loading

2019 HESAP YILI YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU
S.S. YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ
GENEL KURULU’NA
ANKARA
 
Değerli Üyelerimiz,
2019 hesap yılı genel kurulumuzu pandemi dolayısıyla 2020 yılına ait Genel kurulumuzla birlikte 28 Mayıs 2021, cuma günü saat 14.30’da Kooperatif Merkezinde (Aşağı Yurtçu Mah. Marmara Cad. No. 17 Etimesgut /ANKARA, Site İçinde Havuzlu parkta, açık havada) icra etmeyi planladık.
Pandemi nedeniyle toplantımız açık havada yapılacak ve toplantı alanında dezenfektan, maske, sosyal mesafe gibi tüm tedbirler alınmış olacaktır.
Hedefimiz toplantıyı en kısa sürede tamamlamaktır.
Bundan önceki Genel Kurulda yönetim olarak sizlere açıklamış olduğumuz Faaliyet Planımızı ve hedeflerimizi elimizdeki bütçe imkânları dâhilinde gerçekleştirmek için tüm gücümüzle gayret gösterdik. 2019 yılında yapmış olduğumuz faaliyetlerden bahsetmek gerekirse;

  1. YEŞİL ALANLAR
  1. Bölgemizde 25 dönüm büyüklüğündeki ağaçlık alanlar ve boş alanların 2 defa traktörle sürdürülmüş ve ayrıca çapa makinesi ile de çapalanmıştır.
  2. Ağaçlık alanlardaki 2000 civarında olan ağaçların diplerinin havuzlanması, 2500 m. damlama sulama hatlarının yazın serilmesi kışın toplanması, yaz aylarında bu ağaçların haftada bir defa olacak şekilde sulanması yapılmıştır.
  3. Belediyeden temin edilen tankerle kurak dönemlerde yollardaki 2000 ağacın bir yıl içinde 2 defa sulaması yapılmıştır.
  4. Bölgemizdeki 13 dönüm çimenlik alanların yaz aylarında ayda 2-3 defa biçilmesi yapılmıştır.
  5. Ağaçlık alanlarda ve yol kenarlarında geçmiş dönemlerde dikmiş olduğumuz ağaçlardan 3000 kadar ağacın ayrıntılı budama işlemi yapılmıştır.
  6. Spor tesislerinin en az ayda bir defa kontrol, bakım ve temizliği yapılmıştır.
  7. Kooperatif sınırlarında  bulunan havuzlu parktaki ağaç ve yüksek çit çalılarının budaması ve şekil verilmesi yapılmıştır.
  1. YOLLAR VE KALDIRIMLAR
  1. Yollar ve kaldırımlardaki yabani otlar iki defa ilaçlanarak temizlenmiştir.
  2. Kaldırımlarda mevcut ağaçlardan dibi uygun olmayan 473 adet ağacın dibi Belediyeden temin edilen malzeme kullanılarak betonlanmıştır.
  3. Yollardaki ve kaldırımlardaki yaprakların temizliği bahar yaz aylarında ayda bir defa yapılmıştır.
  4. Yollardaki yağmur ızgaralarının iki defa temizliği yapılmıştır.
  5. Asfalt kesiklerine sürekli olarak stabilize malzeme konularak tehlikeli çukurluklar oluşması engellenmiştir.
  6. Yoğun yağışlardan sonra oluşan çamur akıntısı nedeniyle kapanan yolların temizliği yapılmıştır.
  7. Tuna caddesi sonunda yağışlardan sonra biriken su ve çamurun önlenebilmesi için yolun iki tarafına da yağmur suyu ızgarası yapılmıştır.
  8. Kar yağışlarında Belediye ile sürekli görüşerek kar küreme aracının en kısa zamanda sitemize gelmesi ve karları temizlemesi sağlanmış ayrıca gereken yerlerde kendi personelimizle kar temizleme ve tuzlama faaliyeti yapılmıştır.
  1.    KAMU ve BELEDİYE FAALİYETLERİ
