loading

 2016 HESAP YILI YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU

(21 MAYIS 2017)

S.S.YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ
GENEL KURULU’NA

ANKARA

 
Değerli üyelerimiz, Genel Kurulumuzda 2016 yılı içinde icra etmiş olduğumuz faaliyetlerimizi ve ileriye dönük planlama ve projelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Ayrıca, Genel Kurulumuzun önerileri çerçevesinde önümüzdeki dönemde tüm üyelerimiz için önemli olduğuna inandığımız kararları almış olacağız.
Bu nedenle Kooperatifimizin Genel Kuruluna tüm üyelerimizin katılım sağlamasının önemli olacağını özellikle belirtmek isteriz.
Sayın Üyelerimiz,
Bundan önceki Genel Kurulda yönetim olarak sizlere açıklamış olduğumuz Faaliyet Planımızı ve hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için tüm gücümüzle gayret gösterdik. Genel Kurulumuzda ayrıntılarıyla izah edeceğimiz bu faaliyetlerden kısaca bahsetmek gerekirse;
  1. Site Yönetimine geçiş çalışmalarımız ve girişimlerimiz idari makamlarla halen devam etmektedir. Ayrıntılı bilgiler Genel Kurulda verilecektir.
  2. ASKİ içme suyu konusunda; su hatlarımız ASKİ’ye devredilmiş ve ASKİ ile yoğun görüşme trafiğimizin sonucunda Nisan 2017 tarihi itibariyle kooperatifimize içme suyu verilmiştir. Başlangıçta tüm üyelerimize birkaç defa duyuru yapılarak arzu eden üyelerimizin ASKİ abonelikleri Kooperatifimiz tarafından yaptırılmıştır. Şu an itibariyle 133 üyemiz abone olmuştur.  Maalesef 14 yıl önce yapılmış olan borulardaki bazı sıkıntılar nedeniyle şu anda sancılı bir süreçten geçmekteyiz. Birçok yerde patlak ve su baskınları olmaktadır. Bu aksaklıkları gidermek için var gücümüzle çalışmaktayız. Su kullanmayı arzu eden üyelerimizin artık su aboneliklerini yapması gerekmektedir. Bu konularda ayrıntılı bilgi Genel Kurulda verilecektir.
  3. Faaliyet planımızda belirttiğimiz gibi yeni bir su kuyusunu açtık ve ruhsatlandırma işlemlerini tamamladık. Ancak yeni kuyuda yeterli suyu umut ettiğimiz derinliğin çok altında bulabildiğimiz için kuyunun maliyeti planladığımızın oldukça üzerinde olmuştur.
  4. Yolların asfalt onarımlarını zorlu çabalarımız sonucunda başardık ve tüm yollarımızdaki yamaların asfaltlanma işlemini tamamladık. Her ne kadar ASKİ suyunun verilmesinden sonra cadde ve sokaklarımızda birçok kazı yapılıyorsa da bunların onarım ve asfaltlanma konusunu da yakından takip ediyoruz.
  5. Tasarruf konusunda azami gayretlerimiz devam etmektedir. Bu çerçevede üye aidat borçlarının toplanmasına da ciddi şekilde önem vermeye devam ediyoruz.
  6. İkinci su hattının faal hale getirilmesi konusunda; ASKİ suyunun verilmesinden sonra denemelere ve hattı faal hale getirmek için yoğun bir çalışma içerisine girdik. Üyelerimizden bu sıkıntılı konuda destek ve anlayış bekliyoruz. Bu sürecin ayrıntıları da Genel Kurulda izah edilecektir.
  7. Çevre düzenleme ve bakımı konusunda;
  • Yol ve kaldırımların sürekli temiz bulundurulması,
  • Bölgemizdeki tüm ağaçların budanması,
  • Parkların bakımı,
  • Yeni ağaç dikimi,
  • Ortak alanların ağaçlandırılması, tutmayan ağaçların yerine yeni ağaç dikimi,
  • Ağaçların yazın sulanması,
  • Boş alanlarda otla mücadele ve bu alanların sürdürülmesi
gibi faaliyetlerimiz kesintisiz olarak devam etmektedir.
  1. Güvenlik hizmetini daha da etkinleştirmek maksadıyla sürekli yeni arayışlar içerisindeyiz.
  2. Kooperatifimizin ticari değeri olan mülklerinin gelecekte ticari maksatla kullanılmalarına imkan sağlamak maksadıyla; “Yurtkent Ankara Villaları Dayanışma,Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği” kurulmuştur. Tüm üyelerimizin kendilerine hiçbir mali külfet getirmeyecek olan bu derneğe üye olmaları hepimizin menfaatinedir.
  3. 2016 Yılı Kooperatif Genel Kurulu’nda alınan tavsiye kararı gereğince özellikle müteahhitler ile ilgili tamamlanan ve devam eden dava dosyalarımız bir hukuk bürosuna incelettirilmiş ve bu konuda bir rapor hazırlattırılmıştır. Rapor hakkında Genel Kurulda üyelerimize bilgi sunulacaktır.    
