe verildiği, daha sonra 35 üyemizin evlerinin önünü açmaları nedeniyle yine Belediyeye şikayette bulunulduğu öğrenilmiş, 2018 yılında Kooperatifimize bir anda değer katan ve önemli bir ihtiyacı karşılamış olan  son derece uygun fiyata, mükemmel şekilde yaptırılan spor tesisleri ile ilgili olarak Jandarmaya, Kaymakamlığa, Belediyeye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve nihayet 2020 yılında Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığına asılsız iddialar ve iftiralar ile müracaat ederek bu tesislerin yıkılmasını talep ettiklerinin öğrenildiği,
 
Söz konusu kişilerle Yönetim olarak defalarca görüşme davetinde bulunulmasına rağmen hiçbir görüşme davetine olumlu cevap verilmediği ve bu kişilerin 10 yılı aşkın süredir hiçbir Genel Kurula katılmadıkları, açıklandı.
 
Yukarıda açıklanan nedenlerle, söz konusu kişilerin benzeri asılsız şikayetlerinin devamı halinde ilgili kurumlardan Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde bu şikayetlerinin talep edilmesi ve bu şahıslar hakkında Kooperatif içinde huzuru bozmak, Yöneticileri gerçek dışı iddialarla suçlamak, resmi kurumlara yalan beyanda bulunmak, iftira atmak, v.b. konularda hukuki işlemler başlatmak hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi.
 
Gündemin 9. maddesi gereği; Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimlerine geçildi.
 
Yönetim ve Denetim kurulu üyelerinin seçimi için verilen önergede 2 (iki) yıl süre ile görev yapmak üzere;
 
Yönetim Kurulu Asıl Üyeliklerine:                 Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine
1- Fikret Salih Tolungüç                                      1- Kemal Köksal
2- Nihat Ali Özcan                                               2- Serkan Çelik
3- Emin Engin Atay                                             3- Haldun Yalçınkaya
 
Denetim Kurulu Asıl Üyeliklerine:                            Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine:
1- Cafer Oğuz                                                      1- Mustafa Nejat Eşme
2- Bülent Erdoğan                                               2- Osman Köse
 
Önerildiler, öneri oy birliğiyle kabul edildi.
 
Gündemin 10. maddesi gereği; Dilekler bölümünde, Söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Salih Tolungüç;
Evlerini satacak olan üyelerimizin mutlaka Yönetime bilgi vererek gerekli işlemleri yapmasını aksi takdirde hukuki sorumluluklarının devam edeceği ve ileride problemlerle karşılaşabileceklerini,
 
Kooperatif Yönetim Merkezinin çeşitli toplantılar yapılabilecek bir sosyal tesis hüviyetine kavuştuğu üyelerimizin arzu ettikleri her zaman bu tesisten istifade edebileceklerini,
 
Özellikle yeni ev alan üyelerimizin evlerini yaparak taşınma arzusunda olmalarını görmekten mutlu olduklarını, ancak inşaata başlamadan ve inşaat esnasında Yönetime danışmalarının ve teknik konularda bugüne kadar ki tecrübelerden istifade etmelerinin kendi menfaatlerine olacağını,
 
Çimenlerin günde bir defa sabah erken saatlerde sulanmasının doğru ve uygun olduğu, fazla sulanması durumunda bahçelerde mantar yapacağı, sulama miktarının da fıskiyelerin durumuna göre 5 – 8 dakikayı geçmemesi gerektiği,
 
Sitemizde oturumun artması ve hayvan severlerin çoğalmasının memnuniyet verici olduğu, bununla beraber köpek gezdiren sakinlerimiz ve ev halkının çevre temizliği, hijyen ve komşularımıza saygı bakımından köpeklerimizin tuvaletlerini yapacakları yerlere dikkat etmeleri ve köpek pisliklerini torba ile alarak çöp konteynerlerine atmalarının çevremize ve birbirimize duyduğumuz saygı gereği uygun olacağını,
 
