Sayın Üyelerimiz,

Kooperatifimizin 2015 Yılı Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılmıştır.

Gündemin 1. maddesi gereği; Yüce önder Atatürk ile tüm şehitlerimiz için saygı duruşu yapılmış ve İstiklal Marşımız okunmuştur.

Gündemin 2. maddesi gereği; Divan Başkanlığına üyelerimizden Ahmet Nedim
Tolungüç,  Divan üyeliklerine ise Emin Varol ve Osman Köse oy birliği ile seçilmişlerdir. Divan Heyetine Genel Kurul Toplantı tutanaklarını imzalama yetkisi oy birliği ile verilmiştir.
Divan başkanı tarafından gündem genel kurula okunmuş ve değişiklik önergesi olmadığından aynen kabul edilmiştir.
Gündemin 3. maddesi gereği; 2015 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço ve Gelir/Gider Tablosu ile Denetim Kurulu Raporu ayrı ayrı okunup, Yönetim Kurulu başkanı tarafından ayrıntılı açıklamalar yapılmış, üyelerin sordukları sorular detaylı olarak cevaplanmıştır.

Gündemin 4. maddesi gereği; Yönetim Kurulu faaliyetleri, Denetim Kurulu Raporu, 2015 Hesap Yılı bilanço ve gelir gider tablosu ayrı ayrı oya sunulmuş ve ayrı ayrı oy birliği ile ibra edilmiştir.

Gündemin 5. maddesi ile ilgili olarak; 2016 yılı tahmini bütçesi görüşülmüş, Yönetim Kurulunca sunulan bir yıllık yapılacak faaliyetler planı şu şekilde belirlenmiştir.
1. Site Yönetimine geçiş çalışmalarının sonlandırılmaya çalışılması,
2. ASKİ su bağlantısının yaptırılması,
3. Yeni bir su kuyusu açılması,
4 Yolların asfalt onarımlarının yaptırılması için belediyelerle görüşme,
5. Mümkün olan azami tasarrufa devam edilmesi,
6. İkinci su hattının faal hale getirilmesi,
7. Çevre Bakımı ve Düzenlemesi,
            - Yol ve kaldırımların temiz bulundurulması,
            - Ağaçların budanması,
            - Parkların bakımının yapılması,
            - Kuruyan ağaçların yerlerine ve yeni alanlara ağaç dikimi,
            - Kaldırımların onarımının yaptırılması,
- Dikilen ağaçların sulamaları ve bakımlarının yaptırılması,
- Kullanılmayan evlerde ve bölgemizde boş alanlarda otla mücadele yapılması,
8. Güvenlik hizmetinin etkinliğinin artırılmasının araştırılması,
9. Üyelerle WEB Sitesi üzerinden  interaktif iletişim kurulması.
10. Üyelere daha sık bilgi verilmeye çalışılması.
11. Kooperatif Merkezinin sosyal faaliyetler için kullanılabilir hale getirilmesi.
12.  Bölgemizdeki parkların, ( Bölgemizde yer alan tüm parklar Belediyenin mülkiyetinde olmasına rağmen Kooperatifimiz sınırları içerisinde bulunmaktadır) sosyal tesis ve ticaret alanlarının asgari maliyetle üyelerimize ek parasal yükümlülük getirmeden kullanılabilir hale getirilmesi, bakım, onarım, geliştirme ve güzelleştirilmesinin yapılması.
 Bu faaliyet planı ve 2016 yılı tahmini bütçesi oy birliği ile kabul edilmiştir.
Açıklanan faaliyet planı dikkate alınarak tespit edilen bütçede belirtilen giderlerin karşılanması maksadıyla; 2016 yılı için 1 Temmuz 2016 tarihinde başlamak ve Haziran 2017 ayı dahil olmak üzere, 12 ay (on iki ay) geçerli olacak şekilde; aylık aidatın 250,00 TL (iki yüz elli Türk lirası) olması oy birliği ile kabul edilmiştir.

( Sayın Üyelerimiz,
Artık fiili olarak Site Yönetimi şeklinde yönetilen kooperatifimizde tespit edilmiş olan bu yıl ki aidat üye borçlarının ve özellikle de 10 yıldan fazla süredir mahkemeleri devam eden tek bir üyemizin borcunun tahsil edilebilmekte olmasından dolayı bu seviyeye düşürülebilmiştir.(Bu konu Genel Kurul’da ayrıntılı şekilde izah edilmiştir.) Son yıllarda da kooperatifimizin tamamlanmakta olması nedeniyle (Sadece ASKİ devri ve birkaç küçük hususun tamamlanması kalmıştır.) sürekli olarak aidatlar önemli oranlarda düşürülebilmiştir. Ancak bu yıldan itibaren aidatın % 84’ü mecburi personel ve sabit giderlere gitmektedir. Geriye kalan %16 ile bakım, onarım, geliştirme, güzelleştirme, temizlik v.b. tüm faaliyetler icra edilmeye çalışılmaktadır. Bu nedenle bu yıldan sonra sürekli olarak aidatlarda önemli düşüşler beklenmemelidir.)

