loading

2018 HESAP YILI YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU

(28 NİSAN 2019)

S.S.YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ
GENEL KURULU’NA
ANKARA
 
Değerli üyelerimiz, Genel Kurulumuzda 2018 yılı içinde icra etmiş olduğumuz faaliyetlerimizi ve ileriye dönük planlama ve projelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Ayrıca, Genel Kurulumuzda önümüzdeki dönemde tüm üyelerimiz için önemli olduğuna inandığımız kararları almış olacağız.
Bu nedenle Kooperatifimizin Genel Kuruluna tüm üyelerimizin katılım sağlamasının önemli olacağını özellikle belirtmek isteriz.
Sayın Üyelerimiz,
Bundan önceki Genel Kurulda yönetim olarak sizlere açıklamış olduğumuz Faaliyet Planımızı ve hedeflerimizi elimizdeki bütçe imkânları dâhilinde gerçekleştirmek için tüm gücümüzle gayret gösterdik. Bu faaliyetlerden bahsetmek gerekirse;
  1. SPOR TESİSLERİ
    1.  2017 ve 2018 yılı Genel Kurullarımızda almış olduğumuz kararlar çerçevesinde, imar planlarında Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı olarak ayrılmış olan bölgeye, havuz ve sosyal tesis binası için yeterli alan ayırdıktan sonra; bir adet mini futbol sahası, bir adet basketbol / voleybol sahası, bir adet tenis sahası ve tenis çalışma duvarı ve 330 m. lik yürüyüş yolu yaptırılmıştır.
    2. Anlaşma yapılan firma son derece profesyonelce ve tüm isteklerimizi karşılayacak şekilde spor tesislerinin yapımını tamamlayarak zamanında teslim etmiştir.
    3. Yapım ve imalat işleri yönetim kurulumuzun sürekli nezareti altında cereyan etmiş sağlamlık ve dayanıklılık konularından hiç taviz verilmeden Ankara hava şartlarına ve 1200 rakıma en uygun olacak yapı malzemeleri kullanılarak üyelerimize söz verdiğimiz gibi Haziran ayı sonunda tribünler ve gece aydınlatma sistemi dâhil tesisler üyelerimizin kullanımına sunulmuştur.
    4. Bu tesislerin yapımının ardından Sosyal ve Kültürel tesis alanımızın etrafına kooperatif imkânlarımızla yeşillendirme, peyzaj çalışmaları yapılmış, bu çerçevede bir dönümden fazla alan çimlendirilmiş, 350 metre bordür döşenmiş, 350 adet ağaç ve bitki dikilmiş, elektrik ve sulama hatları çekilmiş ve su drenajının yapılması gerçekleştirilmiştir.
    5. Sosyal ve Kültürel Tesis Alanımızın çevresine panel çit yapılarak bu tesisler üyelerimize özel hale getirilmiştir. Tesislerin yapıldığı alana gelecekte de inşaat yapılma ihtimaline karşı araç giriş kapısı da yapılmış, araç girişi esnasında yürüyüş pistinin zarar görmemesi için beton rampa yapılmıştır.
    6. Ayrıca Sosyal tesisimizin güneyinde yer alan yol boyunca uzanan kaldırım önceki yıllarda meydana gelmiş olan kırılma ve çökmeler nedeniyle tamamen yeniden yapılmıştır.
    7. Sosyal ve Kültürel Tesis Alanımızın alt yapı faaliyetlerini yaparken ileriye dönük planlamalarda kullanılmak üzere alanda kanalizasyon elektrik ve su bağlantıları yapılarak yapılan spor tesislerinin ileride bozulması ihtimali ortadan kaldırılmıştır.
  2. YEŞİL ALANLAR:
  1. 13 ayrı bölgede ve toplam 30 dönüm kadar tutan yeşil alanımızın bakım, sulama ve çimen kesilme işlemleri yaz döneminde sürekli olarak yapılmıştır.
  2. Cadde ve sokaklarımızda mevcut olan 2000 kadar ağacın bakım, sulama, budama ve dip temizlikleri yılda 2 defa olacak şekilde yapılmıştır.
  3. Daha önce ekimi yapılmış olan ancak tutmayan ağaçların yerine ve boş olan ağaç çukurlarına 3-4 m. boyunda 130 adet ıhlamur, 25 adet huş ve 45 adet atkestanesi ağacı olmak üzere toplam 200 adet ağaç temin edilerek bunların dikimi, direklenmesi, sulaması ve bakımı yapılmıştır.
