loading

2010 HESAP YILI ÇALIŞMA RAPORU

(15.Mayıs.2011)

SS.YURTKENT ANKARA VİLLALARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ GENEL KURULUNA

ANKARA

 
Bilindiği üzere, Kooperatifimizin son olağan Genel Kurul toplantısını siz üyelerimizin katılımıyla 30 Mayıs 2010 tarihinde birlikte yapmıştık. Bu toplantımızda da kooperatifimizin geleceğine ilişkin sonuca ulaşmayı amaçlayan çok önemli kararlar alınmıştı.

Bu 15.Mayıs.2011 günlü toplantımızda ise bir önceki toplantımızda alınan kararların uygulamalarını,uygulamalarından doğan sonuçları ve ulaşılan hedefleri konuşacağız.Ayrıca evlerimizin kalan diğer imalatlarında sizlere nasıl yardımcı olabileceğimizi,ruhsat ve iskan işlerimizi konuşacağız.Bunlarla birlikte kalan diğer işlerimizle ilgili yeni kararlar alacağız.

Genel Kurulumuz tarafından onaylanan iki yıl süreli bütçeye dayalı olarak  yapılması planlanan çalışmalar şunlardır;

1.   Tüm Site içi yolların stabilize ve asfaltının yapılması.
2.    Kaldırımların yapılması.
3.    Doğalgaz Çelik hattı ve gerekiyorsa basınç odasının yapılması.
4.    Yağmur Suyu Izgaraları ve kanallara bağlanması, kapaklar ve temizlik yapılması.
5.    Cadde, Sokak, Saha aydınlatma ve Elektrik kablo muhafaza boruları yapılması.
6.    Arıtma tesisi, dönüşüm tesisi, dinlenme havuzları, kanalizasyonların ıslahı, temizliği ve ASKİ kabulü çalışmaları.
7.    Numarataj ile ilgili belediye harcının yatırılarak, evlerin numaralanması.
8.    Buşaklelerin tamiratı, su sayaçlarının bağlanması, ikinci su hattının tamamlanarak, depoya bağlanması, üst kodlardaki 47 ev için depoya ikinci hidrofor bağlanması.
9.    PTT altyapı testi ve boş boruların kontrolü.
10. Doğalgaz villa iç tesisatı Proje, Uygulama, Doğalgaz geldiğinde bağlama.
11. Bodrum katların boyasının dış cephe grenli boyaya çevrilmesi, demir boruların boyanması.
12. Balkon ve çiçekliklerin dış Cephe boyası ile boyanması.
13. Yangın Hidratlarının yapılması.

Sayın Üyelerimiz,

Son Genel Kurulumuzdan bu yana yaklaşık bir yıl geçmiş bulunmaktadır. Bu  süre içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar ve kalan imalatlarla devam eden imalatlar hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Bu dönem içerisinde yapılan çalışmalar ve gelişmeler :

1.Yenimahalle Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde öncelikle site içi yollarımızın düzeltilmesi, asfalt altı malzeme (mekanik) dökülmesi ve sıkıştırılması üzerinin asfaltla kaplanması tamamlanmıştır.Artık site içi yollarımızın tamamı asfalttır.  
   Yenimahalle Belediyesi site içi yollarımızı asfaltlamanın yanında köye kadar olan yolumuzu da 20 metre açarak,asfaltlamıştır.
 
2.Kaldırımların yapılması konusunda taşeron firma; bordür döşeme, beton atma, kilit taşı döşenmesi ve diğer ayrıntıları Yenimahalle Belediyesinin kontrolünde büyük bir titizlikle tamamlamıştır.
 
3.Doğalgaz çelik hattı ve basınç odasının yapılması konusunda bizim hemen arkamızda yer alan TOKİ Evlerine yapılacak olan doğalgaz ana çelik hattının yapımı beklenilmektedir. Belki de bu hattan sitemize çekilecek çok daha kısa bir boru ve regülatörle doğalgaz sitemize alınabilecektir.   
4.Yağmursuyu ızgaraları ve kanallara bağlanması faaliyeti ise sözleşme yaptığımız taşeron firma tarafından yapılmış ve tamamlanmıştır.
 
5.Cadde, sokak ve saha aydınlatma, elektrik kablo hatları ve ankrajlar da iç yollarımızın yapılmasına paralel olarak bir taşeron firma vasıtasıyla yaptırılmış ve tamamlanmıştır. BEDAŞ ile görüşülerek direk ve armatürlerin temin edilmesine çalışılmaktadır.Direkler Bedaş tan sağlanamadığı takdirde kooperatif tarafından yaptırılacaktır.
 
