loading

2017 HESAP YILI YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU

(15 NİSAN 2018)

S.S.YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ
GENEL KURULU’NA
ANKARA
 
Değerli üyelerimiz, Genel Kurulumuzda 2017 yılı içinde icra etmiş olduğumuz faaliyetlerimizi ve ileriye dönük planlama ve projelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Ayrıca, Genel Kurulumuzda önümüzdeki dönemde tüm üyelerimiz için önemli olduğuna inandığımız kararları almış olacağız.
Bu nedenle Kooperatifimizin Genel Kuruluna tüm üyelerimizin katılım sağlamasının önemli olacağını özellikle belirtmek isteriz.
Sayın Üyelerimiz,
Bundan önceki Genel Kurulda yönetim olarak sizlere açıklamış olduğumuz Faaliyet Planımızı ve hedeflerimizi mütevazı bütçemizle gerçekleştirebilmek için tüm gücümüzle gayret gösterdik. Genel Kurulumuzda ayrıntılarıyla izah edeceğimiz bu faaliyetlerden kısaca bahsetmek gerekirse;
  1. DANIŞMA KURULLARI:
  1. Genel Kurul kararları çerçevesinde; Çevre, Spor Tesisleri, İletişim/Güvenlik ve Hukuk Kurulları oluşturulmuştur. Kurullar kendilerine atfedilen konular hakkında çalışmalar yapmış ve çözüm önerileri üretmişlerdir.  Bu öneriler hakkında kurul koordinatörlerince Genel Kurul bilgilendirilecektir.
  2. Çevre Kurulunun yaptığı yoğun çalışmalar ve hazırladığı 3 adet rapor değerlendirilmiş, bu doğrultuda bazı düzenlemeler yapılmıştır.
  3.  Spor Tesisleri yapımı ile ilgili Proje hazırlatılmış, projeye uygun olarak şirketlerden teklif alınmış, karar aşamasına gelinmiştir. Genel Kurulda projemizin uygulanması üyelerimizin onayına ve desteğine sunulacaktır.
  1. AĞAÇ VE YEŞİL ALANLAR:
  1. Ortak alanlarımızda 4 adet yeşil alan (sulama sistemleri, çimlendirilmesi, ağaçlandırılması ve bir tanesine motor-kuyu-depo için bina yapılması dâhil) oluşturulmuştur.
  2. Tüm parklardaki (Belediyenin sorumluluğundaki park hariç) çimenlerin sulanması, bakımı, biçilmesi, ağaçlarının bakımı, budanması, temizlenmesi ve atıklarının attırılması yapılmıştır.
  3. Özellikle cadde ve sokaklarda bulunan ağaçlar olmak üzere parklardaki ve ağaçlandırma alanlarımızda bulunan ağaçların bakımı, dip temizliği, çapalanması, budanması, kazıkla desteklenmesi, yapılmıştır.
  4. Bölgemizde kuruyan ağaçların kontrolü yapılmaktadır. Kooperatif imkânları ile değiştirebileceklerimizin yerine yenileri dikilmiş, Belediye sorumluluğunda olanlar için Büyükşehir Belediyesi ile yazışmalar yapılmış, değiştirilmesi hususu yakından takip edilmektedir.
  5. Kaldırımlardaki ağaçların gövdesini sıkıştıran bordür taşları sökülerek çanakları genişletilmiştir.
  6.       Bölgemizde ortak alanlar ve parklardaki ağaçların sulanabilmesi için 2500 m. damlama sulama hattı çekilmiş ve yazın haftada bir defa bu ağaçlar sulanmıştır.
  7. Yollarda diktirdiğimiz ağaçların kurumaması için yazın sık sık sulanmaları sağlanmıştır.
  1. YOLLAR VE KALDIRIMLAR:
  1. Günlük olarak saha kontrolü yapılmakta, yollar, kaldırımlar ve ortak alanlarda tespit edilen atıklar temizlenmektedir.
  2. Üyelerimizin budama ve ot temizliğinden çıkan bitkisel atıklar yollardan ve kaldırımlardan toplanarak atılmaktadır.