  4. WEB sitemizi yeniden düzenleyerek üyelerimizle interaktif bir şekilde irtibatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Duyurularımızı WEB sitemiz üzerinden de yayımlıyoruz. Dolayısıyla üyelerimizin WEB sitemizi takip etmeleri kendi menfaatlerine olacaktır.
  5. Üyelerimize gerek WEB sitemiz vasıtasıyla gerek e-posta ile gerekse telefon üzerinden kısa mesajla birçok duyuru yapıyoruz. Bunların takip edilerek içeriğine uygun hareket edilmesi tamamen üyelerimizin menfaatinedir.
  6. Kooperatif merkezimizi sizlerin kararıyla yönetimin yanı sıra aynı zamanda Sosyal Tesis haline de getirdik.  Bu tesisimizi üyelerimizin her türlü etkinlikleri için kullanmalarını arzu ediyoruz.
  7. Bölgemizdeki parklar her ne kadar Belediyelerin mülkiyetinde de olsa, bu alanlar tamamen bizler tarafından kullanılmaktadır. Bu nedenle Genel Kurulumuzun kararı ile ek bir mali külfet getirmeden asgari harcama ile bu parkların ağaçlandırılması, ağaçların sulanması, bakımı, malzemelerinin elden geçirilmesi gibi faaliyetleri Belediyelere yaptırmaya çalışmakla birlikte onların yetişemedikleri konularda bizler elimizden gelenleri yaparak buraların bizlere yakışır hale gelmesi için çaba sarf ediyoruz.
Değerli Üyelerimiz,
Bir yıl önce Faaliyet Planı olarak Genel Kurulumuzun onayladığı bu hedeflerin tamamına yakınını başarmamızın dışında kooperatifimizde ayrıca;
Yollara ve boş alanlara dikilmiş olan yüzlerce ağacın bakımı ve sulanması aksaksız yapılmıştır. Bütün çabalarımıza rağmen bunlar içerisinden tutmayan ağaçlar tek tek tespit edilmiş ve ilgili belediyelere yazı ile bildirilerek yenilerinin dikilmesi talep edilmiş ve konu takip edilmektedir.
Yapılı olmayan evlerin bahçeleri temizlenmiş, Rögar kapakları elden geçirilmiş, Yağmur suyu kanalları temizlenmiştir. Belediye ile yapılan ısrarlı görüşmeler neticesinde Kooperatifimizin Yapracık tarafındaki girişine küçük bir kavşak yaptırılmış, Kooperatifimize giriş ve çıkışlar sorunsuz hale getirilmiştir.
Marmara Caddesinde hızlı ve tehlikeli araç trafiğini yavaşlatmak için belediyeye iki adet kasis yaptırılmıştır.
Yeni açılan su kuyusunun DSİ ruhsatları alınmış, enerji irtibatları Enerjisa’ya onaylatılmıştır.
Etimesgut Belediyesi ile her konuda ilişkiler geliştirilerek; çöp toplanması, yolların süpürge araç ile temizliği, parkların bakımı ve ağaçlarının artırılması gibi konularda önemli ilerlemeler kaydedilmiş ve daha birçok konuda çalışmalar yürütülerek kooperatifimizin yaşam koşulları, çevre düzenlemesi, güvenliği ve benzeri konularda gelişmesi ve iyileşmesi yönünde gayretlerimiz artarak devam etmektedir.
Değerli üyelerimiz,
Kooperatifimizin tarafı olup; derdest olan davaların mevcut durumları aşağıdaki gibidir.
Öngün A.Ş. tarafından kooperatifimiz aleyhine 2002 tarihinde açılan kazı klâs, fiyat farkı bu dava ile birleşen kooperatifimizce Öngün A.Ş. aleyhine açılan taş duvar davasının kazı klas ve fiyat farkı davası kısmından olan Öngün A.Ş. alacağı 529.750,00.Tl olarak kooperatifimiz tarafından Öngün A.Ş.’ye ödenmiştir.
İş bu dava ile birleşen, Öngün A.Ş.’nin taş duvar alacağı talebi aleyhine tarafımızdan açılan menfi tespit davası sonucu, aleyhimize verilen karar da yine tarafımızdan Yargıtay incelemesine sunulmuş, Yargıtay tarafından aleyhimize  karar verilmiştir.; Tashihi Karar talebimiz ise henüz sonuçlanmamıştır.
            Öngün firması ile ilgili kesin hesap çalışması, Öngün A.Ş.’nin uzlaşmaz tutumu sebebi ile sonuçlandırılamamıştır. Son derece haksız şekilde kooperatife çıkarmış olduğu, yapılmayan işlerin karşılığı olarak, kendisine göre 3,5 milyon TL’lik bir alacak belirleyerek dava açmıştır. Yerel Mahkemece atanan bilirkişinin raporuna göre Öngün A.Ş.’nin 3,5 milyon olan alacak talebinin 530.000.TL olduğu tespit edilmiştir. Bu rapora dahi itirazlarımız bildirilmiş olup dava titizlikle takip edilmektedir. 
 
