loading

 S.S. Yurtkent Ankara Villaları Konut Yapı Kooperatifi
 
                                                                                                          25 Temmuz 2013

Sayın Üyelerimiz,     
                                                                  
    Kooperatifimizin Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı gerekli çoğunluğun katılımı ile Yenimahalle Belediyesi Nikah Salonu Çayyolu Ek Binası Yenimahalle / ANKARA adresinde Saat 11:00 de yapılmış olup, Kooperatifimizin geleceğine ve sorunların çözümüne  ilişkin çok önemli yeni kararlar alınmıştır.


    Toplantıya geniş katılım sağlayarak, olumlu, sağduyulu, yapıcı ve yararlı öneri ve düşüncelerle kooperatifimizin geleceğine yönelik bu önemli kararların alınmasına katkıda bulunan tüm üyelerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Toplantı gündemi, Toplantıda alınan kararlar ve Genel Kurul Tutanağı özetle aşağıda açıklanmıştır.
 
Gündem

    1-      Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması.
    2-      Divan teşekkülü ve divan heyetine genel kurul toplantı tutanaklarını imzalama yetkisinin verilmesi;
    3-      2012 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço ve Gelir/Gider Tablosu ile Denetim Kurulu  Raporunun okunması ve görüşülmesi;
    4-      Yönetim ve Denetim Kurulu Raporları ile 2012 Hesap yılı bilanço ve gelir gider hesaplarının ayrı ayrı ibrası;
    5-      2013 Yılı Tahmini bütçesi ile yapılacak imalatların görüşülmesi ve 2013 yılı aylık aidat bedelinin belirlenmesi;
    6-      İhraç olan üyelere yapılacak olan geri ödemenin görüşülerek karara bağlanması;
    7-      Yönetim Kurulu önergelerinin görüşülmesi.
    8-      Yönetim Kuruluna verilecek  yetkilerle ilgili önergelerin görüşülmesi;
    9-      Dilekler ve Kapanış.
 
Gündemin ilk 4 maddesi ile ilgili olarak;
 

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Divan Heyeti oluşturularak, gündem okundu ve gündem kabul edilerek diğer maddelere geçildi.

    Yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporları ile 2012 yılı hesap dönemine ilişkin Bilanço ve Gelir-Gider Hesapları ayrı ayrı okunarak, gelir gider tabloları ve bilanço hakkında yönetim kurulu açıklamalarda bulundu ve üyelerin görüş ve bilgilerine sunuldu.

    2012 yılı faaliyetlerinden Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Bilanço, Gelir ve Gider tabloları ve Hesap Cetveli  ayrı ayrı Genel Kurulun ibrasına sunuldu. Tümü oy birliği ile ibra edildi.
 
 
Gündemin 5. Maddesi ile ilgili olarak;

    Yönetim kurulu tarafından geçmiş dönemde iskan faaliyetleri için yapılan ödemeler bunların önümüzdeki dönemde ödemelere yansıyan bölümü ve 2013 yılında bütçe uygulamasına esas olan harcama kalemleri konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Yapılan görüşmeler sonucunda;
 2013 Temmuz dahil – 2014 Haziran dahil aidatın 500 (Beşyüz) TL olmasına oybirliği ile karar verildi.


    Bugüne kadar aidat ödemelerini tam olarak yerine getirememiş olan üyelerimizle ilgili olarak alınan karar metni ise aşağıdadır:
 Karar: 1 Temmuz 2013 tarihinden başlamak üzere aylık % 3 (yüzde üç) oranında gecikme cezası uygulanmasını, borçlu üyelerden birikmiş gecikme cezalarının bir an önce tahsili amacıyla 30 Temmuz 2013 tarihine kadar kooperatif yönetimine dilekçe ile başvuranların ana paralarını da 1 Eylül 2013 tarihine kadar defaten ödemeleri halinde, birikmiş gecikme cezalarının 1 Eylül 2013 tarihi itibariyle sabitlenerek 6 eşit taksitte ödeme vesikalarının alınarak  tahsilatlarının yaptırılmasına, yukarda belirtilen koşullarda borçlarını ödemeyen üyelere 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren hukuki takip yapılması oy birliği ile kabul edilmiştir. 