  3.  Daha önce tüm yollarımızın asfalt yama çalışmalarımız tamamlanmış olmasına rağmen, Nisan 2017 ayında ASKİ suyunun su hatlarına verilmesi ve 2 nci su hattımızın kullanıma açılmasını takiben basınç farklılığı nedeniyle çok sayıda su patlakları meydana gelmiş ve bunların onarımı maksadıyla cadde ve sokaklarımızda birçok kazı yapılmış ve yollarımızda tekrar asfalt yama ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Mevsim uygun olmaması ve patlakların azalması beklentimiz nedeni ile bu konu kendi inisiyatifimizle bir müddet geciktirilmiştir. Şu an itibarı ile en kısa zamanda yollarımızın asfalt yama işlerinin yaptırılabilmesi için girişimlere başladığımızı belirtebiliriz. Kazılan yerlerin düzgün şekilde kesimleri yapılarak onarım için hazırlanmıştır.
  4. Su patlakları nedeniyle yapılan kazılarda uygunsuz olarak
  5. Yol ve kaldırımlardaki yabani otların ilaçlanması, kazınması, temizlenmesi yapılmıştır.
  6. Kırılan ve bozuk rögar kapaklarının tamiratları yapılmıştır.
  7. Yağmur suyu rögarları temizlenmiştir.
  8. Cadde ve sokaklarımızda zaman zaman bırakılan kum, taş ve çakıl gibi artmış inşaat malzemeleri depo bölgesine toplanarak kullanım için depolanmakta, yolların ve kaldırımların temiz olması sağlanmaktadır.
  9. Az da olsa kar yağdığında kar temizliği buz olduğunda tuzlama yapılmıştır.
  10. Tuna ve Yeşilırmak caddeleri ile Kanarya ve Begonya sokaklarda bordür onarımlarının Belediye tarafından yapılması sağlanmıştır.
  1. İNŞAATLAR
  1. Üyelerimizce yaptırılan inşaatların takibi yapılarak; işçilerin ve taşeronların etrafı kirletmeleri ve çevreye verdikleri rahatsızlıklar önlenmeye, ayrıca güvenlik ve emniyet ihlali yaratmalarına engel olmaya çalışılmaktadır.
  2. İnşaat yapan üyelerimizden talepte bulunanlara her türlü teknik destek sağlanmaya çalışılmaktadır.
  3. Sardunya Sok. da toprak kaymasını önlemek için 12 m. taş duvar yaptırılmıştır.
  4. Tuna Cad. de moloz döküm yeri haline gelen iki adet 10m. çapındaki girintiye taş duvar ve taştan oturma alanları yaptırılarak oturma ve dinlenme alanı haline getirilmiştir. .
  5. Güvenlik kulübeleri komple elden geçirilmiştir. (Elektrik tesisatları, alçı, boya, dolap, ısıtıcı, yer kaplaması v.s.)
  1. KAMU – BELEDİYE İLE İLGİLİ FAALİYETLER:
  1. Site Yönetimine geçiş konusunda Belediyeler, Etimesgut Tapu Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam etmektedir.
  2. Asfalt yamaları, ağaçlandırma, kaldırım onarımları, park yapılması, çöp konteyneri verilmesi gibi konularda Belediyelerle sürekli temas halinde çalışılmaktadır.  
  3.   Sokak aydınlatmalarının faal halde bulundurulması sağlanmakta ve arıza durumunda onarımlarının takibi yapılmaktadır.
  4.  Belediye ile yoğun görüşmeler sonucunda çöp konteyner ihtiyacımız karşılanmış ve bu konteynerlerin ihtiyaç olan yerlere dağıtımı sağlanmıştır.
  5. Belediye ile yapılan görüşmeler çerçevesinde haftada iki defa olacak şekilde yollarımızın süpürülmesi sağlanmıştır.
  1. SU HATLARI:
  1.  Kuyu suyu hattında meydana gelen patlakların tamiri yapılmıştır.
  2.  ASKİ su hattında meydana gelen patlakların takibi ve onarımları yaptırılmıştır.
  3.  Kuyu suyu hattı ve su depomuzun temizlik ve bakımı yapılmıştır.
  4.  Alt kuyu bölgesinde; su kuyusu, su motorları ve elektrik tesisatları düzenlenerek yapılan muhafaza binası içine alınmıştır.
  5.  Yollarda su patlaklarından dolayı oluşan çukurlar sürekli olarak çamur olmayacak malzeme ile doldurularak sıkıştırılmaktadır.
  6.       Geçen yıl Genel Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda ikinci su hattı Kasım 2017 ayından sonra kış dönemi müddetince kapatılarak hem donmalara karşı korunma,  hem ciddi elektrik tasarrufu sağlanmış, hem de su hatları ve su depomuzun bakımı yapılabilmiştir. 