Ayrıca, yönetim kuruluna bütçe kalemleri arasında kaynak aktarma yetkisi verilmesi de oy birliği ile kabul edilmiştir.

Aidat ödeme yükümlülüğünü zamanında yerine getirmeyen ortaklara 1 TEMMUZ 2016 tarihinden başlamak üzere,  6098 Sayılı Borçlar Kanunu 120. maddesine uygun olarak aylık yasal faizin iki katı oranında gecikme cezası uygulanması ve borçların tahsilinde aynı kanunun 100. Maddesi esaslarının uygulanması oy birliği ile kabul edilmiştir.

Ayrıca verilen bir önerge ile; Genel Kurul sonuç yazıları ile birlikte tüm üyelere borç durumlarının bir ay içerisinde bildirilmesi, aidatlarını ödemeyen üyelerden borçlarının, hukuki yollardan tahsili için Yönetim Kurulu tarafından gerekli işlemlerin yapılması oy birliği ile kabul edilmiştir.
Gündemin 6. maddesi ile ilgili olarak; Verilen bir önerge ile;
- Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine:                  - Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine:
1.    Fikret Salih TOLUNGÜÇ                          1.    Kemal KÖKSAL
2.    Turgay BAKKAL                                      2.    Nihat Ali ÖZCAN
3.    Emin Engin ATAY                                     3.   Mehmet CÜCEOĞLU
4.    Ceyhan KARDEŞ                                      4.    Mehmet YOLDAŞ
5.    Kamuran SAYMAN                                  5.    Mustafa GÜRDAL

- Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine:                 - Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine:
1.    Doğan AKYAZ                                          1.     Cafer OĞUZ
2.    Hasan Tanju TÜRK                                     2.     M.Nejat EŞME

Oy birliği ile seçilmişlerdir. .
Kooperatif Yönetim ve Denetim Kurulu Huzur hakları ödemelerinden, Temmuz 2016 ayından başlamak üzere Yönetim Kurulu üyelerine aidat kadar 250,00 TL (İki yüz elli Türk lirası),  Denetim Kurulu üyelerine aylık aidatın yarısı kadar 125,00 TL (Yüz yirmi beş Türk lirası) huzur hakkı ödenmesi oy birliği ile kabul edilmiştir.
Gündemin 7. maddesi ile ilgili olarak; Önergelerin görüşüldüğü bu gündem maddesinde verilen bir önerge ile; Kooperatifte önceki dönemlerden yapılan ve üzerinden uzun süreler geçen bazı imalatlarda doğal olarak yıpranmalar meydana geldiği, yapıldığı dönemde sağlam ve standartlara uygun olarak yapılan ancak zamanla bu imalatlarda görülen bozulmalardan dolayı geçmişte kooperatif olarak çok sayıda tamirat yapıldığı, bundan böyle, aidatların ve bütçe kaynaklarının kısıtlı olması ve bütçede bu maksatla her hangi bir kaynak ayrılmamış olmasından dolayı her türlü onarımların üyelerin kendileri tarafından yapılması, sadece kanalizasyon parsel bacaları ile muayene bacaları arasındaki aksaklıklar ile herhangi eksik imalat bulunması halinde; evlerin kooperatif tarafından eşit hale getirilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir. .
Gündemin 8. maddesi ile ilgili olarak; Yönetim Kuruluna verilecek yetkiler görüşülmüş ve yönetim kuruluna verilecek yetkiler şu şekilde belirlenmiştir.
- Kooperatifin üzerine kayıtlı bulunan ortak arazilerin 2016 yılı ve devamına ait emlak vergilerinin tek elden kooperatif tarafından bütçe kaynaklarından ödenmesi konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi ve Kooperatif mülkiyetinde olan ve Etimesgut Tapu Müdürlüğünde kayıtlı olan; 10 Ada 10 parselde yer alan gayrimenkulün, Kooperatif ortaklarına ait olan ada parseller adına (lehine) yararlanan taşınmaz olarak tescili için gerekli işlemlerin yapılması konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir.
-          Geçmiş yıllarda kooperatif sınırları içerisinde meydana gelen adli olaylarla, yabani hayvanların ve çoban köpeklerinin site içerisine girerek insanlara ve evcil hayvanlara saldırarak zarar vermeleri nedeniyle site çevresinde tesis edilmiş olan tel örgünün çevre yolların belediyeler tarafından yapılmasına paralel olarak yer değiştirilmesi ve yeni durumlara göre düzenlenmesi ile güvenlik hizmetinin şartlara göre daha da etkinleştirilmesi ile ilgili Yönetim Kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir.

