loading

Sayın Üyelerimiz,                                                                    06 Haziran 2011
 
      Kooperatifimizin Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı çoğunluğun ve Bakanlık Temsilcilerinin katılımı ile DSİ Salonunda 15.Mayıs.2011 günü Saat 11,00 de yapılmış olup, kooperatifimizle ilgili çok önemli yeni kararlar alınmıştır.

      Toplantıya her zaman olduğu gibi geniş katılım sağlayarak, olumlu, sağduyulu, yapıcı, yararlı ve ekonomik düşünceleri ile kooperatifimizin geleceğine yönelik olumlu kararlar alınmasına katkıda bulunan tüm üyelerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Toplantıda alınan kararlar ve Genel Kurul Tutanağı özetle aşağıda açıklanmıştır.
 
      1.Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Divan Heyeti oluşturularak, Toplantı Gündemi okundu ve gündem oylanarak kabul edildi.

Yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporları ile 2010 yılı hesap dönemine ilişkin bilanço ve gelir-gider hesapları ayrı ayrı okunarak, üyelerin görüş ve bilgilerine sunuldu. 

      2.Genel Kurula katılan üyelerimizden söz alanlar Yönetim ve denetim Kurullarına çalışmalarından dolayı teşekkür ederek,Yolların asfaltlanması,kaldırımlar,sokak aydınlatmalarının kablolanmasının tamamlanması ,yağmur  ızgaraları ve  cadde – sokakların ağaçlandırılmasından duydukları memnuniyeti belirtmişlerdir. Yönetim ve Denetim Kurulunun teknik heyetle birlikte özverili olarak çalıştığını belirtmişlerdir.

      3.İlgili Üyelerin görüşlerini açıklamasının, ardından Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Şimşek gerekli açıklamalarda bulunarak, üyelerin sorularını cevaplandırıp, iyi niyetli ve sorunların çözümüne katkıda bulunan tüm konuşmacılara teşekkür etmiştir.

      4.Gündemin 4.Maddesiyle ilgili olarak Yönetim ve denetim Kurullarının 2010 yılında yapmış olduğu çalışmalar ve 2010 yılı bilançosu ile Gelir –Gider hesapları ayrı ayrı Genel Kurulun oylarına sunulup oy birliği ile ibra edilerek, kabul edilmiştir.

      5.Gündemin 5.Maddesi uyarınca Doğalgaz, ruhsat yenileme ve iskân işleri ile ilgili olarak, Doğalgazın TOKİ ile birlikte gelebileceği, Ruhsat yenileme ve İskan işlerinin bürokratik çalışmalarına başlanacağı hakkında Genel Kurula bilgi verilmiştir.

      6.Gündemin 6.maddesiyle ilgili olarak, Tahmini Bütçe ve geçen genel kurulda belirlendiği üzere aylık aidatın 750,00  (Yedi yüz elli) TL olarak ödenmesinin Temmuz 2012 ayına kadar devam etmesi konusu Genel Kurulca oy birliği ile kabul edilmiştir.

      7.Aidatlarını zamanında ödemeyen üyelere uygulanacak gecikme cezasının aylık %5 (Beş) olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edilmiştir. 

      8.Kooperatif Yönetim Kuruluna ana sözleşmeden doğan ve daha önceki genel kurullarda verilen yetkilerin aynen devamı ile elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon ve benzeri alt ve üst yapı konularında iş ve işlemler tesis edilmesi gerektiğinde bankalardan kredi kullanılması, borç alınması, mevcut gayrimenkuller üzerinde ipotek tesisi ve fekki, kaynaklar arasında aktarma yapılması, eskimiş demirbaşların satımı, gerektiğinde yenilerinin alımı ile kooperatif menfaatine olmak üzere mevcut ve doğabilecek konularda sulh ve ibra olunabilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir.
 
      9.Kooperatifimizin ruhsatının yenilenmesi ve iskana hazırlık çalışmalarına başlanması ve gerekirse bütçeden artan kaynakların bu maksatla kullanılması veya kooperatif adına banka kredisi kullanılması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edilmiştir. 

      10.Kooperatif alanı içinde yer alan park ve bahçelerin peyzaj, imalat ve düzenlemesiyle ilgili olarak ilgili belediyelerle gerekli görüşmelerin ve mümkün olan düzenlemelerin yapılması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir. 

