loading

2015 HESAP YILI YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU
(29 MAYIS 2016)

S.S.YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ
GENEL KURULU’NA
ANKARA
 
Değerli üyelerimiz, bu Genel Kurulumuzda 2015 yılı faaliyetlerimizi ve ileriye dönük projelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Ayrıca, Genel Kurulumuzun önerileri çerçevesinde önümüzdeki dönemde kooperatifimizle ilgili çok önemli olduğunu düşündüğümüz kararları almış olacağız.

Bu nedenle Kooperatifimizin Genel Kuruluna tüm üyelerimizin katılım sağlamasının önemli olacağını özellikle belirtmek isteriz.

Sayın Üyelerimiz,

Bundan önceki Genel Kurulda yönetim olarak sizlere açıklamış olduğumuz faaliyet planımıza ve hedeflerimize azami oranda sadık kalarak bunların çok önemli kısmını yerine getirdik. Genel Kurulumuzda ayrıntılarıyla izah edeceğimiz bu faaliyetlerden kısaca bahsetmek gerekirse;

1. Site Yönetimine geçiş çalışmalarımızın bize düşen faaliyetlerini tamamen bitirdik. Bu süreçte geçen Genel Kurulumuz itibariyle yaptırmamış olan 112 üyemizin evlerinin cins değişikliğini büyük bir gayretle tamamladık. Sadece Tapu Müdürlüğü ile aramızda hukuki mevzuattan kaynaklı teknik bir konu kaldı. Son olarak bu sorunu aşmaya çalışıyoruz. Umarız bizden kaynaklanmayan bu sorunu da kısa sürede aşarak bir an önce site yönetimine geçebiliriz.
2. ASKİ içme suyu konusunda çok zorlu engellerle karşılaşmış olsak da son aşamaya gelmeyi başardık. Bu faaliyetlerimizle ilgili detaylı açıklamaları genel kurulumuzda yapacağız.
3. Yolların asfalt onarımları konusunda da ilgili belediyelerden söz aldık. En kısa zamanda asfalt onarım faaliyetini yaptırmayı umuyoruz.
4. Tasarruf konusunda aidatlarımızın bir kuruşunun dahi boşa gitmemesi için azami gayret sarf ettiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu çerçevede üye aidat borçlarının toplanmasında da önemli bir seviyeye geldiğimizi belirtmeliyiz.
5. Çevre düzenleme ve bakımı konusunda, yol ve kaldırımların sürekli temiz bulundurulması, bölgemizdeki tüm ağaçların budanması, parkların bakımı, kaldırımların onartılması gibi çalışmaları tamamladık ve bu faaliyetlere aksaksız devam ediyoruz.
6. Yeni park alanları yaptırmak konusunda önemli mesafeler kaydettik. İki parkta Etimesgut Belediyesi tarafından çok önemli düzenlemeler yapılmaktadır. Çocuklar için oyun parkı, yetişkinler için spor aletleri, kameriye ile banklar ve aydınlatma  bunlardan sadece bazılarıdır.
7. Güvenlik hizmetini daha da etkinleştirmek, üyelerimizle daha yakın temas sağlamak, WEB sitemizi yeniden düzenlemek, üyelerimize daha sık bilgi vermek, yönetim binamızın imkanlar çerçevesinde sosyal faaliyetler için de kullanılabilecek bir hüviyete kavuşturulması gibi konularda da çok önemli adımlar attığımızı ve bunların çoğunun tamamlandığını söyleyebiliriz.
8. Öngün Firması ile ilgili olarak; yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde hacizler kaldırılmış ve mahkeme sonucuna göre ve önceki Genel Kurulumuzda aldığımız karar gereği ödememiz gereken toplam 529.750 TL, aidatlardan ayrı olarak toplanmış ve Öngün Firmasına gereken ödeme yapılmıştır.
 