 6.Arıtma tesisi ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir. Ancak, henüz ihale aşamasına gelmedik. Çünkü hemen yanı başımızdan TOKI kanallarını Eskişehir Yoluna doğru götürmektedir.Belki de hiç arıtmasız bu kanallara bağlanabileceğiz.Bu nedenle bu konudaki incelemelere ve belediyelerle olan görüşmelerimize devam ediyoruz.
           
7.Numarataj işlemleri belediyeye 70 – 80 Bin TL. civarında bir para yatırarak sonuçlandırabileceğimiz bir husustur. Belediye ile görüşme ve hazırlıklarımızı bu konuda da sürdürüyoruz.Ancak ada bazında bu konuyu çözmüş bulunmaktayız.
 
8.Buşaklelerin (Evlere verilen suların yoldaki vanası) projelendirilerek kapatılması konusunda Belediye ile görüşmelerimiz tamamlandı ve bunları projelendirerek kapatma izni alınarak kapatıldı.

9.PTT alt yapı ve tesisatı için kutuları ve boruların yol faaliyeti ile birlikte ayarlaması yapılmıştır. Türk Telekom’un hatları çekmesi için görüşmelerimiz devam etmektedir.
 
10.Doğalgaz villa içi tesisatının yapılmasını doğalgaz çelik hattı ile birlikte koordineli olarak sonuçlandırmayı planlıyoruz.
 
11.Bodrum katlarının ve demir boruların boyanması faaliyeti devam etmektedir.
 
12.Balkon ve çiçekliklerin dış cephe boyası ile boyanması faaliyeti de devam etmektedir.
 
13.Yangın hidratları ile ilgili olarak hatları ve yer üstü boruları yapılmıştır. Hidratların kırmızı bone montesi ayrıca yapılacaktır.

 

Bu çalışmaların  dışında, resmi ve özel kurumlarla yürütmekte olduğumuz diğer çalışmalar  ise şunlardır:

 
            1.Yenimahalle Belediyesi’ ne ait ara yolların kabulü yapılmıştır.
           
            2.Büyükşehir Belediyesi’ ne ait ana yolların kabulü de yapılmıştır.
           
            3.Kooperatife ait bütün ana ve ara yollarda projelendirilmiş olan sokak aydınlatma direklerinin BEDAŞ tarafından onayı yapılmıştır.
           
            4.Şantiye elektrik aboneliği iptal edilmiştir, su deposu ve sondajlara bağımsız sulama aboneliği alınmıştır.
 
            5.ASKİ’ ye kabul ve devri yapılacak olan, kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu ve arıtma tesisi ile ilgili işletme projeleri hazırlanmış olup, onayı ve kabulü çalışmaları devam etmektedir.
 
            6.Cadde ve sokak isimlerinin asılacağı direklerin temini ve yerlerine montajı ile Sokak ve cadde isim tabelalarının yapımı ve yerlerine montajı işlemleri de tamamlanmıştır.
           
            7.Evlerin Sokak numarataj işlemlerinin takip edilerek tamamlanması çalışması devam ediyor.
 
            8.Yenimahalle Belediyesi ile çalışılarak, inşaat ruhsat yenileme işlemlerinin yapılması, mimari proje tadilat onayı çalışmaları da devam etmektedir.
        
            9.ASKİ şehir suyu bağlanması ile ilgili proje ve işlemlerin yapılması etüd safhasındadır.
           
            10.Doğalgaz işletme projesinin hazırlanarak Başkent Doğalgaz A.Ş.’ ye onaylatılması ve sisteme doğalgaz verilerek abonelik işlemlerinin başlatılması çalışması devam ediyor.
           
            11.Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile çalışılarak, site içi yeşil alanların projelendirme ve uygulamaları,kaldırım ve yolların ağaçlandırılması,boş alanların yeşillendirilmesi çalışmalarına devam edilmektedir.
 
Sayın Üyelerimiz,

Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi, 24 aylık programımızın ilk yarısında tüm konularla ilgili çok önemli aşamalar kaydettiğimiz görülmektedir.Bunların dışında ayrıca sizlerin bilmesinde yarar gördüğümüz aşağıdakı hususları da dikkatlerinize sunuyoruz.

            1. WEB sitemiz güncellenerek yeniden yayına konulmuştur. WEB sitemize girerek yapmakta olduğumuz tüm çalışmaları güncel olarak izleyebilirsiniz. Yeni sitemizin önemli bir özelliği de interaktif olmasıdır. Sitemize girerek bize her türlü konuda düşüncelerinizi, önerilerinizi ve yorumlarınızı e-posta olarak gönderebilirsiniz. Bu gönderileriniz değerlendirilerek sizlere mutlaka cevap verilecektir. Üyelerimizin e-posta adreslerini bize göndermeleri de ayrıca iletişim kurmamızda ve sizleri bilgilendirmekte bize çok yararlı olacaktır. WEB sitemize ‘www.yurtkent.org‘ veya ‘www.yurtkent.net‘ adreslerinden ulaşabilirsiniz.  Bize yazmanızı bekliyoruz.