  4. Yeşil alanlarımızda mevcut 2500 metre damlama sulama hattının kışın toplama, bakım ve yazın serilmesi işlemleri yapılmıştır.
  5. Kartal Sokaktaki su deposunun yanındaki hizmet alanı düzenlenerek 200 adet yatık ardıç dikilmiş ve topraklık alan yeşil alan haline getirilmiştir.
  6. Yeşil alanlardaki ve özellikle yol kenarlarındaki ağaçların tankerle sulanması yapılmıştır.
  7. Havuzlu parkımızın ayrıntılı temizliği yapılmıştır.
  8. Ağaçlandırma alanlarımızın ot temizliği, çapalama ve yer tesviye faaliyetleri yapılmıştır.
  1. YOLLAR VE KALDIRIMLAR
  1. Yollar ve kaldırımlarımızın kontrolü, temizliği, her yıl olduğu gibi periyodik olarak birkaç ayda bir yapılmıştır.
  2. Asfaltlama faaliyetine kadar sürekli olarak asfalt kesiklerine stabilize malzeme konularak tehlikeli çukurluklar oluşması engellenmiştir.
  3. Etimesgut Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşmelerin neticesinde yollarımızda ASKİ su patlaklarının tamiratı ve diğer bazı nedenlerle kazılmış olan yollardaki 118 adet yerde toplam 700 metre kare alan asfaltlanmıştır.
  4. Yollar ve kaldırımlarda çıkan yabani otlar ilaçlanmış ve temizlenmiştir.
  5. Kışa girmeden tüm yağmur suyu rögarları temizlenmiştir.
  6. Cadde ve sokaklarımızda kalmış olan inşaat malzemeleri ( kum, çakıl, taş, demir v.s.) depo bölgemize taşınarak istiflenmiş ve ihtiyacı olan üyelerimize verilmektedir.
  7. Kar yağışlarında Belediye ile sürekli görüşerek kar küreme aracının en kısa zamanda sitemize gelmesi ve karları temizlemesi sağlanmış ayrıca gereken yerlerde kendi personelimizle kar temizleme ve tuzlama faaliyeti yapılmıştır.
  1.    KAMU ve BELEDİYE FAALİYETLERİ
    1. Site yönetimine geçiş çalışmalarımız kapsamında Tapu Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam etmekle birlikte mevzuattan kaynaklı sıkıntılarımız maalesef devam etmektedir.
    2. Etimesgut Belediyesine sürekli görüşme ve yazışmalarımızın sonucunda asfalt yamaları yaptırılmıştır.
    3. Büyükşehir Belediyesine 2 sene devam eden yazışma ve görüşmeler sonucunda 3-4 metre yüksekliğinde 200 adet ağaç diktirilmiştir.
    4. Etimesgut belediyesi ile görüşmelerimiz sonucunda 200 metre taş yol ve 150 metre parke taş kaldırım malzemesi belediye tarafından karşılanmak sureti ile  bizim personelimiz ve belediyenin desteği ile birlikte yapılmıştır.
    5. Etimesgut Belediyesinden ilave çöp konteyneri temin etmek için yazışmalarımız devam etmektedir.
    6. Havuzlu parkımızın komple onarımı konusunda Etimesgut Belediyesiyle devam eden yoğun görüşmelerimize rağmen çok olumlu bir sonuç elde edilememiş, havuzun toprakla doldurularak yeşillendirilmesi konusunda Belediyenin önerdiği hal tarzı üzerinde uzlaşılamadığından bu konudaki girişimlerimiz şimdilik durdurulmuştur.
    7. Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz sonucunda 130 adet sokak levha direği boyatılmış 250 kadar sokak isim levhasının tamamı yenilenmiştir.
    8. Etimesgut Belediyesi sokak süpürge aracının belirli dönemlerde haftada iki defa sokaklarımızı süpürmesi sağlanmıştır.
  2. SU HATLARIMIZ
  1. Gerek ASKİ gerekse kuyu suyu hattımızda meydana gelen 80 in üzerinde su patlağına derhal müdahale edilerek arızalar mümkün olan en kısa zamanda giderilmiş ve sitemizin susuz kalması önlenmiştir.
  2. Kuyu suyu depomuzun kış bakım ve temizliği yapılmış, deponun içindeki nemin asgariye indirilmesi maksadı ile demir kapı ve duvarlara havalandırma pencereleri açılmıştır.
  3. Kuyu suyu deposu elektrik panosu daha etkin ve emniyetli olacak şekilde yenilenmiştir.
  4. Genel Kurul kararımız çerçevesinde kuyu suyu hattımız kış aylarında kapatılarak donmalara karşı korunmuş ve hatların, deponun, elektrik sistemlerinin bakım ve onarımları yapılabilmiştir.