    1. Site yönetimine geçiş çalışmalarımız kapsamında Tapu Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz olmakla birlikte mevzuattan kaynaklı sıkıntılarımız maalesef devam etmektedir.
    2. Etimesgut Belediyesinden ilave çöp konteyneri temin etmek için yazışmalarımız devam etmektedir.
    3. Etimesgut Belediyesi sokak süpürge aracının belirli dönemlerde haftada iki defa sokaklarımızı süpürmesi sağlanmıştır.
  2. SU HATLARIMIZ
  1.  ASKİ su hatlarında meydana gelen az sayıdaki su patlağına derhal müdahale edilerek arızalar mümkün olan en kısa zamanda gidertilmiş ve sitemizin susuz kalması önlenmiştir.
  2. Kuyu suyu hatlarımızda meydana gelen 13 adet patlak gecikmeksizin onarılarak kuyu suyunun verimli kullanılmasına çalışılmıştır.
  3. Genel Kurul kararımız çerçevesinde kuyu suyu hattımız kış aylarında kapatılarak donmalara karşı korunmuş ve hatların, deponun, elektrik sistemlerinin bakım ve onarımları yapılabilmiştir.
  1. DİĞER HUSUSLAR
  1. Her alanda tasarruf konusundaki tedbirlerimiz azami şekilde devam etmiştir.
  2. Üye aidat borçlarının toplanması konusu üzerinde hassasiyetle durulmuştur.
  3. Depo bölgemizin inşaat malzemeleri tel örgü dışına taşınarak kötü görüntü ortadan kaldırılmıştır.
  4. Çevre tel örgümüz zaman zaman kontrol edilmiş ve oluşabilen delikler kapatılmıştır.
  5. Kışın şiddetli soğuklardan sonra özellikle boş evlerin su hatlarında patlak olup olmadığı kontrol edilmiştir.
  6. Boş villa bahçeleri ve ortak alanlarda otla mücadele ve temizlik faaliyetlerine devam edilmiştir.
  7. WHATSAPP grubumuz üzerinden sitede oturan ve evine sık gelen üyelerimize sitemizdeki faaliyetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapılmıştır.
  8. Üyelerimizin bahçelerinden çıkan çimen, ot, dal gibi bitkisel atıklar belediye ile görüşülerek zaman zaman aldırılmıştır.
  9. Üyelerimizce yaptırılan inşaatların ve onarımların takibi yapılarak; işçilerin ve taşeronların etrafı kirletmeleri ve çevreye verdikleri rahatsızlıklar önlenmeye, ayrıca güvenlik ve emniyet ihlali yaratmalarına engel olmaya çalışılmıştır.
  10. Sokak aydınlatmalarının faal halde bulundurulması sağlanmış ve arıza durumunda onarımlarının takibi yapılmıştır.
  11. 2020 yılında yapılması zorunlu olan binalarımızla ilgili Enerji Kimlik Belgelerini arzu eden üyelerimize, anlaşma yaptığımız firma vasıtasıyla çok ucuz fiyata hazırlatarak teslim ettik.
  1.     HUKUK KONULARI
            Değerli üyelerimiz,
            Kooperatifimizin taraf olduğu davaların son durumları ile ilgili ayrıntılı bilgiler 2020  Hesap Yılı faaliyet raporunda yer almaktadır
            Davalarımızla ilgili daha ayrıntılı bilgi Genel Kurulda verilecektir.
 
Sayın Üyelerimiz;
 
Sizlere gönderilmiş olan bu bilgilendirme raporundan ayrı olarak, kooperatifle ilgili başta mali konular olmak üzere, her türlü konuda arzu eden üyelerimize bizlerle temas kurmaları durumunda kooperatif merkezinde her zaman daha ayrıntılı bilgiler vermekten mutluluk duyacağız.
 