                2. Uzun yıllardır kooperatife aidat ödemekte olduğumuzu, ekonomik koşulların herkesi zorlamakta olduğunu en iyi bizler biliyoruz. Çünkü üyelerimizin aidat ödemedeki zorluklarını görürken, taşeronlara iş yaptırırken de piyasadaki sıkıntılara şahit oluyoruz. Ancak hepimizin kabul edeceğine inandığımız bir gerçek var. Kooperatifler sadece düzenli aidat ödenmesiyle faaliyetlerini sürdürebilir ve amaçlarına ulaşabilir. Gerçekten sona yaklaşmakta olduğumuz şu dönemde tüm üyelerimizden özellikle ricamız aidatlarının gecikmeksizin ödenmesidir. Borçlu üyelerimizin borçlarını bir an önce ödemeleri konusunu bir kez daha önemle hatırlatıyoruz. Hiç arzu etmememize rağmen; hem etik kurallar, hem diğer üyelerimizin hakları hem de yasalarımız bizi bağladığından dolayı borçlu ve bu borcu sürekli devam eden üyelerimiz için adli süreci başlatmak mecburiyetinde olduğumuzu üzülerek belirtmek isteriz. Umarız borçlu üyelerimiz borçlarını bir an önce kapatır bizler de hiç arzu etmediğimiz bu işlemi yapmak mecburiyetinde kalmayız.

            3. Kooperatif olarak evlerimizle ilgili yapılacak olanlar bazı istisnalar dışında tamamlanmıştır. Evlerimizin içi ve bahçelerle ilgili birçok faaliyet, üyelerimizin zevkine göre yapılması maksadıyla, geçmiş genel kurullarda alınan kararlarla üyelerimizin tasarrufuna bırakılmıştır. Bu imalat ve faaliyetlerden bir kısmı önem taşımaktadır. Özellikle bina dışı mermer / traverten yapımı, parke yapımını da etkilediğinden bu kaplamayı yaptırmamış olan üyelerimizin bir an önce mermer / travertenlerini yaptırması gerekmektedir. Bu konuda yönetim olarak isteyen üyelerimize yardımcı olmaktayız. Ayrıca, binaların tretuvar betonları yapılmıştır. Tretuvarların ve garaj girişlerinin de zevke göre yapılacağı nedeniyle üyelerimizin buraları seçecekleri mermer, traverten veya andezit gibi malzemelerle bir an önce kaplatmaları kendi yararlarına olacaktır.

            4. Bir diğer konu ise bahçelerimizin düzenlenmesidir. Bir çok üyemiz bahçelerini çok güzel tanzim ediyorlar, WEB sitemizden bunları görebilirsiniz. Evlerimize henüz taşınmamış olsak bile hafta sonu hobi bahçesi olarak bahçelerimizi düzenleyebilir, en azından ilerisi için ağaç ekimi yapabiliriz. Sitemizin ekolojik sistemini kendi kendisine oluşturabilmesi bakımından bunun önemli olduğunu düşünüyor, bu konuda da ilginizi bekliyoruz.

            5. Kooperatifimiz şantiyesinde bir kısım üyelerimiz tarafından, mevcut onaylı ‘mimari proje’ye aykırı imalatların, kooperatifimiz yetkililerini bilgilendirmeden ve onay almadan yapıldığı tespit edilmektedir. Onaylı villa projesinin tadili anlamına gelebilecek bu şekildeki imalatların ‘proje müellifi’ tarafından imzalanmadan ve yönetim kurulu onayı alınmadan yapılmasının hukuki açıdan sakıncalı olduğu ve ileride yapı kullanım belgesi (iskân ruhsatı) alımı aşamasında problemler yaratacağı açıktır. Konuyla ilgili üyelerimizin bu konuda duyarlı davranacağını düşünüyoruz.

          Saygıdeğer Üyelerimiz;

          Yapmaya çalıştığımız faaliyetlerin önemi ve zorluklarının farkındayız. Bu konularda en büyük yardım ve desteği sizlerden alıyoruz.

          Kentin kargaşa ve gürültüsünden arınmış, kente ulaşımın çok kolay olduğu sitemizde bir an önce ailelerimizle birlikte oturabilmek istek ve azmindeyiz.

          Bu amaç uğrunda büyük bir gayret ve özveri ile çalışmalarımızı sürdürürken sizlerin anlayışı ve desteği bizlerin en büyük güvencesidir.

          Saygılar sunarız.

Yönetim Kurulu