  1. DİĞER HUSUSLAR
  1. Her alanda tasarruf konusundaki tedbirlerimiz artarak devam etmektedir.
  2. Üye aidat borçlarının toplanması konusu üzerinde hassasiyetle durulmaktadır. Genel Kurul kararları çerçevesinde bu hususta aksaklığa meydan verilmemesi için azami çaba sarf edilmektedir.
  3. Depo bölgemizin malzeme tasnif ve düzenleme işlemleri yapılmıştır.
  4. Seramız her sene olduğu gibi bu sene de faaliyetini sürdürmektedir. Zamanı geldiğinde üyelerimize bedelsiz domates biber ve salatalık fideleri dağıtılacaktır.
  5. İnşaat yapan üyelerimize talepleri halinde teknik bilgi desteğinde bulunmaktayız. Bu konuda üyelerimizden özellikle isteğimiz yaptıkları inşaatlar sonrasında sıkıntı çekmemeleri için bizlere danışmaları ve evlerimizle ilgili tecrübelerimizden yararlanmalarıdır.
  6. Çevre tel örgümüz zaman zaman kontrol edilmekte ve oluşabilen delikler kapatılmaktadır.
  7. Boş villa bahçeleri ve ortak alanlarda otla mücadele faaliyetlerine devam edilmiştir.
  8. WHATSAPP grubumuz üzerinden sitede oturan ve evine sık gelen üyelerimize sitemizdeki faaliyetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapılmaktadır.
  9. Üyelerimizin bahçelerinden çıkan çimen, ot, dal gibi bitkisel atıklar belediye ile görüşülerek zaman zaman aldırılmaktadır.
  10. Boş alanlar traktörle sürdürülerek ot çıkması engellenmekte ve yağışlarda yollara çamur akması önlenmektedir.
  11. Üyelerimizce yaptırılan inşaatların ve onarımların takibi yapılarak; işçilerin ve taşeronların etrafı kirletmeleri ve çevreye verdikleri rahatsızlıklar önlenmeye, ayrıca güvenlik ve emniyet ihlali yaratmalarına engel olmaya çalışılmaktadır.
  12. Sokak aydınlatmalarının faal halde bulundurulması sağlanmakta ve arıza durumunda onarımlarının takibi yapılmaktadır.
  13. Uzun uğraşlarımız sonucunda, Martı sokağımızın sokak aydınlatmaları Enerjisa ya yaptırılmıştır.
  14. Akdeniz Caddesi ile Begonya Sokak arasındaki 5 dönümlük boş arsadaki otlar temin edilen belediye greyderi ile düzlenmiş ve temizlenmiştir.
  15. Sayın Üyelerimiz bildiğiniz gibi; Kooperatifimizin ticari değeri olan mülklerinin gelecekte ticari maksatla kullanılmalarına imkân sağlamak ve gerektiğinde birçok faaliyeti daha etkin yapabilmemiz maksadıyla kurulmuş olan “Yurtkent Ankara Villaları Dayanışma, Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği” nin üye sayısının artırılması ve derneğin kendisine aidat toplamaksızın kaynak yaratabilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.  Tüm üyelerimizin kooperatifimizin menfaatine olacağına inandığımız bu derneğimize üye olmaları arzumuzdur.
  1.  HUKUK KONULARI
            Değerli üyelerimiz,
            Kooperatifimizin taraf olduğu davalarının mevcut durumları aşağıdaki gibidir.
  1. Kooperatifimizin eski taşeronu olan davalık durumunda bulunduğumuz Öngün A.Ş. ile karşılıklı davalarımızın bulunduğu malumunuzdur.
            Son gelişme olarak, Öngün A.Ş.’nin iflasına karar verilmiştir. Bundan sonra Öngün şirketi hakkında iflas masası açılacak ve şirketin tasfiye işlemleri başlatılacaktır. Öngün şirketi ile ilgili bundan sonraki iş ve işlemlerin temsil yetkisi tamamen İflas İdaresine geçmiştir.
            Bu yeni durum sebebiyle, Öngün şirketi ile ilgili davalar askıya (beklemeye) alınmıştır. Mahkemeler,  İflas idaresince 2nci Alacaklılar toplantısı yapılana kadar mevcut davaları bekleteceklerdir. Bu bekleme süresinin tahminen 2 yıl olacağı öngörülmektedir. 
            Öngün A.Ş. ile olan davalarımız özetle şöyledir:
  1. Faiz Davası:
 