Lütfen bizimle ihtiyaç duyduğunuz ve öğrenmek istediğiniz her konuda iletişim halinde olunuz.
 
             Saygılar sunarız. 
 
25 Nisan 2021
 
YÖNETİM KURULU
 
Fikret S. Tolungüç                               Turgay Bakkal                                     E. Engin Atay    
Başkan                                                Başkan V.                                             Muhasip Üye



2020 HESAP YILI YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU

(28 MAYIS 2021)

S.S. YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ
GENEL KURULU’NA
ANKARA
 
Değerli Üyelerimiz,
2020 yılına ait Genel kurulumuzu pandemi dolayısıyla ertelenmiş olan 2019 hesap yılı genel kurulu ile birlikte 28 Mayıs 2021, cuma günü saat 14.30’da Kooperatif Merkezinde (Aşağı Yurtçu Mah. Marmara Cad. No. 17 Etimesgut /ANKARA, Site İçinde Havuzlu parkta, açık havada) icra etmeyi planladık.
Pandemi nedeniyle toplantımız açık havada yapılacak ve toplantı alanında dezenfektan, maske, sosyal mesafe gibi tüm tedbirler alınmış olacaktır.
Genel Kurulumuzda 2019 ve 2020 yılı içinde icra etmiş olduğumuz faaliyetlerimizi ve ileriye dönük planlama ve projelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ayrıca, Genel Kurulumuzda önümüzdeki dönemde hepimiz için önemli olduğuna inandığımız kararları almış olacağız.
Hedefimiz toplantıyı en kısa sürede tamamlamaktır.
Bundan önceki Genel Kurulda yönetim olarak sizlere açıklamış olduğumuz Faaliyet Planımızı ve hedeflerimizi elimizdeki bütçe imkânları dâhilinde gerçekleştirmek için tüm gücümüzle gayret gösterdik. Son bir yıl içerisinde yapmış olduğumuz faaliyetlerden bahsetmek gerekirse;
  1. YEŞİL ALANLAR
  1. Bölgemizde 25 dönüm büyüklüğündeki ağaçlık alanlar ve boş alanların son bir yıl içinde 3 defa traktörle sürdürülmüş ve ayrıca çapa makinesi ile de çapalanmıştır.
  2. Ağaçlık alanlardaki 2000 civarında olan ağaçların diplerinin havuzlanması, 2500 m. damlama sulama hatlarının yazın serilmesi kışın toplanması, yaz aylarında bu ağaçların haftada bir defa olacak şekilde sulanması yapılmıştır.
  3. Belediyeden temin edilen tankerle kurak dönemlerde yollardaki 2000 ağacın 3 defa sulaması yapılmıştır.
  4. Bölgemizdeki 13 dönüm çimenlik alanların yaz aylarında ayda 3-4 defa biçilmesi yapılmıştır.
  5. Belediyeden temin edilen 40 kadar büyük ağaç ile 60 kadar küçük ağaç ağaçlık alanlarda tutmayan ağaçların yerine dikilmiştir.
  6. Ağaçlık alanlarda ve yol kenarlarında geçmiş dönemlerde dikmiş olduğumuz ağaçlardan 3000 kadar ağacın budama işlemi yapılmıştır.
  7. Spor tesislerinin en az ayda bir defa kontrol, bakım ve temizliği ve kış aylarında kar kürümesi yapılarak sakinlerimizin her zaman kullanımına hazır bulundurulmuştur.
  8. Kooperatif sınırlarında bulunan havuzlu parktaki ağaç ve yüksek çit çalılarının budaması ve şekil verilmesi yapılmıştır.
  9. Bölgemize yeşil alanlarda 3-4 yıl önce ekmiş olduğumuz mahlep ağaçlarından 70 tanesine kiraz ve vişne aşısı yapılmıştır.
  10. Bölgemizdeki tüm ağaçların dibine ve çimenlik alanların tamamına koyun gübresi serilmiştir.
  1. YOLLAR VE KALDIRIMLAR
  1. Yollar ve kaldırımlardaki yabani otlar ilaçlanarak temizlenmiştir.
  2. Kaldırımlarda 60 bölgede toplam 220 m2 kaldırım onarımı yapılmıştır.
  3. Yollardaki ve kaldırımlardaki yaprakların temizliği bahar yaz aylarında ayda bir defa yapılmıştır.
  4. Yollardaki yağmur ızgaralarının iki defa temizliği yapılmıştır.
  5. Bölgemizde 52 yerde toplam 460 metrekare bozuk satıh belediye ile yaptığımız yoğun görüşmeler sonucunda asfaltlanmıştır.
  6. Yoğun yağışlardan sonra oluşan çamur akıntısı nedeniyle kapanan yolların temizliği yapılmıştır.