Değerli Üyelerimiz,

Bir yıl önce faaliyet alanları olarak önümüze koyduğumuz bu hedeflerin tamamına yakınını başarmamızın dışında kooperatifimizde ayrıca;
ASKİ ile ilgili olarak 150 m. yeni içme suyu hattı döşenmiş, 228 adet buşakle (Her bir eve su bağlantı noktası) asfalt seviyesine çıkarılmış, 19 adet villa ile ilgili olarak tüm içme suyu projeleri yeniden çizdirilerek, irtifak hakkı ile ilgili sorunlar giderilmiş, kooperatifimize içme suyu bağlanması konusunda 10-15 sene öncesinden gelen proje ve evraklardan kaynaklı sorunlar bir bir aşılmıştır,
Boş ortak alanlar traktörle sürdürülerek yabani otlardan arındırılmış, oturulmayan evlerin bahçeleri yabani otla mücadele, görsel temizlik ve güvenlik gerekçesiyle otlardan temizlettirilmiştir.
Geçen sene Genel Kurulumuzda önümüzdeki yılı ağaç dikme seferberliği olarak ilan ettiğimizi üyelerimize duyurmuştuk. Bu çerçevede; Kaldırımlara 600 adet ağaç çukuru açılarak Büyükşehir Belediyesinden temin edilen 600 adet çok büyük boy ağaç (200 Çınar, 200 Huş, 200 Ihlamur) bu çukurlara diktirilmiştir. Beypazarı Orman Fidanlığından temin edilen 400 adet çeşitli cins ve büyüklükte ağaçlar kendi imkanlarımızla uygun alanlara dikilmiştir. Ayrıca yine Büyükşehir Belediyesinden temin edilen büyük boy 70 Batı Ladini ve yine büyük boy 230 Karaçam boş alanlara uygun şekilde dikilmiştir. Ayrıca Etimesgut Belediyesi ile yapılan görüşmeler neticesinde  mevcut bir park alanımıza 90 adet ilave ladin, kara çam ve selvi diktirilmiş, bunun dışında boş bir park alanımıza da 180 adet ladin ve selvi  dikimi sağlanarak koruluk haline getirilmiştir. Bu ağaçların tamamı bedelsiz olarak temin edilmiştir. Şimdi görevimiz bu ağaçların uygun bakım ve sulamasını yapmaktır. Bu maksatla bu ağaçların çok büyük çoğunluğuna damlama sulama sistemi döşenmiştir.
 Etimesgut Belediyesi ile görüşülerek çöp toplama faaliyeti etkinleştirilmiş ve yakından takip edilmektedir. Yeni açılan su kuyumuzun ruhsatı alınmıştır. Geçen sene Genel Kurul kararlarında 8. Maddenin son bölümünde ortak alanlarımızla ilgili alınmış olan kararın gereği yapılmıştır.
Kış öncesi yağmur suyu ve atık su rögarları temizlenmiş, Etimesgut Belediyesi ile her konuda ilişkiler geliştirilerek; çöp toplanması, yolların süpürge araç ile temizliği, park yapılması gibi konularda önemli ilerlemeler kaydedilmiş ve daha bir çok konuda çalışmalar yürütülerek kooperatifimizin yaşam koşulları, çevre düzenlemesi, güvenliği ve benzeri konularda gelişmesi ve iyileşmesi yönünde gayretlerimiz artarak devam etmektedir.
Sayın Üyelerimiz,

Sitemizde yaz kış oturan üyelerimizin sayısı 50 yi geçmiştir. İlaveten 15 civarında üyemiz yazın oturum için yapılı evlerine gelmektedir. 10 kadar üyemiz ise oturmak üzere  evlerini yaptırmaktadır.
WEB Sitemiz (yurtkent.org) yeni şekliyle kullanımdadır. Düşüncelerinizi, fikirlerinizi, tekliflerinizi ve sorularınızı WEB sitemiz üzerinden bize gönderebilirsiniz.

Değerli üyelerimiz,

Kooperatifimizin tarafı olup; derdest olan davaların mevcut durumları aşağıdaki gibidir.

Öngün A.Ş. tarafından kooperatifimiz aleyhine 2002 tarihinde açılan kazı klâs, fiyat farkı bu dava ile birleşen kooperatifimizce Öngün A.Ş. aleyhine açılan taş duvar davası Yargıtay Temyiz incelemesi sonucunda   aleyhimize bozulmuştur.

Temyiz sonucu kesinleşen kazı klas ve taş duvar davası sonucu çıkan 529.750.00-.TL kooperatifimiz borcu  yapılan görüşmeler sonucu geçen yıl Genel Kurluda alınan karar doğrultusunda Öngün A.Ş.’ye ödenerek, dava sona erdirilmiştir.

İş bu dava ile birleşen, Öngün A.Ş.’nin taş duvar alacağı talebi aleyhine tarafımızdan açılan menfi tespit davası sonucu alayhimize verilen karar da yine temyiz edilmek sureti ile Yargıtay incelemesine sunulmuştur. Henüz temyiz incelemesi sonuçlanmamıştır. 

Akabinde yine tarafımızdan, bireysel başvuru hakkı kapsamında “YENİDEN YARGILAMA OLMAZ İSE ADİL YARGILANMA İLKESİNE AYKIRILIK SEBEBİ İLE TAZMİNAT” talepli olarak Anayasa Mahkemesine dava açılmıştır.  Dava sonuçlanmamıştır.  