Bazı sahipli köpeklerin huyları nedeniyle sert karakterli olabildiği özellikle böyle köpekler başta olmak üzere köpeklerin mutlaka tasmayla gezdirilmesi gerektiği, en ufak saldırganlık gösterme ihtimali olan köpeklerin mutlaka ağızlık takılarak gezdirilmesini, Bir üyemizin köpeğinin başka birisine vermiş olduğu çok ufak bir zarardan dolayı 6 ay hapis cezası aldığının unutulmamasını,
 
Ayrıca bazı üyelerimiz tarafından beslenmekte olan sokak köpeklerinden birisinin kısa bir süre önce bir çocuğa zarar vermesi üzerine İlçe tarım Müdürlüğünce Kooperatif Yönetimi aranılmış ve sokak köpeklerini besleyenlerin bu köpekleri sahiplenerek aşılarını yaptırması ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği aksi halde böyle durumlarda bu köpeklerin ekipler tarafından alınacağını bildirmişlerdir.
 
Kuyu sularını mutlaka tasarruflu kullanmamız gerektiği, bu konuda hepimizin sorumluluk içinde hareket etmesinin önemli olduğunu aksi durumda ciddi su sıkıntısı çekebileceğimizi anlattı.
 
Başka görüşülecek bir husus kalmaması üzerine Divan başkanı tarafından saat 16.30 da genel kurul toplantısına son verildi. Tutanaklar toplantı mahallinde 4 nüsha olarak düzenlenip, ortaklara okutulup ve itiraz eden ortağın olmadığı görülerek imza altına alındı.
 
Sayın Üyelerimiz,
İşimizin kontrol, takip ve uğraşı gerektirdiğinin ve daha birçok zorlukları olduğunun farkındayız. Bu konuda en büyük yardım ve desteğin de her zaman olduğu gibi siz ortaklarımızdan geleceğine inanıyoruz.
 
Üyelerimize Kooperatifimizle ilgili başta mali konular olmak üzere arzu ettikleri her konuda çok daha ayrıntılı bilgiler vermeye hazırız. Bunun için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.
 
Sizlerin de desteği, fikirleri ve önerileriyle kooperatifimizi daha da iyi bir geleceğe taşıma çalışmalarımızı artırarak devam ettirmek kararlılığında olduğumuzu bildirir, hepinize sağlık ve esenlikler dileriz.
 
Saygılarımızla.
 
YÖNETİM KURULU
 
EK-1: Evinde İnşaat Yaptıracak Olan Üyelerimizin
           Dikkat Etmesi Gereken Hususlar      
EK-2: Spor tesislerini kullanım kuralları

