loading

S.S. Yurtkent Ankara Villaları Konut Yapı Kooperatifi

 
                                                                                                          14 Mayıs 2019
 
Sayın Üyelerimiz,     
                                                                  
Kooperatifimizin 2018 Hesap Yılı olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Nisan 2019 tarihinde yapılmıştır. Toplantının icrası ve alınan kararlara ilişkin açıklamalar aşağıdadır.
 
Gündemin 1.maddesi gereği; Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu.
 
Gündemin 2.maddesi gereği; Divan Başkanlığına üyelerimizden Sn. Faruk Bildirici,  Divan üyeliklerine ise Sn. Emin Varol ve Sn. Serkan Çelik oy birliği ile seçildi. Divan Heyetine Genel Kurul toplantı tutanaklarını imzalama yetkisi oy birliği ile verildi.
 
Gündemin 3. maddesi gereği; 2018 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço ve Gelir/Gider Tablosu ile ilgili olarak Yönetim Kurulu Başkanı tarafından özet açıklamalar yapıldı. Ayrıca bir yıllık bütçenin uygulama durumu da ayrıntılı olarak izah edildi.
 
Bunun dışında, 2014 yılından bugüne kadar iki üyenin geçmiş yönetimler de dahil olmak üzere Yönetimler hakkında yapmış olduğu tüm şikayetler ve bu şikayetlere yargı ve idari kurumların yapmış olduğu işlemler ayrıntılı olarak izah edildi.
 
Denetim Kurulu raporu ise denetçi Cafer Oğuz tarafından okundu ve izah edildi.
 
Raporların görüşülmesine geçildi.
 
Fatma Süreyya Güven söz alarak yönetime ve denetime güvenlik firmasının değişmesinden dolayı önceki firmada çalışan personelin tazminatlarının ödenip ödenmediği ve ödendiyse ne kadar ödendiğini, personelin kullandığı telefon ödemeleri konusunda bilgi istedi.
Osman Köse WEB sayfasında ortaklara sorunlarını bildirebilecekleri bir forum sayfası açılıp açılamayacağını bir de bahçe bakımlarının kooperatifçe yapılıp yapılamayacağını sordu.
Kadir Arıcı söz aldı Kooperatif evlerinin ticari olarak kiraya verilip verilmeyeceğini sordu.
Ümit Aktaş Spor tesisleri hakkında olumlu görüşünü bildirdi.
Necmettin Şimşek söz aldı yönetim kuruluna teşekkür ederek, kooperatifin yapmış olduğu çalışmalardan memnuniyetini bildiren bir konuşma yaptı.  
 
Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Salih Tolungüç sorulan soruları ayrıntılı olarak cevapladı.
 
Gündemin 4. Maddesi gereği; Yönetim Kurulu faaliyetleri, Denetim Kurulu Raporu, 2018 Hesap Yılı bilanço ve gelir gider tablosu ayrı ayrı oya sunuldu ve ayrı ayrı oy birliği ile ibra edildi.
 
 
 
Gündemin 5. maddesi gereği; Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimlerine geçildi.
Divan Başkanı tarafından yapılan oylamada Fikret Salih Tolungüç’ün Yönetim Kuruluna aday gösterilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimi için verilen önergede 2 (iki) yıl süre ile görev yapmak üzere;
 
Yönetim Kurulu Asıl Üyeliklerine:          Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine
1- Fikret Salih Tolungüç                                       1- Yusuf Berberoğlu
2- Turgay Bakkal                                                  2- Kemal Köksal
3- Emin Engin Atay                                             3- Aydın Taşkın
 
Denetim Kurulu Asıl Üyeliklerine:                     Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine:
1- Cafer Oğuz                                                      1- Mustafa Nejat Eşme
2- Bülent Erdoğan                                               2- Nihat Ali Özcan
 
Önerildiler, öneri oy birliğiyle kabul edildi.
 