      11.ASKİ suyu henüz kooperatifimize gelmemiştir. Mevcut su kaynakları kısıtlıdır. Su kaçaklarının önlenmesi ve su odalarının uygun şekilde düzenlenerek, su saati takılması ve su kullanım durumları dikkate alınarak gerekirse katkı payı alınması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir. 

      12.Kooperatifimizde iletişim (telefon, internet) altyapı hizmetlerinden yararlanabilmek için Türk Telekom ile kooperatifimizin ve üyelerimizin menfaatine olacak şekilde sözleşme yapılması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir. 

      13.Kooperatifimizin sorumluluğunda olan ve evlerde yapılması gereken imalatlar kapı ve parkelerin de tamamlanmasıyla kısa zamanda sona erecektir. Ancak altyapı, çevre, ruhsat, iskân ve diğer bürokratik faaliyetler devam edecektir. Üyelerimizin bir kısmı memnuniyet verici bir şekilde evleri ile yakından ilgilenmektedirler. Bu çerçevede üyelerimizin evlerindeki imalatlarına devam edebilmeleri ve evlerini kullanabilmeleri için evlerin üyelerimize mevcut durumu ile teslim edilmesi gerekmektedir (Kooperatifin yükümlülüğündeki eksik imalatlar kooperatif tarafından tamamlanacaktır.). Kullanım esnasındaki her türlü güvenlik (elektrik, su, yüksek duvar çiti, imalat güvenliği v.b.gibi) önlemleri üyelerin kendileri tarafından alınacaktır. Bu Genel Kurul kararı sonucu evlerin mevcut durumu ile üyelere teslim edilmesine karar verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir.

      Saygıdeğer üyeler, böylesine olumlu geçen Genel Kurulumuzun ardından borçlu üyelerimizle ilgili olarak da bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz. Borçlu üyelerimizin bizimle iletişim kurarak, borç miktarı daha fazla büyümeden aidatlarını ivedilikle ödemelerini bekliyoruz. Genel Kurulda da belirttiğimiz gibi karşılıklı işbirliği ve dayanışma ilkelerimizin gereği olarak, bu durumdaki üyelerimize karşı adli takip ve ihraç işlemleri yapmak bizleri de yeterince üzmektedir.

      İnternet sitemiz www.yurtkent.org veya www.yurtkent.net adreslerinde faaliyet halindedir.Yeni düzenlemelerle sitemiz daha işlevsel ve kullanılır hale gelmiştir. Kooperatifimize ait yurtkent@gmail.com adresinden de elektronik posta yoluyla bize ulaşabilirsiniz. Sizlerin mail adreslerinizle birlikte görüş ve önerilerinizi de bekliyoruz. Bize ulaşan mailleriniz en kısa zamanda cevaplandırılmaktadır.

      İşimizin ciddiyetinin ve zorluklarının farkındayız. Bu konuda en büyük yardım ve desteği de her zaman olduğu gibi siz üyelerimizden alıyoruz.Genel Kurul toplantılarımızda yönetim kurulumuza karşı göstermiş olduğunuz olağanüstü yakınlık ve güven, bizleri duygulandırdığı kadar da çalışma azmimizi olabildiğince artırmaktadır.

      Özlemini duyduğumuz doğa ile iç içe girmiş yeşillikler arasında, hep birlikte sağlıklı ve huzurlu olarak oturabileceğimiz;çevresi, asfalt yolları, içme suyu,Telefonu,doğalgazı, kaldırımları, adlarını kendimizin verdiği aydınlatılmış sokak ve caddeleri iskan ve ruhsatı  tamamlanmış evlerimize kavuşacağımız günler çok yakındır.Sağlık ve mutluluk dileklerimizle tüm üyelerimize saygılar sunarız.
 
 
YÖNETİM KURULU
  
Necmettin ŞİMŞEK    Hüseyin İSLAM   Fikret TOLUNGÜÇ  Dr.Cengiz ÖKTEM   Barbaros MURATOĞLU
Başkan                      Başkan Yrd.        Başkan Yrd.             Muhasip Üye              Başkan Yrd.
 
 
 
Kooperatifimize ait  Banka                     Hesap No.                    İban  Numaraları:
İş Bankası Ank-Güvenevler Şubesi      247290             TR84 0006 4000 0014 2420 2472 90
 Ziraat Bankası Anıttepe Şubesi            3296706-602      TR41 0001 0008 3303 2967 0660 02
Şekerbank Ankara Balgat Şubesi         3200207-6          TR94 0005 9023 5051 5032 0020 76