2012 HESAP YILI ÇALIŞMA RAPORU

SS.YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ GENEL KURULUNA

ANKARA

Sayın Üyelerimiz

Değerli üyelerimiz, hepinizin bildiği gibi bir önceki genel kurulumuzda devam eden çalışmaların tamamlanması ve kooperatifimizin iskan çalışmalarına ağırlık verilmesi hususunda fikir birliğine varmıştık. Bu çerçevede yapılan çalışmaları ve vardığımız sonuçları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bunun dışında Genel Kurulumuzun öneri ve kararları çerçevesinde önümüzdeki dönemdeki faaliyetlerimizi de bu toplantıda alacağımız kararlarla tespit etmiş olacağız.

Yapılan çalışmalar

Türk Telekom’la yapmış olduğumuz sözleşme çerçevesinde  tüm evlerimiz için site içi ve bina içi fiber optik hatların tamamı çekilmiş ve bağlantı kutularının yarıdan fazlası takılmıştır. Telefon ve internet abonesi olabilmek için Türk Telekom’a artık müracaat edebilirsiniz.

Doğalgazla  ilgili çalışmalar tamamlanmış, TOKİ tarafına regülatör takılarak ve ilave hat döşenerek Başkent Doğalgazın resmi kabul işlemleri tamamlanmış  ve abonelik işlemleri başlatılmış olup, bugüne kadar yaklaşık elli üyeye abonelik evrakı verilmiştir. Bu kış yirmiye yakın üyemiz ısınarak evlerinde oturmuşlardır.

Yine geçen sene sokak aydınlatma direklerinin yapımı ile ilgili çalışmalar başlatılmıştı. Sitemiz içerisindeki bütün cadde ve sokaklara aydınlatma lambalarının montajı tamamlanmış  ve sokak aydınlatma işlemi başlatılmıştır.

Bunun dışında evlerin dış cephesinde yalı baskı kaplama harici kalan söve, veranda ve balkon,  alınlarının bozulmuş sıvaları tamir edilerek kısmi boyanarak elden geçirilmiştir.

Aynı zamanda saha içerisinde bulunan ağaçlar budanmış, cadde ve sokak temizliği yapılmış, asfalt kenarındaki ve kaldırımlardaki yabani otla mücadelede ilaçlama yapılmıştır.

Toki tarafında Toki’nin yapmış olduğu cadde ile kooperatifimiz içinde ki Marmara Caddesi arasına sürgülü demir kapı yapılmış, uzaktan kumada edilebilen motor takılarak hizmete alınmıştır. Arzu eden üyelerimizin Uzaktan kumanda aparatı ile her iki site giriş kapına kumanda edebilmesi sağlanmıştır.

İçme suyu hattının Toki tarafından ASKİ suyu ile bağlantısı için ön çalışma yapılarak yaklaşık 200 metre ana boru hattı döşenmiş, ucuna vana takılmış, kabul ve abonelik işlemleri için çalışmalar devam etmektedir.

ASKİ  ile kanalizasyon ve yağmur suyu hatları için geçmiş dönemdeki çalışmalara ilaveten örnek ada 13 Evde mevcut olmayan yağmur suyu hatları ihaleyle yaptırılmış, 49 adet pik rögar kapağı standartlara uygun olacak şekilde yenilenmiş, çevremizde Belediye atık su toplama hatlarının geçiş işlemleri tamamlanıncaya  ve bizim atık sularımız bu hatlara bağlanıncaya kadar geçici olarak  50 evlik, 200 kişilik tip fosseptik inşa edilmiş ve bütün bu çalışmalar işletme projesine işlenmiş ve ASKİ’ye devri sağlanmıştır. Vize alma işlemleri devam etmektedir.

Bu çalışmaların dışında, iskanla ilgili resmi ve özel kurumlarla yürütmekte olduğumuz diğer çalışmalar ise şunlardır:

Sığınak raporu ve evlerin iki cephesinden çekilen resimler, Vergi ve Harçlar Dairesinden borcu yoktur yazısı alınmıştır. Ayrıca Türk Telekom ve Başkent Doğalgazdan da vizeler tamamlanmıştır. Yenimahalle Belediyesinden emlak borcu olmadığı ve fenni mesul uygunluk raporları da alınarak tamamlanmıştır.

Yalıtım ve Isı vizesi, Yol vizesi, SGK vizesi ve ASKİ vizesi çalışmaları devam etmektedir. Ancak yolların kabul ve devri Yenimahalle Belediyesine, Kanalların kabul ve devri ASKİ Gn. Md. Lüğüne yapılmış olup, vize işlemi beklenmektedir.
Görüldüğü gibi, geçen yılki planlamamızın tamamına yakını uygulanmış, Genel Kurula kadar geçecek olan zamanda bu işlemlerin tamamlanması hedeflenmiştir. Bu planlamanın dışında kooperatifimizin gelişimi ve geleceği ile ilgili çok önemli diğer hususlar da gerçekleştirilmiştir.

Sayın Üyelerimiz,

Bunların dışında,    WEB sitemize girerek yapmakta olduğumuz tüm çalışmaları güncel olarak izleyebilirsiniz. WEB sitemizde interaktif olarak bize her türlü konuda düşüncelerinizi, önerilerinizi ve yorumlarınızı e-posta olarak gönderebilirsiniz. Bu gönderileriniz değerlendirilerek sizlere cevap verilecektir. WEB sitemize ‘www.yurtkent.org‘ veya ‘www.yurtkent.net‘ adreslerinden ulaşabilirsiniz.  Bize yazmanızı bekliyoruz.

Kooperatif olarak evlerimizle ilgili yapılması gereken imalatlar bazı istisnalar dışında tamamlanmıştır. Evlerimizin içi ve bahçelerle ilgili bazı faaliyetler, üyelerimizin zevkine göre yapmaları maksadıyla geçmiş genel kurullarda alınan kararlar çerçevesinde  siz üyelerimizin tasarrufuna bırakılmıştır. Bu imalat ve faaliyetlerden bir kısmı önem taşımaktadır. Özellikle bina dışı tretuvar ve balkonlarda mermer / traverten yapımı, parke yapımını da etkilediğinden bu kaplamayı yaptırmamış olan üyelerimizin bir an önce mermer / travertenlerini yaptırması gerekmektedir. Aksi halde bu evlere parke imalatı yapılamayacaktır.

Bir diğer konu ise bahçelerimizin düzenlenmesidir. Birçok üyemiz bahçelerini çok güzel tanzim ediyorlar, WEB sitemizden bunları görebilirsiniz. Evlerimize henüz taşınmamış olsak bile hafta sonu hobi bahçesi olarak bahçelerimizi düzenleyebilir, en azından gelecek için ağaç dikimi yapabiliriz. Bu konuda da ilgilerinizi bekliyoruz.

Sayın Üyelerimiz;

Kooperatifimizin sonuna yaklaştığımız bu seneki genel kurul toplantımız 23 Haziran 2013 tarihinde saat 11.00 de Yenimahalle Belediyesi Çayyolu Ek Binasındaki Nikah Salonunda yapacağız. Bu Genel kurulumuza tüm üyelerimizin özellikle katılmasını bekliyoruz. Çünkü, kooperatifimizin sonuna yaklaştığımız bu dönemde siz sayın üyelerimizin her türlü konuda fikir ve düşüncelerini alarak Genel Kurulumuzun ileriye dönük sağlıklı kararlar alabilmesini hedefliyoruz..
    Saygılar sunarız.

Necmettin ŞİMŞEK Barbaros MURATOĞLU Cengiz ÖKTEM Hüseyin İSLAM Fikret TOLUNGÜÇ