Gündemin 6. maddesi ile ilgili olarak; 2019 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. Yönetim Kurulunca bir yıllık yapılacak Faaliyet Planı şu şekilde sunuldu.
2019 - 2020
YILLIK FAALİYET PLANLAMASI
 
1. Mümkün olan azami tasarrufa devam edilmesi,
2.Yolların asfalt onarımlarının yaptırılması
3. Site Yönetimine geçiş çalışmalarına devam edilmesi
4. Kuyu suyu hatları, motorları ve depoların işler vaziyette,  faal olmasının sağlanması,
5. Çevre Bakımı ve Düzenlemesi,
            - Yol ve kaldırımların temiz bulundurulması,
            - Ağaçların Bakımı ve budanması,
            - Parkların bakım ve geliştirilmesi
            - Kuruyan ağaçların yerlerine ve yeni alanlara ağaç dikimi,
            - Kaldırımların onarımının yaptırılması çalışmaları,
- Dikilen ağaçların sulamaları ve bakımlarının yaptırılması, Kuruyanların yerine yenilerinin diktirilmesi
- Bölgemizde ve kullanılmayan evlerde ve boş alanlarda otla mücadele yapılması,
- Yeni yeşil alan ve ağaçlandırma alanları yapılması
6.  Güvenlik Sisteminin sürekli olarak gözlenmesi ve etkinleştirilmesi
7. Üyelerin sık sık bilgilendirmeye devam edilmesi
8. Bölgemizdeki Belediye parkları dâhil, yeşil alanların asgari maliyetle, üyelerimize aidat dışında ek bir mali yük getirmemek kaydı ile bakım, onarım, geliştirme ve güzelleştirilmesinin yapılması.
9. Danışma Kurulları ile istişareye devam edilerek ortak akıl üretilmesi ve Kooperatifimizin geliştirilmeye devam edilmesi,
10. Sosyal ve kültürel tesis alanına kapalı havuzu olan bir sosyal tesis yapılması.
 