Bu dava kooperatif adına Öngün A.Ş.’nin yüksek oranlı faiz uygulamasına itiraz davasıdır.
Öngün A.Ş. tarafından kooperatifimiz aleyhine yapılan icra takibinin kooperatif yönetimine ulaşmaması sonucu değişen oranlarda faiz uygulanması gerekirken % 42 sabit oranında faiz uygulanması sebebiyle normalde faizi ile beraber 1,5 milyon lira civarında olan borç tutarı 3,5 - 4 milyon liraya ulaşmış haldedir.  
 
          Kooperatifimiz adına Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2017/311 E. sayılı dosyası üzerinden açılan davada mahkemece lehimize karar verilmiş ve kooperatifin Öngün İnşaat A.Ş.’ye %42 sabit faiz ile değil yıllık değişen oranlarda faiz ile borçlu olduğu hüküm altına alınmıştır.
 
          Öngün şirketi adına itiraz sebebiyle halen kesinleşmemiş olan bu karar iflas kararından önce karar çıkmış olduğundan kooperatifimiz lehine önemli miktarda borç azalmasına neden olacaktır.
 
  1. Kesin Hesap Davası:
 
Bu dava, Öngün A.Ş.nin kooperatiften kesin hesap sonucu olarak 3,5 milyon lira civarında alacağı bulunduğu iddiası ile kooperatife karşı dava açılmış dava olup, alınan ilk bilirkişi raporunda Öngün firmasının alacak tutarının talepleri gibi 3,5 milyon lira değil 530.000.-TL olduğu belirtilmiştir.
 
Bu rapora her iki tarafın da itirazı sebebiyle bilirkişiden ek rapor beklenmektedir. Ancak, Öngün hakkında verilen iflas kararının kesinleşmesi sebebiyle 2nci Alacaklılar toplantısına kadar dava ertelenmiştir.
 
  1. Ayıplı Mal Davası:
 
Bu dava, Kooperatifimiz tarafından Öngün A.Ş.’ne karşı açılmıştır.
 
Öngün A.Ş.’nin , yapmış olduğu taş duvar ve atık su imalatlarının ayıplı imalat niteliğinde olması
nedeniyle yaptırılan bilirkişi raporuna dayalı olarak 4.875.000.-TL. alacak davasında Mahkeme bilirkişi raporuna göre kooperatif lehine 1.300.000 TL alacak çıkarılmıştır. Bu rapora itirazımız sebebiyle dosya ek rapora gitmiştir.
 
          Bu arada, Öngün A.Ş. nin iflas kararı kesinleştiğinden dava  2. Alacaklılar toplantısına kadar ertelenmiştir.
 
  1. İcra Takipleri:
Aidat borçlarının ödenmesi konusunda birçok defa bildirimde bulunmamıza rağmen borçlarını ödemeyen 10 üyemiz ile aidat borcunu ödemeden evini devreden 2 eski üyemiz hakkında icra takibi başlatılmıştır.
 
  1. 2003 yılından kalan Şekerbank borçlarının tasfiyesi çerçevesinde o tarihteki 3 üyemiz hakkında da icra takipleri halen devam etmektedir.
 
  1. Bunların dışında; 2000 yılından gelen, yöneticilerle ilgili ceza ve tazminat davaları ile bazı üyelerimizle olan alacak davaları devam etmektedir.
          Davalarımızla ilgili daha ayrıntılı bilgi Genel Kurulda verilecektir.
            Sayın Üyelerimiz;
 
2018 Hesap Yılı Genel Kurulunu, 28 Nisan 2019 tarihinde saat 13.00 de Başkent Öğretmenevi Konferans Salonunda, Emniyet Mah. Milas Sok. No.1  (Gazi Hastanesi karşısı) Beşevler / ANKARA adresinde icra edeceğiz.
 
Genel kurulumuza tüm üyelerimizin katılması önem arz etmektedir. Çünkü bütün konularda ayrıntılı açıklamalar ve bilgilendirmeler yapmak suretiyle, kooperatifimizin geleceğine yönelik önemli kararlarda tüm üyelerimizin fikirlerini ve katkılarını alarak, doğru sonuçlara ulaşmayı ve kooperatifimizin daha iyi bir geleceğe yönelmesini arzu ediyoruz.
 
Sizlere gönderilmiş olan bu bilgilendirme raporundan ayrı olarak, kooperatifle ilgili başta mali konular olmak üzere, her türlü konuda gerek Genel Kurul toplantısında gerekse arzu eden üyelerimize kooperatif merkezinde her zaman daha ayrıntılı bilgiler vermekten mutluluk duyacağız.
 
Lütfen bizimle ihtiyaç duyduğunuz her konuda iletişim halinde olunuz.
 
             Saygılar sunarız.  26/03/2019
 
YÖNETİM KURULU
 
Fikret S. Tolungüç                               Turgay Bakkal                                     E. Engin Atay    
Başkan                                                Başkan V.                                             Muhasip Üye