  1. DİĞER HUSUSLAR
  1. Site Yönetimine geçiş çalışmalarımız ve girişimlerimiz idari makamlarla halen devam etmektedir. Bu konuda ayrıntılı bilgiler Genel Kurulda verilecektir.
  2. Tasarruf konusunda azami gayretlerimiz devam etmektedir. Genel Kurul kararı çerçevesinde üye aidat borçlarının toplanmasına da ciddi şekilde önem vermeye devam ediyoruz.
  3. Kar küreme aparatı, römorku, motorlu su tankeri olan bir traktör kiralanmış olup çevre ile ilgili tüm faaliyetlerimizin çok daha etkin olarak yapılması sağlanmaktadır.
  4. Çevredeki hurda demirler toplanmış ve kurulan bir heyet marifetiyle satılarak kooperatife gelir kaydedilmiştir.
  5.  Malzeme alanımızdaki inşaat malzemelerinin   tasnifi yapılmıştır.
  6. Malzeme deposunun düzenlemesi ile malzemelerin tasnif ve tanzimi yapılmıştır.
  7.  Depo bölgesine sera kurulmuş arzu eden üyelerimize ücretsiz sebze fidesi dağıtılmıştır.
  8. Çevre tel örgüsünün düzenli olarak kontrolü yapılmış, insan ve yabani hayvan girişlerine karşı delikler onarılarak kapatılmıştır. Ayrıca çevre güvenliğini artıran tel örgüler çekilmiştir.
  9. Boş villa bahçelerinin ot temizliği ve çöp temizliği yaptırılmış, kapı pencereleri düzenli olarak   kontrol edilmektedir.
  10. Boş alanlar birkaç defa sürdürülerek ot büyümesi yangın ve haşerelere karşı önlem alınmıştır.
  11. Sokak levhalarının rüzgâr nedeniyle kırılanları yenileri ile değiştirilmiştir.
  12. Sitemizde oturanlara toplu bilgilendirme mesajları gönderilmektedir.
  13. Kooperatifimizin ticari değeri olan mülklerinin gelecekte ticari maksatla kullanılmalarına imkân sağlamak maksadıyla kurulmuş olan “Yurtkent Ankara Villaları Dayanışma, Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği” nin üye sayısının artırılması ve derneğin kendisine aidat toplamaksızın kaynak yaratabilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.  Tüm üyelerimizin kendilerine hiçbir mali külfet getirmeyecek olan bu derneğe üye olmaları hepimizin menfaatinedir.
  14. Üyelerimize gerek WEB sitemiz, e-posta, whatsapp ve telefon üzerinden kısa mesajla birçok duyuru yapıyoruz. Bunların takip edilerek içeriğine uygun hareket edilmesi tamamen üyelerimizin menfaatinedir.
  15.  Ofis binasını sizlerin kararıyla yönetimin dışında aynı zamanda Sosyal Tesis haline de getirdik.  Çevre düzenlemesini yeniden yaptık. Ayrıca bina içerisindeki teçhizattan bazılarını da yenileyerek bu tesisimizi üyelerimizin her türlü sosyal etkinlikleri için daha elverişli hale getirmeye çalıştık. Üyelerimizin bu tesisi her türlü etkinlikleri için kullanmalarını arzu ediyoruz.
          Değerli üyelerimiz,
          Kooperatifimizin taraf olduğu davalarının mevcut durumları aşağıdaki gibidir.
  1. Taş Duvar ve Faiz Davası:
          Öngün A.Ş. tarafından uygun olmayan şekilde yapılan bir icra takibi sonucu açılan menfi tespit davasında Öngün A.Ş lehine sonuçlanmış olan ve kesinleşen kararda icra takibinde belirtilen %42 oranındaki faizin aynen uygulanması nedeniyle normalde 1,5 milyon lira civarında olan borç tutarı 3,5 - 4 milyon liraya ulaşabilmektedir. Bu konuda İcra hâkimliğinin kendilerini yetkili saymamaları sebebiyle konu Ankara 8. Asliye hukuk Mahkemesinde dava konusu haline getirilmiş olup,  görev yönünden mahkemenin davayı reddi nedeniyle bu karar istinaf mahkemesine götürülmüştür. Bu davanın sonucuna göre %42 olan yıllık sabit faiz oranının yıllara sâri olarak yasal faize düşürülmesini talep ediyoruz.  
 