Öngün firması ile ilgili kesin hesap çalışması, Öngün A.Ş.’nin uzlaşmaz tutumu sebebi ile sonuçlandırılamamıştır. Son derece haksız şekilde kooperatife çıkarmış olduğu, yapılmayan işlerin karşılığı olarak, kendisine göre 3,5 milyon TL’lik bir alacak belirleyerek dava açmıştır. Yerel mahkemede sürer dava    yakından takip edilmektedir.

Yine tarafımızdan, Öngün A.Ş.’nin yaptığı taş duvar imalatları ile bir kısım alt yapı imalatlarının kabul edilmeyecek derecede ayıplı olduğundan bahisle, mahkemece alınan bilirkişi raporuna istinaden  Öngün A.Ş. aleyhine 4.875.000.TL’lik bir alacak davası açılmış olup söz konusu dava da halen görülmektedir.

Üyemiz Ali SEZEN tarafından kooperatifimiz aleyhine açılan manevi tazminat davası  mahkemece reddedilmiştir.

Daha önceki kooperatif yöneticileri aleyhine açılmış olan ceza davası ve bu davaya bağlı olarak, kooperatifimiz zararı sebebi ile açılan alacak davası   devam etmektedir.

İhraç edilen eski üyemiz Nurettin ÖZKÖSE tarafından açılan, çıkarılma payı alacak davası halen sürmekte olup; dava sonuçlanmadan üyemizin hak etmiş olduğu kooperatifçe hesaplanan  çıkarılma payı kendisine ödenmiştir.

Yine kooperatifimiz iç kapılarını yapan Uyumlu Orman Ürünleri Firmasının aleyhimize açtığı alacak davası da Yerel Mahkemenin kararında direnmesi üzerine Hukuk Genel Kuruluna temyiz incelemesi için gitmiş ve halen temyiz incelemesi sonuçlanmamıştır.

Borçlu üyelerimizden Gürsel Ekmen MİROĞLU aleyhine yaptığımız icra takibine yapılan itirazın kaldırılması için açtığımız itirazın iptali davası, üyemizin üzerinde anlaşılan taksitleri ödemeye başlaması üzerine, askıya alınmış ve ödemelerin yapılmasına göre sonuçlandırılacaktır.  

Sayın Üyelerimiz;

 Kooperatifimizin Genel Kurulunu, 29 Mayıs 2016 tarihinde saat 12.00 de Başkent Öğretmenevi Yemek  Salonunda, Emniyet Mah. Milas Sok. No.1  (Gazi Hastanesi karşısı) Beşevler / ANKARA adresinde  üyelerimizle toplu olarak yemek yemeyi müteakip saat 13.00’de toplantıya başlayacak şekilde icra edeceğiz.
 
Sayın Üyelerimiz
 
Bu Genel kurulumuza tüm üyelerimizin katılmasını bekliyoruz. Çünkü bütün konularda ayrıntılı açıklamalar ve bilgilendirmeler yapmak suretiyle, kooperatifimizin geleceğine yönelik çok önemli kararlarda tüm üyelerimizin fikirlerini ve katkılarını alarak, doğru sonuçlara ulaşmayı ve kooperatifimizin iyi ve yeni  bir geleceğe yönelmesini arzu ediyoruz.
 
            Sizlere gönderilmiş olan bu bilgilendirme raporundan ayrı olarak, kooperatifle ilgili mali konular da dahil olmak üzere, her türlü konuda gerek Genel Kurul toplantısında gerekse arzu eden üyelerimize kooperatif merkezinde her zaman daha ayrıntılı bilgiler vermekten mutluluk duyacağız. Lütfen bizimle iletişim halinde olunuz.
 
           Saygılar sunarız.
 
 
YÖNETİM KURULU
 
 
Fikret S. Tolungüç        Turgay Bakkal     E. Engin Atay       Ceyhan Kardeş      Kamuran Sayman
Başkan                                      Başkan V.           Muhasip                 Üye                        Üye
 
 
 
Not: Sayın Üyemiz, 2. Su hattımızı kontrol ederek işletmeye alabilmek maksadıyla 01 Haziran 2016 tarihinden itibaren bu hatta su vermeye başlayacağız. Eğer, 2. Hat olarak bahçelerin içerisine kadar döşenmiş olan mavi boruyu evinizin içerisine aldırdıysanız bu hatta ya kör tapa veya vana koyarak kapatmanız gerekmektedir. Aksi takdirde evinizi su basması durumuyla karşılaşabilirsiniz.