    Şeklinde alınan karar ile gecikme cezası %3’e düşürülmekle birlikte, kooperatifimizin sonuna yaklaşmamız nedeniyle bütçenin çok önemli bir kısmını oluşturan aidat alacaklarının tahsilinde Genel Kurul hukuki takip yapılması konusunda oybirliği ile iradesini ortaya koymuştur.

Gündemin 6. Maddesinde;

    Karar: İhraç olan üyelere yapılacak olan geri ödemelerle ilgili  Yönetim kurulunca borçlarını verilen yasal süreler içinde ödemediği için kooperatif ana sözleşmesine uygun şekilde üyelikten ihraç edilen, üyelerin ihraçlarının onanması ve bu durumdaki üyenin alacaklarının üç yıla kadar geciktirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

    Gündemin 7. Maddesinde alınmış olan kararlar aşağıdadır:
Karar: Kooperatifimizde evlerle ilgili olarak bahçe bakımı hem çevre temizliği ve görsel güzelliğin sağlanması, hem de yabani hayvanlardan korunmak açısından önemli hale gelmiştir. Bu sebeple öncelikle, üyelerimizin bahçe bakımlarını kendilerinin yapmalarına, bunu yapmayan veya yapamayan üyelerimizin bahçe temizliğinin kooperatifçe yapılmasına ve bunun bedelinin aidat dışında bu üyelerden ayrıca tahsiline, bu konuda yönetimin yetkili kılınmasına oy birliği ile karar verilmiştir.


    Sitemizde oturum süratle artmaktadır. Yaz sonunda oturum rakamının 50 ler civarnda olacağı, evini ve bahçesini yaptıranların ise 70’ li rakamlara ulaşacağı tahmin edilmektedir.Bu karar çerçevesinde Yönetim kurulu ayrıntılı bir çalışma yaparak, bahçe temizliklerini yaptıramayan üyelerimizin bahçelerini toplu olarak ve en uygun bedelle temizleterek kendilerine düşen bedeli bildirmek suretiyle bu miktarın bahçe temizliği yaptırılan üyelerimizden tahsili sağlanacaktır.

    Karar: Kooperatifimiz iskan aşamasına gelmiş olup, üye oturumları da başlamıştır. Daha önce alınmış Genel Kurul kararları çerçevesinde üyelerimize bırakılmış olan ev içi imalatlarının yapılabilmesi ve güvenliğe yönelik tedbirlerin alınabilmesi maksadıyla, kooperatifin sorumluluğunda bulunan eksik  imalatlar tamamlanmak koşulu ile evlerin üyelerimize teslim edildiğinin kabulüne 1 red, 1 çekimser oy ile ve oy çokluğu ile karar verilmiştir.

    Sayın üyelerimiz, bu çerçevedeki bir karar bundan iki yıl önceki genel kurulda da alınmıştı. Ancak bu karara daha fazla açıklık getirmek,  bir kez daha teyit etmek ve tereddüte mahal bırakmayacak şekilde tartışarak kesinleştirmek amacıyla bu genel kurulda bir kez daha gündeme gelmiştir. Bu kararla evlerin eksik olan imalatları (kapı, parke, fayans v.s.) tamamlanmak koşuluyla üyelerimize artık teslim edilmiş olduğu bir kez daha teyit edilmiştir.

    Karar:  Kooperatifimizde evlerle ilgili olarak kooperatif tarafından yapılması zorunlu olan imalatlar 3 yıl önce tamamlanmıştır. 50 kadar üyemiz kendi sorumluluklarında olan imalatlarını da tamamlayarak evlerinin bakım ve onarımlarını da yapar hale gelmişlerdir. Sadece, kooperatifin sorumluluğunda kalan eksik imalatların yaptırılması dışında, bundan sonra  evlerle ilgili hiçbir bakım ve onarım işi yapılmamasına 1 red oyuna karşı oy çokluğu ile karar verilmiştir.