 EK-1
S.S. YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ       
EVİNDE İNŞAAT YAPTIRACAK OLAN ÜYELERİMİZİN
DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR
  1. Evlerinizde yapacağınız inşaatları Yönetimle mutlaka koordine ederek başlatmak sizlerin menfaatine olacaktır. (Yer altı doğalgaz, su, elektrik, fiber optik ve 2nci su hattı, evin iç tesisatı gibi altyapıların nereden geçtiğini tam olarak öğrenmek, evlerinde yapılabilecek tadilatların sınırını belirlemek ve teknik destek konusunda bilgi alışverişinde bulunmak maksadıyla)
  2. İnşaat öncesinde yağmursuyu ve kanalizasyon giderleri konusunda sizlerin menfaati için ve ileride çıkabilecek önemli alt yapı sorunlarıyla karşılaşmamak için, mutlaka Yönetim ile görüşmenizi tavsiye ederiz.
  3.         Parsel sınırlarını ilgili makamlarla koordine ederek tam olarak tespit etmek konusundaki tüm sorumluluk ev sahibine aittir. (Ev sahibi Kooperatif görevlisi teknik personelden ada / parsel sınırlarının krokisini alabilir, bu konuda sorumluluk ev sahibinde olarak teknik yardım alabilir.)
  4.        Ev sahibi inşaatında çalıştırdığı işçilerin etrafa rahatsızlık vermemesini sağlamakla yükümlüdür.
  5. Ev sahibi inşaat malzemelerini bahçesinde uygun bir yere indirmelidir. Yollar ve kaldırımlar kısa süreli indirilmenin dışında trafik güvenliği ve emniyet bakımından işgal edilmemelidir. Kısa süreli de olsa yola malzeme konulması durumunda güvenlik açısından trafik ikaz işaretlemesi yapmak ev sahibinin sorumluluğundadır. (Belediyenin zabıta kanalıyla yol ve kaldırımlara malzeme indirenlere ceza yazacağı unutulmamalıdır.)
  6. Hafriyat çıkarılması ve nakliye Belediye ile görüşülerek yasal şekilde icra edilmelidir. Paletli kepçe yerine tekerlekleri olanlar tercih edilmelidir. Mevcut yollarımızda kamyonlara 20 tonun üzerinde hafriyat yüklenilmemelidir. Kamyonlarda kasa yükseltme ilavesi bulunmamalıdır. (Bu tonajın üstünde yükleme yapılarak yollarımıza zarar verilmesine müsaade edilmeyecektir.)
  7. İnşaat yapacak ev sahipleri yapacakları inşaat konusunda komşularını bilgilendirmeli ve mümkün olduğunca etrafı rahatsız edebilecek hususlardan kaçınmalıdırlar.
  8. Hafta içinde 08.00 – 22.00 hafta sonları ve tatil günlerinde 10.00 – 21.00 saatleri dışında gürültü çıkaran inşaat faaliyetlerinde bulunulmamalıdır. (Matkap, delici, kırıcı aletler, kepçe, kamyon çalıştırmak, çatı çakmak vb. faaliyetler) Kışın hava kararınca, yazın 19.00 dan sonra inşaat onarım faaliyetleri yapılmamalıdır. Taşeron ve işçiler bu saatlerin dışında kooperatif alanını terk etmelidir.
  9. Ev sahipleri, inşaatında çalıştıracağı taşeron ve işçilerin kimliklerini bilmekten ve güvenlik soruşturmalarından sorumludur.
  10. Yollarda ve kaldırımda harç karımı yapılmamalı, böyle bir mecburiyet durumunda her akşam harç bol su ile yıkanarak yollar temizlenmelidir.
  11. İnşaat yapılan evin yanındaki bahçelere çöp ve moloz atılmamalı, geçici olarak konulmak zorunda kalınan malzemeler en kısa zamanda, en geç inşaat bitiminde kaldırılarak bahçeler eski haline getirilmelidir.
  12. İnşaat sırasında çimento torbası, naylon gibi her türlü çöp malzemesinin çevreye dağılması engellenmelidir. İnşaat ve taşınma sırasında ortaya çıkan atıklar uygun şekilde çöp konteynerlerine konulmalıdır.
  13. İnşaattan çıkan molozun atılması taşeronlarla yapılacak sözleşmeye dahil edilmesi sizlerin menfaatine olacak önemli bir konudur. (Molozların çöp kutularına konulması Belediyece yasaklanmıştır.)
  14. İnşaat çalışmalarına başlamadan önce yönetime müracaat edilerek su ve elektrik aboneliği ile ilgili evraklar alınmak suretiyle abonelikler yapılmalıdır.
YÖNETİM

                                                           EK-2
 S.S. YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ                                                                                                                                                    
SPOR TESİSLERİ KULLANIM KURALLARI
 
