loading

2011 HESAP YILI ÇALIŞMA RAPORU

(27.Mayıs.2012)

SS.YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ GENEL KURULUNA

ANKARA

 
Değerli üyeler, hepinizin bildiği gibi önceki Genel Kurulumuzu 15.Mayıs.2011 tarihinde yapmıştık. Her ne kadar 2010 yılı faaliyetlerini o günkü Genel Kurulumuza sunmuş olsak da, bu Genel Kurulda 2011 yılı faaliyetlerimizin yanı sıra 2010 yılında tespit etmiş olduğumuz bütçe çerçevesindeki iki yıllık faaliyetlerimizi öncelikle özetlemek isteriz.

Bunun dışında sizlerin kararları çerçevesinde önümüzdeki dönem faaliyetlerimizi de bu toplantıda tespit etmiş olacağız.

Bundan iki yıl önce planlama maksatlı tespit etmiş olduğumuz faaliyetler şunlardır:

1.   Tüm Site içi yolların stabilize ve asfaltının yapılması.
2.    Kaldırımların yapılması.
3.    Doğalgaz Çelik hattı ve gerekiyorsa basınç odasının yapılması.
4.    Yağmur Suyu Izgaraları ve kanallara bağlanması, kapaklar ve temizlik yapılması.
5.    Cadde, Sokak, Saha aydınlatma ve Elektrik kablo muhafaza boruları yapılması.
6.    Arıtma tesisi, dönüşüm tesisi, dinlenme havuzları, kanalizasyonların ıslahı, temizliği ve ASKİ kabulü çalışmaları.
7.    Numarataj ile ilgili belediye harcının yatırılarak, evlerin numaralanması.
8.    Buşaklelerin tamiratı, su sayaçlarının bağlanması, ikinci su hattının tamamlanarak, depoya bağlanması, üst kodlardaki 47 ev için depoya ikinci hidrofor bağlanması.
9.    PTT altyapı testi ve boş boruların kontrolü.
10. Doğalgaz villa iç tesisatı Proje, Uygulama, Doğalgaz geldiğinde bağlama.
11. Bodrum katların boyasının dış cephe grenli boyaya çevrilmesi, demir boruların boyanması.
12. Balkon ve çiçekliklerin dış Cephe boyası ile boyanması.
13. Yangın Hidratlarının yapılması.

Sayın Üyelerimiz,

Tamamen planlama maksatlı bu faaliyetlerimizin aşağı yukarı tamamına yakınında hedeflerimize ulaşmış olmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Bu faaliyetlerden arıtma tesisi yapılması konusunda halen TOKİ, ASKİ ve ilgili kurumlarla görüşmelerimiz devam etmektedir. Zira kanalizasyon sisteminin bağlanacağı yer kooperatifimizin gelecekteki faaliyetleri açısından da önem taşıdığından yanlış bir karar vererek üyelerimizi mali açıdan sıkıntıya sokmamak için henüz karar vermedik. Ancak kısa süre içerisinde bu konuyu açıklığa kavuşturarak yapılması gereken atık  su tesisi ile ilgili adımları atmayı planlıyoruz.
Diğer bir konu ise, doğalgaz villa iç tesisatlarının yapılmasıydı. Bu konuda da kombi firmaları ile yapmış olduğumuz ayrıntılı görüşmeler neticesinde, bu tesisatların kombi takan firmalar tarafından yapıldığını öğrenmiş olduğumuzdan bu aşamada üyelerimize ek bir mali külfeti de getirmemek maksadıyla bu faaliyeti de ertelemiş bulunmaktayız.
Diğer iki konu olan bodrum katlarının demir boruların balkon ve çiçeklik yüzeylerinin boyanması bu seneki kış şartlarının uzun sürmesi sebebiyle halen devam etmektedir.
Bunların dışındaki faaliyetler tamamlanmıştır.