-          Site Yönetimine geçilmesi nedeniyle ve yapılması gereken işlerin site yönetimince yapılması halinde, ayrıca maliklerden para toplanmasına gerek duyulmadan yapılacak işlerin masraflarının kooperatif gelirlerinden karşılanmasına, bunun için de kooperatif yönetimine, site yönetim hesabına para aktarma ve gerektiğinde alacaklarını temlik etme yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir.

- Yönetim Kuruluna; daha önce verilen yetkilerin aynen devamı ile, elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon v.s. altyapı ve üst yapı konularında iş ve işlemler tesis edilmesi, gerektiğinde bankalardan kredi kullanılması, borç alınması, mevcut gayrimenkuller üzerinde ipotek tesisi ve fek’i, harcama kalemleri arasında aktarma yapmak, gerekli görülen eskimiş demirbaşların satımı, gerektiğinde yenilerinin alımı, Site Yönetimine geçiş çalışmalarının yürütülmesi, Site Yönetim Planı hazırlanması, Site Yönetim Planının tapuya tescili ile kooperatif menfaatine olmak üzere mevcut ve doğabilecek konularda sulh ve ibra konularında yetki verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir.

Gündemin 9. maddesi ile ilgili olarak; Kooperatifin davaları ve icra takipleri hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tolungüç ve kooperatif Avukatı Yılmaz İçöz tarafından Genel Kurula hukuki bilgiler sunulmuştur.
-            Kooperatife yüklü miktarda borcu olan üye Gürsel Ekmen Miroğlu ile yönetimce varılan mutabakat konusunda verilen bir önerge ile; adı geçen üyenin tüm aidat borçları ile gecikme cezasını kabul ederek borçlarını ödemeye başladığı, borçlarının ve gecikme cezasının tamamını eksiksiz olarak ödemesi durumunda icra inkar tazminatından vazgeçilmesi konusunda Yönetim Kuruluna oy birliği ile yetki verilmiştir.

-            Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tolungüç tarafından 2002 ve 2003 yıllarında ILGIN Kooperatifi ile yapılmış olan protokoller ve bu çerçevede kullanma suyu şebekesi ile ilgili ortak kullanım detayları izah edilmiştir.  Bu protokoller çerçevesinde bugüne kadar yapılmış olan faaliyetlere ve ortak su kullanımına devam edileceği bildirilmiştir.
Gündemin 10. maddesi ile ilgili olarak; Dilekler ve temenniler bölümünde söz alan üyeler; kooperatifle ilgili olarak;

-            Hayvan sahiplerinin köpeklerinin pisliklerini toplaması, park alanlarında pislik bırakılmamasına özen göstermeleri istenmiş,

-            Enerji tasarrufu, kullanımı ve bu çerçevede kooperatifimizde neler yapılabileceği konusunun araştırılabileceği hususunda görüşler ifade edilmiştir.

-            Bazı üyelerimizin talepleri üzerine evini satmak isteyen üyelere hiçbir bedel talep etmeden yönetimin yardımcı olabileceği belirtilmiştir.

-            Hukuki konularda özellikle ÖNGÜN firması ile davalarımız konusunun bağımsız hukuk bürolarınca inceletilmesi hususlarında temennilerde bulunulmuştur.
Başka görüşülecek bir husus kalmaması üzerine Divan başkanı tarafından saat 17.50 de genel kurul toplantısına son verilmiş ve toplantı kapatılmıştır.
Sayın Üyelerimiz,
İşimizin ciddiyetinin ve zorluklarının farkındayız. Bu konuda en büyük yardım ve desteğin de her zaman olduğu gibi siz üyelerimizden geleceğine inanıyoruz.

WEB Sitemizden (yurtkent.org) bizi takip edebilir ve bize her istediğinizde ulaşabilirsiniz.

Sizlerin de desteğiyle Aşağı Yurtçu bölgesinde bir vaha gibi olan kooperatifimizi bir çekim merkezi haline getirmeye yönelik çalışmalarımızı artırarak devam ettirmek kararlılığında olduğumuzu bildirir, hepinize sağlık ve mutluluklar dileriz.

Saygılarımızla.

ÖNEMLİ NOT:
Sayın Üyelerimiz, son dönemlerde bazı üyelerimiz evlerini satmakta ancak bu konuda Yönetime bilgi vermemektedirler.
Bu durumda evini satan üyelerimizin aidatların ödenmesine devam etmeleri ile tüm kooperatif borçları ve yükümlülükleri bakımından sorumlulukları devam etmektedir. İleride olumsuz bir durumla karşılaşmamak için tapudan evinizi devretmeden önce mutlaka Yönetim ofisine başvurarak sizleri bu tür sorumluluklardan kurtarmak için sizin ve evinizi alan kişinin karşılıklı olarak imzalaması gereken dilekçe örneğini almayı ve imzalanmasını müteakip Kooperatif Yönetimine teslim etmeyi unutmayınız.
Konuya gereken titizliği göstermenizi önemle rica ediyoruz.