  7. Kar yağışlarında Belediye ile sürekli görüşerek kar küreme aracının en kısa zamanda sitemize gelmesi ve karları temizlemesi sağlanmış ayrıca gereken yerlerde kendi personelimizle kar temizleme ve tuzlama faaliyeti yapılmıştır.
  8. Yoğun yağmurlar sonrası selin tarlalardan getirdiği çamur akmasının engellenmesi maksadı ile tarla sınırlarına set yaptırılmıştır.
  1.    KAMU ve BELEDİYE FAALİYETLERİ
    1. Site yönetimine geçiş çalışmalarımız kapsamında Tapu Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz pandemi nedeniyle aksaklığa uğramıştır. Önümüzdeki dönemde görüşmelerde bulunmayı planlıyoruz.
    2. Etimesgut Belediyesinden 10 adet çöp konteyneri alınmış, ilave çöp konteyneri temin etmek için yazışmalarımız devam etmektedir.
    3. Etimesgut Belediyesi sokak süpürge aracının belirli dönemlerde haftada iki defa sokaklarımızı süpürmesi sağlanmıştır.
    4. Kaldırım onarımı ve ağaç dipleri için Etimesgut Belediyesinden malzeme temin edilmiştir.
    5. Etimesgut Belediyesinden 40 adet büyük ağaç 6o tane küçük ağaç temin edilmiştir.
  2. SU HATLARIMIZ
  1.  ASKİ su hatlarında arıza meydana geldiğinde derhal müdahale edilerek arızalar mümkün olan en kısa zamanda gidertilmiş ve sitemizin susuz kalması önlenmiştir.
  2. Kuyu suyu hatlarımızda meydana gelen 18 adet patlak gecikmeksizin onarılarak kuyu suyunun verimli kullanılmasına çalışılmıştır.
  3. Kuyu suyu depomuzun 20 yıldan bu yana ilk kez kapsamlı bakım ve onarımları yapılmış, bu kapsamda su deposu iç yüzeyi tamamen tamir ettirilmiş, çürüyen su boruları değiştirilmiş, iki kat su yalıtım malzemesiyle deponun yalıtımı yaptırılmış, makine dairesinin duvarlarının onarım ve boyaması yapılmıştır.
  4. Genel Kurul kararımız çerçevesinde kuyu suyu hattımız kış aylarında kapatılarak donmalara karşı korunmuş ve hatların, deponun, elektrik sistemlerinin bakım ve onarımları yapılabilmiştir.
  1. DİĞER HUSUSLAR
  1. Her alanda tasarruf konusundaki gayretlerimiz artarak devam etmektedir.
  2. Üye aidat borçlarının toplanması konusu üzerinde hassasiyetle durulmaktadır. Genel Kurul kararları çerçevesinde bu hususta aksaklığa meydan verilmemesi için azami çaba sarf edilmektedir.
  3. Seramız her sene olduğu gibi bu sene de faaliyetini sürdürmektedir. Zamanı geldiğinde üyelerimize bedelsiz domates ve biber fideleri dağıtılacaktır.
  4. İnşaat yapan üyelerimize talepleri halinde teknik bilgi desteğinde bulunmaktayız. Bu konuda üyelerimizin yapacakları inşaatlar sonrasında sıkıntı çekmemeleri için inşaatlarına başlamadan önce bizlere danışmaları ve evlerimizle ilgili tecrübelerimizden yararlanmalarını öneririz.
  5. Çevre tel örgümüz zaman zaman kontrol edilmekte ve oluşabilen delikler kapatılmaktadır.
  6. Kışın şiddetli soğuklardan sonra özellikle boş evlerin su hatlarında patlak olup olmadığı kontrol edilmektedir.
  7. Boş villa bahçeleri ve ortak alanlarda otla mücadele ve temizlik faaliyetlerine devam edilmiştir.
  8. WHATSAPP grubumuz üzerinden sitede oturan ve evine sık gelen üyelerimize sitemizdeki faaliyetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapılmaktadır.
  9. Üyelerimizin bahçelerinden çıkan çimen, ot, dal gibi bitkisel atıklar belediye ile görüşülerek zaman zaman aldırılmaktadır.
  10. Üyelerimizce yaptırılan inşaatların ve onarımların takibi yapılarak; işçilerin ve taşeronların etrafı kirletmeleri ve çevreye verdikleri rahatsızlıklar önlenmeye, ayrıca güvenlik ve emniyet ihlali yaratmalarına engel olmaya çalışılmaktadır. Bu hususta üyelerimizin de duyarlı olmalarını bekliyoruz.
  11. Sokak aydınlatmalarının faal halde bulundurulması sağlanmakta ve arıza durumunda onarımlarının takibi yapılmaktadır.
  1.     HUKUK KONULARI
            Değerli üyelerimiz,
            Kooperatifimizin taraf olduğu davalarının mevcut durumları aşağıdaki gibidir.
  1. Öngün A.Ş. ile ilgili davalarımız:
 