Yapılacak faaliyetler ve harcamalar dikkate alınarak hazırlanmış olan 2019 yılı tahmini bütçesi genel kurula açıklandı.
Verilen önergeler doğrultusunda;
2019 yılı için 1 Haziran 2019 tarihinde başlayacak ve Mayıs 2020 dahil olmak üzere, 12 ay (on iki ay) geçerli olacak şekilde veya bir sonraki Genel Kurulda alınacak karara kadar, aylık aidatın 350,00 TL  ve 300,00 TL olması yönünde iki ayrı önerge oya sunuldu.
Yapılan oylama da 350,00 TL’lik aidat önergesi 105 oy alırken, aidatın 300,00 Tl. olması yönündeki ikinci öneri 2 oy aldı.
Sonuç olarak 12 ay (on iki ay) geçerli olacak şekilde veya bir sonraki Genel Kurulda alınacak karara kadar, aylık aidatın 350,00 TL ( Üç yüz elli Türk Lirası) olması oy çokluğuyla kabul edildi.
Buna göre faaliyet planı ve tahmini bütçenin onaylanması, ayrıca yönetim kuruluna bütçe kalemleri arasında kaynak aktarma yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Kooperatif Yönetim ve Denetim Kurulu Huzur hakları ödemelerinden, Haziran 2019 ayından başlamak üzere Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerine aidat kadar aylık net 350,00 TL (Üç yüz elli TL.),  huzur hakkı ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.
Aidat ödeme yükümlülüğünü zamanında yerine getirmeyen ortaklara 1 Haziran 2019 tarihinden başlamak üzere; 6098 Sayılı Borçlar Kanunu 120. maddesine uygun olarak aylık yasal faizin iki katı oranında gecikme cezası uygulanması ve borçların tahsilinde aynı kanunun 100. Maddesi esaslarının uygulanması oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 7. maddesi uyarınca; Verilen önergelerin görüşülmesine geçildi.
İnşaat yapacak üyelerimizin EK-1 listede yer alan kurallara uymaları oy birliği ile kabul edildi.
Üyelerimizin çimenlerini biçtiklerinde mutlaka torbalayarak çöp konteynerlerinin yanına torbaların ağzı kapalı şekilde bırakmaları, bahçeden çıkan budama dalları, yapraklar v.b. malzemenin de aynı şekilde torbalanarak veya istiflenerek çöp konteynerlerinin yanına bırakılması konusunda verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 8. maddesi uyarınca; Yönetim Kuruluna verilecek yetkilerin görüşülmesine geçildi.
Verilen bir önergede; Kooperatifimizin ham yolları ve mevcut taş duvarları 2001 - 2004 yılları arasında yüklenici firma olan Öngün A.Ş. tarafından yapıldığı, bu yolların reglaj ve asfaltlama çalışması ise o tarihte bağlı olduğumuz Yenimahalle Belediyesi tarafından 2010-2012 yıllarında yapılmış bulunduğu zikredilerek, her iki faaliyet esnasında da yol çalışmaları tamamen imar planlarına uygun şekilde yapılmasına karşın, bazı yerlerde örneğin Park Sokak ve Kumru Sokaktaki yollar arazinin çok dik olması, Doğan sokak ise o tarihte yol açılacak bölge üzerinde baraka olması nedeniyle o dönemde Yenimahalle Belediyesi tarafından açılmadığı için kooperatifimiz içinde 3 adet isimli sokağın  halen açılmamış halde olduğu, bunların dışında; 33 Ada, 4 Ada ve 41 Ada içindeki isimsiz yolların da açılmadığının zikredildiği görüldü.
Yine bu önergede; Kooperatifimizin de içinde bulunduğu bölgenin Yenimahalle Belediyesinden Etimesgut Belediyesine bağlandığı, bu belediye değişikliğinden sonra,  Etimesgut Belediyesi de kapalı olan sokakları halen programına almamış ve açmamış olduğu kaydedilerek, bu konuyu bilmeyen kişilerce sanki bu yolları kooperatif açmıyormuş ve sanki birilerine menfaat sağlıyormuş gibi olumsuz eleştiri ve haksız şikâyetler yapıldığının öğrenildiği belirtilmiştir.  
O nedenle, Yenimahalle ve Etimesgut Belediyesinden;
1)         Halen kapalı olan 6 adet yolun neden açılmadığının sorulması,
2)         Bu yolların Etimesgut Belediyesi iş programına alınıp alınmayacağı ile alınacaksa ne zaman alınacağının sorulması,
3)         Bu yolların kooperatif yararına olacak şekilde gerekli planlamanın yapılması maksadıyla Etimesgut Belediyesine müracaat edilmesi hususunda,
Yönetim Kuruluna yetki verilmesi konusunda verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.
Aşağıda belirtilmiş olan;
 4 Ada 1 Parsel, 6 Ada 2 parsel, 10 Ada 10 Parsel, 14 Ada 1 Parsel, 17 Ada 1 Parsel, 19 Ada 1 Parsel, 33 Ada 1 Parsel, 34 Ada 2-3 Parsel, 37 Ada 1 Parsel, 38 Ada 1 Parsel, 40 Ada 1 Parsel, 41 Ada 1 Parsel, 42 Ada 1 Parsel, 43 Ada 1 Parsel de yer alan gayrimenkuller ile Kooperatifin üzerine kayıtlı bulunun ortak arazilerin 2019 Yılı ve devam eden yıllara ait emlak vergilerinin tek elden kooperatif tarafından bütçe kaynaklarından ödenmesi hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi konusunda verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.