  1. Yurtkent Spor Tesisleri Yurtkent Ankara Villaları Konut Yapı Kooperatifi üyeleri (sakinleri) ve aileleri tarafından kullanılabilir.
  2. Üyelerimizin misafirleri, üyelerimizin refakatinde olmak şartıyla tesisleri kullanabilir.
  3. Spor tesislerini kullanacak olanlar önceden sağlık kontrolünden geçmiş kabul edilir. Özellikle kalp, tansiyon, şeker vb. hastalıkları olanlar doktor müsaadesi olmadan spor tesislerini kullanmamalıdır.
  4. Spor tesislerini kullananlar her türlü kazaya karşı kendi kişisel güvenliğini sağlamaktan sorumludurlar.
  5. Spor tesislerini kullananlar bu kullanım esnasında her türlü kaza, geçici ve sürekli sakatlanma, yaralanma ve rahatsızlık risklerini bilerek tesisleri kullanırlar. Böyle bir durumda idareyi sorumlu tutmayacaklarını kabul ve taahhüt ederler.
  6. 18 yaşından küçükler spor tesislerini ebeveynlerinin nezaret ve sorumluluğunda kullanabilirler. 18 yaşından küçük çocukların yalnız başlarına spor tesislerini kullanmaları durumunda spor yaparken meydana gelebilecek kaza ve yaralanmalardan ebeveynler sorumlu olduklarını kabul ederler.
  7. Spor tesislerini kullananlar, aşırı gürültü yapmaktan, yüksek sesle konuşmak ve uygunsuz sözler kullanmaktan kaçınırlar.
  8. Spor tesisleri içerisine içme suyu dışında yiyecek ve içecek sokulmaz.
  9. Spor tesisleri bölgesinde alkol ve sigara kullanılmaz.
  10. Spor tesislerini kullananlar, uygun spor kıyafetiyle tesisi kullanırlar, kösele ayakkabı ve çivili krampon giyilmez, yürüme yolu ve spor alanlarında uygun spor ayakkabısı kullanılır.
  11.   Spor tesislerindeki pota, ağ, direk ve tellere tırmanmak tehlikeli ve yasaktır.
  12. Spor sahasındaki ekipmanlara zarar verilmemelidir. Oluşabilecek hasarlar, hasara sebebiyet veren tarafından tazmin edilir.
  13. Spor tesislerini kullananlar her türlü eşyalarından kendileri sorumludur. Spor tesisinde eşya bulanların, eşyayı güvenliğe veya Yönetim binasına bırakmaları rica olunur.
  14.   Spor tesisleri bölgesine başta köpek olmak üzere evcil hayvanlar sokulamaz.
  15.   Suni çim halıların üzerine çamurlu ayakkabı ile çıkılmamalıdır.
  16.   Spor tesisleri ve ekipmanlardaki arızalar derhal idareye bildirilmelidir.
  17.   Yürüme yolu ve spor sahalarında suni çim halı üzerinde bisiklete binilemez.
  18. Suni çimin en büyük düşmanı ateş, kimyasallar ve çamurdur. Suni çimler bu üç zararlıdan korunmalıdır.
  19. Spor tesisleri elektrik sistemi, 18 yaşından küçükler tarafından kullanılamaz. Elektrik şalter panosunun anahtarı Güvenliktedir. Kimlik bırakma karşılığında 18 yaşından büyük sakinler tarafından teslim alınabilir ve sadece kendileri tarafından ışıklar yakılıp söndürülebilir. Kullanım sonunda ışıklar söndürülerek pano kilitlenip anahtar güvenliğe teslim edilip kimlik geri alınır.
  20. Spor sahalarını kullananlar sırada bekleyen yoksa istedikleri kadar, sırada bekleyen varsa en fazla 1 (bir) saat sahaları kullanabilirler.
  21. Sahayı antrenman amacıyla kullananlar, takım halinde maç yapmaya gelenler olduğu taktirde antrenmanlarını maçtan sonraya bırakmak zorundadır.
  22. Spor sahalarında takım halinde oynanan oyunlar gece saat 23.00’de bitirilmelidir
  23. Saha kullanımında randevu almış olanlar önceliklidir. Randevu alma saat 10:00 – 17:00 saatleri     arasındadır. Randevu için: Yönetim Ofisinden Oğuzhan SEVAL Tel: 0533 501 74 30
 
YÖNETİM