            Öngün A.Ş.’nin iflasına karar verilmiş olup, bundan sonraki borç ve alacaklarımızla ilgili iş ve işlemlerin temsil yetkisi tamamen İflas İdaresine geçmiştir. İflas masası işlemleri devam etmektedir. Kooperatifimizin alacakları için iflas masasına müracaat yapılmıştır. Biriken alacaklar da ayrıca bildirilecektir.
            Bu yeni durum sebebiyle, Öngün şirketi ile ilgili davalar askıya (beklemeye) alınmıştır. Mahkemelerce mevcut davaları bekletme kararları verilmektedir. Her ne kadar 2. Alacaklılar toplantısı 27.10.2020 tarihinde yapılmış olsa da bu bekleme süresinin uzun sürebileceği değerlendirilmektedir.
            Öngün A.Ş. ile ilgili davalarımızın son durumu şöyledir:
(1)        Faiz Davası:
Bu dava kooperatif adına Öngün A.Ş.’nin yüksek oranlı faiz uygulamasına itiraz davasıdır. Öngün A.Ş. tarafından kooperatifimiz aleyhine yapılan icra takibinin kooperatif yönetimine ulaşmaması sonucu değişen oranlarda faiz uygulanması gerekirken % 42 sabit oranında faiz uygulanması sebebiyle normalde faizi ile beraber 1,5 milyon lira civarında olan borç tutarı 4 milyon liraya ulaşmış haldeydi. 
            Kooperatifimiz adına Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2017/311 E. sayılı dosya üzerinden açılan davada mahkemece lehimize karar verilmiş ve kooperatifin Öngün İnşaat A.Ş.’ye % 42 sabit faiz ile değil, yıllık değişen oranlarda faiz ile borçlu olduğu hüküm altına alınmıştır.
            Bu karar iflas kararından önce çıkmış olduğundan kooperatifimiz lehine önemli miktarda borç azalmasına neden olacaktır.
(2)        Kesin Hesap Davası:
Bu dava, Öngün A.Ş.nin kooperatiften kesin hesap sonucu olarak 3,5 milyon lira civarında alacağı bulunduğu iddiası ile kooperatife karşı açılmış olup, alınan ilk bilirkişi raporunda Öngün firmasının alacak tutarının talepleri gibi 3,5 milyon lira değil 530.490,00.-TL olduğu belirtilmiştir.
Öngün hakkında verilen iflas kararının kesinleşmesi sebebiyle Öngün adına İflas idaresi mahkemeye katılmış ve tarafların yeniden bilirkişi raporu alınması taleplerinin değerlendirilmesi için duruşma ertelenmiştir.
(3)        Ayıplı Mal Davası:
Bu dava, Kooperatifimiz tarafından Öngün A.Ş.’ne karşı açılmıştır.
Öngün A.Ş.’nin, yapmış olduğu taş duvar ve atık su imalatlarının ayıplı imalat niteliğinde olması nedeniyle yaptırılan bilirkişi raporuna dayalı olarak 4.875.000.-TL. alacak davasında Mahkeme bilirkişi raporuna göre kooperatif lehine 1.300.000 TL alacak çıkarılmıştır.