Yine tarafımızdan, Öngün A.Ş.’nin yaptığı taş duvar imalatları ile bir kısım alt yapı imalatlarının kabul edilmeyecek derecede ayıplı olduğundan bahisle, mahkemece alınan bilirkişi raporuna istinaden Öngün A.Ş. aleyhine 4.875.000.TL’lik bir alacak davası açılmış olup söz konusu dava da halen devam etmektedir.
Daha önceki kooperatif yöneticileri aleyhine açılmış olan ceza davası ve bu davaya bağlı olarak, kooperatifimiz zararı sebebi ile açılan alacak davası devam etmektedir.
İhraç edilen eski üyemiz Nurettin ÖZKÖSE tarafından açılan, çıkarılma payı alacak davası sonuçlanmış olup; karar tarafımızdan temyiz edilmiştir. Temyiz sonucu üyemiz için belirlenen alacağının kalan kısmı kendisine ödenecektir.
Kooperatifimizin Genel Kurulunu, 21 Mayıs 2017 tarihinde saat 12.00 de Başkent Öğretmenevi Konferans Salonunda, Emniyet Mah., Milas Sok. No.1  (Gazi Hastanesi karşısı) Beşevler / ANKARA adresinde icra edeceğiz.
 
Sayın Üyelerimiz
 
Genel kurulumuza tüm üyelerimizin katılmasını arzu ediyoruz. Çünkü bütün konularda ayrıntılı açıklamalar ve bilgilendirmeler yapmak suretiyle, kooperatifimizin geleceğine yönelik önemli kararlarda tüm üyelerimizin fikirlerini ve katkılarını alarak, doğru sonuçlara ulaşmayı ve kooperatifimizin daha iyi bir geleceğe yönelmesini arzu ediyoruz.
 
            Sizlere gönderilmiş olan bu bilgilendirme raporundan ayrı olarak, kooperatifle ilgili mali konular da dahil olmak üzere, her türlü konuda gerek Genel Kurul toplantısında gerekse arzu eden üyelerimize kooperatif merkezinde her zaman daha ayrıntılı bilgiler vermekten mutluluk duyacağız. Lütfen bizimle iletişim halinde olunuz.
 
           Saygılar sunarız.
 
YÖNETİM KURULU
 
Fikret S. Tolungüç        Turgay Bakkal     E. Engin Atay       Ceyhan Kardeş      Kamuran Sayman
Başkan                           Başkan V.           Muhasip                 Üye                        Üye
 
 
Not: Sayın Üyemiz, ASKİ suyu beklenenin çok üzerinde bir basınçla gelmiştir. Birçok kereler üyelerimizi bu konuda uyarmamıza rağmen bazı evlerde maalesef su baskını meydana gelmiştir. 2. Su hattımıza da su verme çalışmaları başlamıştır. Gerek ASKİ suyu gerekse 2. Su hattı ile ilgili olarak yapmanız gerekenler ve almanız gereken tedbirler konusunda Kooperatif teknik personeline ve yönetime danışınız. Üyelerimize tavsiye edeceğimiz çok önemli diğer bir konu ise evlerini sigortalatmalarıdır. Bu yapıldığı takdirde her hangi bir zarar ortaya çıkması durumunda bu zararın karşılanması mümkün olabilecektir.