    Sayın üyelerimiz, bazı ev sahipleri kendi açılarından haklı olarak evlerindeki aksak gördükleri bakım ve onarım konusu hususların yaptırılmasını yönetimden talep etmektedir. Ancak, 1996’da inşaatına başlanan kooperatifimiz 17 senelik bir geçmişe sahiptir. İmalatlarımızın birçoğunun üzerinden 10-15 sene geçmiştir. En yeni imalat 3-4 sene önce tamamlanmıştır. yapıldığı dönemde sağlam ve standartlara uygun olarak yapılan bu imalatlarda kullanım ve bakım yapılmadığı takdirde, zamanın çok yıpratıcı bir etkisi görülmektedir. Çatılarımız asgari on yıl  önce yapılmıştır. Hala bazı üyelerimiz mermerlerini yaptırmamışlardır. Bu gibi durumlar ve iklim koşulları evlerin içerisindeki; parke, kapı, boya, pencere duvar, sıva gibi imalatlara zarar verebilmektedir. Dış mermerlerin yaptırılmaması veya balkonlarda kar birikmesi dış sıvaların çatlamasına ve dökülmesine neden olmaktadır. Hepimizin bildiği gibi özellikle müstakil evlerde içinde otursanız dahi her yıl bakım gerektiren hususlar vardır.  Son 2-3 yıllık bütçelerde ve dolayısıyla aidatlarda bakım ve onarım diye bir ödenek bulunmamaktadır. İmalatlar tamamlandıktan sonra 4-5 senedir evlerine hiç el sürmemiş üyelerimiz mevcuttur. Yukarıdaki kararla,  Genel kurulumuz evlerle ilgili hiçbir bakım ve onarım faaliyeti yapılmamasına karar vermiştir. Genel Kurulumuz bu tür onarım ve bakımlarım üyelerimizin kendileri tarafından yapılması yönünde iradesini kullanmıştır.

    Sayın üyelerimiz, sanırız artık hepimizin bu evleri kullanıp kullanmayacağımıza karar vererek gelecekle ilgili en doğru kararı vereceğimiz bir noktadayız. Bu çerçevede ya evlere gereken bakımları yaparak sağlam muhafaza etmeye çalışacağız ya da kullanmayacaksak daha fazla yıpranmadan devretme imkanlarını araştıracağız..
 
Gündemin 8.  Maddesinde alınmış olan Kararlar aşağıdadır:

    Karar: Kooperatif Yönetim Kuruluna ana sözleşmeden doğan ve daha önceki genel kurullarda verilen yetkilerin aynen devamı ile elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon ve benzeri alt ve üst yapı konularında iş ve işlemler tesis edilmesi gerektiğinde bankalardan kredi kullanılması, borç alınması, mevcut gayrimenkuller üzerinde ipotek tesisi ve fekki, kaynaklar arasında aktarma yapılması, eskimiş demirbaşların satımı, gerektiğinde yenilerinin alımı ile kooperatif menfaatine olmak üzere mevcut ve doğabilecek konularda sulh ve ibra olunabilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

    Yönetim Kuruluna; kooperatif üyelerimize, talepleri halinde ve kooperatife varsa aidat borçlarını kapatmaları koşuluyla mesken ve arsa tapularının verilmesi konusunda yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Bu karar tüm genel kurullarımızda yönetim kuruluna gerekebilecek yetkilerin verilmesi ile ilgili rutin bir karardır.
 

    Karar: Kooperatifimizde güvenlik sorununun büyük önem kazanması sebebiyle, özel güvenlik firmalarından hizmet alımı konusunda yönetime yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
    Sayın üyelerimiz, uzun yıllardır devam eden kooperatifimizin bu süreçte yeterli değer kazanmadığını hepimiz düşünüyoruz. Aslında tapuları almamızdan sonra kredi olanakları ile bir miktar evlerimiz değerlenecektir. Ancak bu tür sitelerin asıl değer kazanmasında çevre tanzimi ve güvenlik gibi konuların çok belirleyici olduğunu sanırım hepimiz düşünüyoruzdur. Bunun ötesinde çevremizde 10.000’in üzerinde TOKİ konutu yapılmış olması ve sitemizde yerleşimin süratle artması hırsızlık ve güvenlik sorununu da beraberinde getirmiştir. Geçmişte boş evlerden ve depolardan yapılmış olan hırsızlıklar da dikkate alındığında güvenliğin sadece oturanların değil tüm sitemiz için artık bir zaruret olduğu ortaya çıkmıştı. Bu kararla sitemizin daha güvenli ve daha kıymetli olacağına inanıyoruz.