Verilen bir önerge ile; Kooperatifte  kuyular vasıtası ile çıkarılmakta olan kuyu suyunun, ASKİ hatlarının dışında ikinci bir su hattı ile üyelerin evlerine ulaştırıldığı, kuyu suyu hattından verilen bu suyun sadece bahçe sulama maksatlı olduğu, evlerde içme veya kullanma suyu olarak kullanılamayacağı, böyle bir kullanımdan doğacak tüm zararlardan kullanan üyelerin şahsen sorumlu tutulmaları gerektiği, söz konusu su hattını ev içindeki su tanklarına bağlayan üyelerimizin tesisatlarda oluşabilecek arızalara karşı da tüm tedbirlerini sürekli olarak almak durumunda oldukları belirtilerek, uygun olmayan su kullanımlarına yönelik olarak gerekli tedbirleri almaya Yönetim Kurulu yetkili sayılması, tüm üyelerimizin bu esaslara göre hareket etmesine yönelik önerge oy birliği ile kabul edildi.
Verilen bir önerge  ile; Ankara ili, Etimesgut ilçesi, Aşağı Yurtçu mevkiinde bulunan ve imar paftasında sosyal ve kültürel tesis ile ticari alan olarak kayıtlı olan ve tapunun 40 ada 1 parsel, 6 ada 2 parsel ve 14 ada 1 parselinde yer alan gayrimenkuller üzerinde amaçlarına uygun olarak sosyal tesisler ve ticari alanlar kurulması, idamesi ve işletilmesi konularında gerekli çalışmaların yapılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi 1  red oya karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
Verilen bir önerge ile; Site Yönetimine geçilmesi nedeniyle yapılacak işlerin masraflarının kooperatif gelirlerinden karşılanmasına, bunun için de kooperatif yönetimine, site yönetim hesabına para aktarma ve gerektiğinde alacaklarını temlik etme yetkisi verilmesine yönelik önerge oy birliği ile kabul edildi.
Verilen bir önerge ile; Kooperatifimizin hukuki varlığını devam ettirdiği, kooperatifçe yapılan evlerin mesken (konut) olarak inşa edilmiş olduğu, iskân ve tapularının da  bu esasa göre alındığı, her ne kadar her evlerin tapuları tek tek üyelerimiz tarafından alınmış olsa da, tapu sicil kütüğünde mesken olarak tescil edilmiş olan villaların mevcut mevzuat çerçevesinde ticari faaliyetler için kullanılması veya bu maksatla kiraya verilmesi mümkün olmadığı vurgulanarak, buna Genel Kurul tarafından muvafakat edilmediği ve bu konunun takibinin üyeler adına Yönetim Kurulunca yürütülmesine yönelik önerge oy birliği ile kabul edildi.
Yönetim Kuruluna; daha önce verilen yetkilerin aynen devamı ile, elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon v.s. altyapı ve üst yapı konularında iş ve işlemler tesis edilmesi, gerektiğinde bankalardan kredi kullanılması, borç alınması, mevcut gayrimenkuller üzerinde ipotek tesisi ve fek’i, harcama kalemleri arasında aktarma yapmak, gerekli görülen eskimiş demirbaşların ve malzemelerin satımı, gerektiğinde yenilerinin alımı, Site Yönetimine geçiş çalışmalarının yürütülmesi, Site Yönetim Planı hazırlanması, Site Yönetim Planının tapuya tescili ile kooperatif menfaatine olmak üzere mevcut ve doğabilecek konularda sulh ve ibra konularında yetki verilmesine yönelik önerge oy birliği ile kabul edildi.
Bir üye tarafından Yönetime ait araç gereçlerin ihtiyaç olduğunda üyeler tarafından kullanılması için gerekli koşulların belirlenerek izin verilmesi hususunda yönetime kurulu yetki verilmesi konusunda verilen önerge oy birliğiyle red edildi.
Gündemin 9. maddesi uyarınca; Hukuki konuların görüşülmesine geçildi.
Halen devam etmekte olan davalarımız hakkında Kooperatif Avukatı Yılmaz İçöz tarafından Genel Kurula bilgi verildi.
Gündemin 9. Maddesi gereğince; Dilekler bölümünde;
 Söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Salih Tolungüç;
-           Evlerini satacak olan üyelerimizin mutlaka Yönetime bilgi vererek Kooperatif üyeliğinin devri konusunda gerekli işlemleri yapmasını aksi takdirde hukuki sorumluluklarının devam edeceği ve ileride problemlerle karşılaşabileceklerini,
-           Kooperatif Yönetim Merkezinin bulunduğu binanın çeşitli toplantılar yapılabilecek bir sosyal tesis hüviyetine kavuştuğunu üyelerimizin arzu ettikleri her zaman bu tesisten toplantı, yaş günü, eğlence v.b. şekillerde istifade edebileceklerini,
Özellikle yeni ev alan üyelerimizin evlerini yaparak taşınma arzusunda olmalarını görmekten mutlu olduklarını. Ancak inşaata başlamadan ve inşaat esnasında Yönetime danışmalarının ve teknik konularda bugüne kadar ki tecrübelerden istifade etmelerinin kendi menfaatlerine olacağını,
Çimenlerin günde bir defa sabah erken saatlerde sulanmasının doğru ve uygun olduğu, fazla sulanması durumunda bahçelerde mantar yapacağı, sulama miktarının da fıskiyelerin durumuna göre 5 – 10 dakikayı geçmemesi gerektiği,
Suların kullanılmasındaki sorumluluklarımızın neler olduğunu açıkladı. Aksi durumlarda karşılaşabileceğimiz olumsuzlukları anlattı.
Başka görüşülecek bir husus kalmaması üzerine Divan başkanı tarafından saat 16.30 da genel kurul toplantısına son verildi. Tutanaklar toplantı mahallinde 4 nüsha olarak düzenlenip, ortaklara okutulup ve itiraz eden ortağın olmadığı görülerek tarafımızdan imza altına alındı. 28.04.2019
Sayın Üyelerimiz,
İşimizin yoğun emek, takip ve uğraşı gerektirdiğinin ve daha birçok zorlukları olduğunun farkındayız. Bu konuda en büyük yardım ve desteğin de her zaman olduğu gibi siz ortaklarımızdan geleceğine inanıyoruz.
 