  1. Kesin Hesap Davası:
Öngün A.Ş.,  kooperatiften kesin hesap sonucu olarak 3,5 milyon lira civarında  alacağı bulunduğu iddiası ile kooperatife karşı dava açmış olup, alınan ilk bilirkişi raporunda Öngün firmasının alacak tutarının 530.000.-TL olduğu belirtilmiştir. Bu rapora her iki tarafın da itirazı sonucunda Mahkeme tarafından bilirkişiden ek rapor istenmiştir. Şu anda ek rapor beklenmektedir.
 
  1. Ayıplı Mal Davası:
          Kooperatifimiz tarafından Öngün A.Ş.’ye karşı, yapmış olduğu taş duvar ve atık su imalatlarının ayıplı imalat niteliğinde olması nedeniyle bu imalatlar için mahkemece görevlendirilen bilirkişi raporuna dayalı olarak 4.875.000.-TL. lık bir alacak davası açılmıştır. Bu dava mahkemenin atadığı yeni bilirkişinin incelemesi aşamasında devam etmektedir.
 
          Bunların dışında; 2000 yılından gelen, yöneticilerle ilgili ceza ve tazminat davaları ile bazı eski üyelerimizle olan alacak ve icra davaları halen devam etmektedir.
 
          Davalarımızla ilgili daha ayrıntılı bilgi Genel Kurulda verilecektir.
2017 Hesap Yılı Genel Kurulunu,15 Nisan 2018 tarihinde saat 12.00 de Başkent Öğretmenevi Hitit Salonunda, Emniyet Mah. Milas Sok. No.1  (Gazi Hastanesi karşısı) Beşevler / ANKARA adresinde icra edeceğiz.
Sayın Üyelerimiz
 
Genel kurulumuza tüm üyelerimizin katılması önem arz etmektedir. Çünkü bütün konularda ayrıntılı açıklamalar ve bilgilendirmeler yapmak suretiyle, kooperatifimizin geleceğine yönelik önemli kararlarda tüm üyelerimizin fikirlerini ve katkılarını alarak, doğru sonuçlara ulaşmayı ve kooperatifimizin daha iyi bir geleceğe yönelmesini arzu ediyoruz.
 
            Sizlere gönderilmiş olan bu bilgilendirme raporundan ayrı olarak, kooperatifle ilgili mali konular da dâhil olmak üzere, her türlü konuda gerek Genel Kurul toplantısında gerekse arzu eden üyelerimize kooperatif merkezinde her zaman daha ayrıntılı bilgiler vermekten mutluluk duyacağız.
 
Lütfen bizimle ihtiyaç duyduğunuz her konuda iletişim halinde olunuz.
 
             Saygılar sunarız.
 
YÖNETİM KURULU
 
Fikret S. Tolungüç                               Turgay Bakkal                                     E. Engin Atay        
Başkan                                                 Başkan V.                                            Muhasip   Üye