         Bu çalışmaların  dışında, resmi ve özel kurumlarla yürütmekte olduğumuz diğer çalışmalar  ise şunlardır:

 
            1.Türk Telekom’la yaptığımız protokol gereği, Telekom ek odalarının kapakları  temin edilip, montajı yapılmıştır. Protokol gereği bu sene içerisinde TOKİ ile beraber fiber kabloların çekiminin de gerçekleştirilmesi planlanmıştır.
 
            2.Site içi yollarda bulunan tüm pis su ve yağmur suyu rögar kapaklarının asfalt seviyesine getirilme işlemi ve tüm hatların temizlikleri tamamlanmıştır.
 
            3.Aşırı yağmurdan dolayı toprak kaymalarını engellemek üzere gerekli görülen yerlere duvar yapımı gerçekleştirilmiştir.
           
            4.2001 yılında süresi biten ve bu seneye kadar yenilenmesi ertelenen inşaat yapı ruhsatları 2011 yılı Aralık ayında 228 adet olarak yenilenmiştir.
 
            5.ASKİ’ ye kabul ve devri yapılacak olan, kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu ve arıtma tesisi ile ilgili işletme projeleri hazırlanmakta olup, onayı ve kabulü çalışmaları devam etmektedir.
 
            6.Cadde ve sokak isimlerinin asılacağı direklerin temini ve yerlerine montajı ile Sokak ve cadde isim tabelalarının yapımı ve yerlerine montajı işlemleri tamamlanmıştır.
           
            7.Evlerin Sokak numarataj işlemleri tamamlanmıştır.
 
            8.2011 yılında uygulanan vergi barışından kooperatifimiz de faydalandırılmış olup; vergi, SGK ve emlak vergisi borçları ödenmektedir.
        
            9.ASKİ şehir suyunun TOKİ’ den bağlanması ile ilgili proje ve uygulaması çalışmaları devam etmektedir.
           
            10.Doğalgaz hattının TOKİ’ den bağlanması ile ilgili proje ve uygulaması devam etmektedir.
           
            11.Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile çalışılarak, site içine yol kenarlarına ve yeşil alanlara 1200 adet ağaç dikilmiştir.
 
            12.Site içinde bulunan üç adet kuyudan faal olarak faydalanılan iki kuyunun temizliği ve motor bakımları ile iyileştirme yapılarak faaliyetlerine devam ettirilmiştir.
 
            13.Yirmi üç adet olarak projelendirilen yangın hidrantlarının kırmızı bonelerinin montajı tamamlanmıştır.
 
            14.Cadde ve sokak aydınlatma direkleri ve armatürleri Bedaş ile görüşülerek temin edilmiş ve montajı tamamlanmıştır.
 
Sayın Üyelerimiz,

Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi, 24 aylık planımızın tamamına yakını uygulanabilmiş olup, bunun dışında kooperatifimizin gelişimi maksadıyla bir çok husus gerçekleştirilmiştir. Bunların dışında,
         
   1. WEB sitemizi internette sürekli olarak güncellemeye devam etmekteyiz. WEB sitemize girerek yapmakta olduğumuz tüm çalışmaları güncel olarak izleyebilirsiniz. WEB sitemizde interaktif olarak bize her türlü konuda düşüncelerinizi, önerilerinizi ve yorumlarınızı e-posta olarak gönderebilirsiniz. Bu gönderileriniz değerlendirilerek sizlere cevap verilecektir. WEB sitemize ‘www.yurtkent.org‘ veya ‘www.yurtkent.net‘ adreslerinden ulaşabilirsiniz.  Bize yazmanızı bekliyoruz.
            

   2.Kooperatifimizle ilgili hukuki konulardaki gelişmeler olarak;

Sayın Üyelerimiz;

Kooperatifimizin sonuna yaklaşmakta olduğumuz bu kritik dönemde 27.Mayıs.2012 tarihinde yapacağımız Genel Kurula katılımınızı önemle rica eder, -

Saygılar sunarız.

Yönetim Kurulu