    Karar: Kooperatife ait boş üyeliklere kaydedilecek ortaklardan ana sözleşme 11. maddesine uygun olarak bir ortağın devir tarihi itibarıyla yatırdığı tüm ödentiler dahil, asgari 275.000,00-TL para alınmasına, fazladan alınan paranın arsa değer farkı hesabına aktarılarak kooperatif işlerinde kullanılması konularında yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

    Kooperatifin elinde satılacak herhangi bir ev olmamasına rağmen, her sene genel kurullarda ihtiyaten tespit edilen asgari satış bedeli ve şartlarını belirleyen bu karar alınmıştır.

    Karar: Kooperatifimizde oturum süratle artmaktadır. Bu nedenle üyelerimiz evlerini ve bahçelerini çeşitli taşeronlara yaptırmaktadırlar. Bu inşaat ve yapım sırasında çıkan moloz ve istenmeyen atık malzemelerin belediye çöp araçları  tarafından alınmaması nedeniyle bu malzemelerin inşaatlarını yaptıran üyelerimiz tarafından taşeronları ile yaptıkları sözleşmeler çerçevesinde taşeronları tarafından kooperatif dışına çıkartılarak arttırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

    Sayın üyelerimizin evlerini yaptırarak oturmaları bizi memnun etmektedir. Bununla birlikte, çok kısıtlı imkanlarımızla, inşaat atıklarıyla mücadele etmek boyutumuzu çoktan aşmıştır. Bu nedenle üyelerimizin taşeronlarla yapacağı sözleşmelerde inşaat atıklarının site dışına yasal döküm sahalarına attırılması hususunu belirtmeleri önem arzetmektedir. Zaten tüm taşeronların site içinde çalışma müsaadesini de bu kuralları kendilerine tebliğ ederek vereceğimizi de bilmenizi isteriz.

    Karar: 2014 yılında  Konut Yapı Kooperatifi olarak faaliyet gösteren kooperatifimizin İşletme Kooperatifine dönüştürülmesi ile Site Yönetimine geçilmesi ve Site Yönetim Planı hazırlanarak tapuya şerh ettirilmesi yönünde gereken hazırlıkların yapılmasına karar verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

    Bu genel kurulun belki de en önemli sonucu olan bu kararla, 2014 yılında 17 yıldır devam eden bu kooperatifin sonlandırılması ve site yönetimine geçilmesi konusunda yönetim kuruluna hazırlık yapma görevi verilmiştir.

Saygıdeğer üyelerimiz,

    İnternet sitemiz www.yurtkent.org veya www.yurtkent.net adreslerinde faaliyet halindedir. WEB Sitemizden Bize Yazın bölümünden bize mesaj gönderebilirsiniz. Sorularınız ve önerileriniz makul süre içerisinde mutlaka cevaplandırılacaktır.
 

    İşimizin ciddiyetinin ve zorluklarının farkındayız. Bu konuda en büyük yardım ve desteğin de her zaman olduğu gibi siz üyelerimizden geleceğinden eminiz. Genel Kurul toplantılarımızda yönetim kurulumuza karşı göstermiş olduğunuz anlayış ve güven, bizlerin  çalışma azmini yükseltmiştir.
 

    Sağlık ve mutluluk dileklerimizle tüm üyelerimize saygılar sunarız.
 
 
YÖNETİM KURULU
 
 

    NOT: Sayın Üyemiz, Genel Kurul toplantısında gündemin 5. Maddesinde alınmış olan ve yukarıda belirtilen karar çerçevesinde üyelerimizin aidat borçlarının ivedilikle kapatılması gerekmektedir. Bu çerçeve de eğer varsa aidat borcunuz size bildirilecektir. Yukarıdaki genel kurul kararı çerçevesinde bir işlem yapmak istiyorsanız ivedilikle yönetime başvurmanızı bekliyoruz. Kararda tanınmış olan sürenin bitiminden sonra hiç arzu etmememize rağmen hukuki yollara başvurmaktan başka yapacak bir seçenek olmadığını üzülerek belirtmek isteriz. Saygılarımızla.
 
                                                                                                          YÖNETİM KURULU