Bu rapora itirazımız sebebiyle dosya ek rapora gitmiş ise de bu arada, Öngün A.Ş. nin iflas kararı kesinleştiğinden dava iflas masasının katılımı için ertelenmiştir.
b.         Kooperatife karşı hatalı imalat nedeniyle açılan dava:
            Kooperatiften teslim aldığı evinde bir kısım imalatların hatalı ve kusurlu olduğu gerekçesi ile bir üyemiz tarafından açılan dava kooperatifimiz lehine reddedilmiştir.
            Böylece, kusurlu imalat nedeniyle kooperatifimize herhangi bir sorumluluk yüklenemeyeceği mahkeme kararı ile netlik kazanmıştır.
c.         İcra Takipleri:
Aidat borçlarının ödenmesi konusunda birçok defa bildirimde bulunmamıza rağmen bu dönem içerisinde borçlarını ödemeyen 14 üyemizle ilgili icra takibi yapılmış halen bunlardan 10 üyemizin dosyası tahsille sonuçlanmış, 1 üyemiz vefat etmiş ve mirasçıları reddi mirasta bulunmuşlardır. Kalan 3 üyemiz ile ilgili icra işlemleri devam etmektedir.
e.         Diğer davalar:
2000 yılından gelen, yöneticilerle ilgili ceza ve tazminat davaları ile bazı eski üyelerimizle olan alacak davaları halen devam etmektedir.
            Davalarımızla ilgili daha ayrıntılı bilgi Genel Kurulda verilecektir.
 
Sayın Üyelerimiz;
 
2019 ve 2020 Hesap Yılı Genel Kurulunu, 28 Mayıs 2021, cuma günü, saat 14.30’da Kooperatif Merkezinde (Aşağı Yurtçu Mah. Marmara Cad. No. 17 Etimesgut / ANKARA adresinde, Site İçinde Havuzlu parkta, açık havada) icra edeceğiz. Pandemi nedeniyle maske, dezenfektan, sosyal mesafe gibi tüm tedbirler alınmış olacaktır.
 
Sizlere gönderilmiş olan bu bilgilendirme raporundan ayrı olarak, kooperatifle ilgili başta mali konular olmak üzere, her türlü konuda arzu eden üyelerimize bizlerle temas kurmaları durumunda kooperatif merkezinde her zaman daha ayrıntılı bilgiler vermekten mutluluk duyacağız.
 
Lütfen bizimle ihtiyaç duyduğunuz ve öğrenmek istediğiniz her konuda iletişim halinde olunuz.
 
             Saygılar sunarız. 
 
25 Nisan 2021
 
YÖNETİM KURULU
 
Fikret S. Tolungüç                               Turgay Bakkal                                     E. Engin Atay    
Başkan                                                Başkan V.                                             Muhasip Üye