Sizlerin de desteği, fikirleri ve önerileriyle kooperatifimizi daha da iyi bir geleceğe taşıma çalışmalarımızı artırarak devam ettirmek kararlılığında olduğumuzu bildirir, hepinize sağlık ve esenlikler dileriz.
 
Saygılarımızla.
 
EK-1: Evinde İnşaat Yaptıracak Olan Üyelerimizin
           Dikkat Etmesi Gereken Hususlar      
 
 
  YÖNETİM KURULU
 
EK-1
S.S. YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ
 
EVİNDE İNŞAAT YAPTIRACAK OLAN ÜYELERİMİZİN
DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR
 
  1. Evlerinizde yapacağınız inşaatları Yönetimle mutlaka koordine ederek başlatmak sizlerin menfaatine olacaktır. (yeraltı doğalgaz, su, elektrik, fiber optik ve 2nci su hattı, evin iç tesisatı gibi altyapıların nereden geçtiğini tam olarak öğrenmek, evlerinde yapılabilecek tadilatların sınırını belirlemek ve teknik destek konusunda bilgi alışverişinde bulunmak maksadıyla)
  2. İnşaat öncesinde yağmursuyu ve kanalizasyon giderleri konusunda sizlerin menfaati için ve ileride çıkabilecek önemli alt yapı sorunlarıyla karşılaşmamak için, mutlaka Yönetim ile görüşmenizi tavsiye ederiz.
  3. Parsel sınırlarını ilgili makamlarla koordine ederek tam olarak tespit etmek konusundaki tüm sorumluluk ev sahibine aittir. ( Ev sahibi Kooperatif görevlisi teknik personelden ada/ parsel sınırlarının krokisini alabilir,Bu konuda sorumluluk ev sahibinde olarak teknik yardım alabilir.)
  4.       Ev sahibi inşaatında çalıştırdığı işçilerin etrafa rahatsızlık vermemesini sağlamakla yükümlüdür.
  5. Ev sahibi inşaat malzemelerini bahçesinde uygun bir yere indirmelidir. Yollar ve kaldırımlar kısa süreli indirilmenin dışında trafik güvenliği ve emniyet bakımından işgal edilmemelidir. Kısa süreli de olsa yola malzeme konulması durumunda güvenlik açısından trafik ikaz işaretlemesi yapmak ev sahibinin sorumluluğundadır.(Belediyenin zabıta kanalıyla yol ve kaldırımlara malzeme indirenlere ceza yazacağı unutulmamalıdır.)
  6. Hafriyat çıkarılması ve nakliye Belediye ile görüşülerek yasal şekilde icra edilmelidir. Paletli kepçe yerine tekerlekleri olanlar tercih edilmelidir. Mevcut yollarımızda kamyonlara 20 tonun üzerinde hafriyat yüklenilmemelidir. Kamyonlarda kasa yükseltme ilavesi bulunmamalıdır. ( Bu tonajın üstünde yükleme yapılarak yollarımıza zarar verilmesine müsaade edilmeyecektir.)
  7. İnşaat yapacak ev sahipleri yapacakları inşaat konusunda komşularını bilgilendirmeli ve mümkün olduğunca etrafı rahatsız edebilecek hususlardan kaçınmalıdırlar.
  8. Hafta içinde 08:00 hafta sonları 09:00 dan önce gürültü çıkaran inşaat faaliyetlerinde bulunulmamalıdır. ( Matkap, delici, kepçe, kamyon çalıştırmak çatı çakmak vb. faaliyetler ) Kışın hava kararınca, yazın 19:00 dan sonra inşaat onarım faaliyetleri yapılmamalıdır. Taşeron ve işçiler mutlaka bu saatlerin dışında kooperatifi terk etmelidir.
  9. Ev sahipleri inşaatında çalıştıracağı taşeron ve işçilerin kimliklerini bilmekten ve güvenlik soruşturmalarından sorumludur.
  10. Yollarda ve kaldırımda harç karımı yapılmamalı, böyle bir mecburiyet durumunda her akşam harç bol su ile yıkanarak yollar temizlenmelidir.
  11. İnşaat yapılan evin yanındaki bahçelere çöp ve moloz atılmamalı, geçici olarak konulmak zorunda kalınan malzemeler en kısa zamanda, en geç inşaat bitiminde kaldırılarak bahçeler eski haline getirilmelidir.
  12. İnşaat sırasında çimento torbası, naylon gibi her türlü çöp malzemesinin çevreye dağılması engellenmelidir.
  13. İnşaattan çıkan molozun atılması taşeronlarla yapılacak sözleşmeye dahil edilmelidir. (Molozların çöp kutularına konulması Belediyece yasaklanmıştır.)
  14. İnşaat çalışmalarına başlamadan önce yönetime müracaat edilerek su ve elektrik aboneliği ile ilgili evraklar alınmak suretiyle abonelikler yapılmalıdır.
YÖNETİM